Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Keissi 4: Poliisi ja päihteet sekä idän 6. vuoron kannabisrattien metsästys

Olen omalla FB-sivullani kirjoittanutkin jo tästä asiasta jonkin verran, joten käsitellään nyt aihetta täälläkin.

Kun olin poliisikoulussa, kaksi omalla vuosikurssillani ollutta miestä kertoi ihan avoimesti pössyttelevänsä viikonloppuisin. Eihän poliiseille koskaan tehty huumeseuloja. Muistan, että annoin urani ainoan huumeseulan ennen kuin sain lopullisen ilmoituksen opiskelupaikasta. Oman työurani aika seuloja ei tehty kenellekään, en ainakaan kuullut, että olisi kenellekään tehty.

Kannabiksen laillistaminen on ollut yksi suurimpia keskustelunaiheita maailmanlaajuisesti. Jenkeissä sitä laillistetaan kovaa vauhtia, ja tulokset ovat hurjia. Niissä osavaltioissa, jossa kannabis on laillistettu, väkivaltarikokset ovat vähentyneet rutkasti ja valtion kassaan on tullut tyrmääviä määriä verotuloja. Ilman laillistamista kyseessä on täysin turha sota, jota poliisi ei koskaan tule voittamaan ja rahat, jotka voisivat tulla valtiolle, menevät ihan jonnekin muualle. Paitsi tietysti niiltä, jotka kasvattavat itse omaan käyttöön. Kuitenkin hekin varmasti mielummin hakisivat kannabiksensa vaikkapa Alkosta.

Olin vielä tuossa viime vuoden joulun alla jäsenenä poliisien sisäisessä Facebook-ryhmässä. Siellä oli joku aloittanut keskustelun siitä, kuinka ärsytti niin kovasti, kun joku kansanedustaja oli puhunut kannabiksen laillistamisesta. Kirjoitin sinne silloin oman näkemykseni aiheesta ja mainitsin samalla, että kai te tiedätte siellä, että teidänkin riveissä kannabista poltetaan ja vieläpä melkoisen monen toimesta. Kerroin muistavani oman urani varrelta muutamia, jotka puhuivat minulle siitä jo silloin ihan avoimesti. Vastaus foorumilla oli, että meillä on niin hyväkuntoisia miehiä ja naisia, että jos he pössyttelisivät päivät pitkät, niin he eivät kykenisi fyysiseen työhön. Siihen vastasin, että ei kai teillä nyt siellä kukaan enää dokaakaan päivät pitkät. Liika on liikaa pätee ihan kaikkeen. Kirjoitin myös, että tehkääpä jokaiselle Suomen poliisilaitokselle samantein yllätysseulat, niin näette totuuden siitä, kuinka moni poliisi kannabista todellisuudessa polttaa. No, kuten voitte arvata, sellaista seulaa ei koskaan tehty. Jos olisi tehty, tieto olisi vuotanut medioihin. Vanha sanonta ”poliisi vuotaa tietoja kun venäläisen junan vessa” pitää edelleen paikkansa.

Kirjotukseni jälkeen meni noin viisi minuuttia ja minut poistettiin ryhmästä. Kuulin vanhoilta työkavereilta, että pohjoista myöten oli tullut huolestuneita viestejä, joiden mukaan tuo mies pitää saada hiljaiseksi ja pois virasta. Minulla oli siis virka vielä joulun alla. 

Työkaverit totesivat, kun tulivat moikkaamaan: ”Kyllä sä taas Joakim onnistuit sohaisemaan melkoiseen muurahaispesään. Noh, sen oot aina osannut tehdä”. Se on kyllä totta. Kuulemma oli laitoksen johdolta tullut vielä viesti, että jos mahdollista, niin olisi pitänyt yrittää jotenkin päästä jollain tekosyyllä meille sisälle kurkkimaan, että minkälainen koti minulla on ja mitä sielltä löytyy. Moikkaamaan tulleet vanhat työkaverit kuuluvat ehdottomasti siihen poliisin hyvään väkeen. Naurettiin yhdessä sille, että oli johto meinannut laittaa Karhun tueksi, kun tulevat hakemaan vanhoja haalareita pois.

Koko oman vuodenmittaisen päivystysaikani Itäkeskuksen päivystyksessä istui  ylikonstaapeli, joka katosi aina aika ajoin ja haisi alkoholille niin, että pahaa teki. Sanoin siitä esimiehelleni, joka vastasi: ”Älä viitsi Joakim puuttua tähän, miehellä on takana upea poliisiura”. Tämä ylikonstaapeli istui luukulla työvuorot kännissä ja oli todella usein täysi mulkku. Esimerkiksi kerran kuulin vierestä, kun joku nainen tuli tekemään hänelle ilmoitusta raiskauksesta. Tämä ylikonstaapeli totesi tälle naiselle: ”Pitäisikö sun pitää ne reidet kiinni”. Nainen lähti itkien pois.

Jännää, että jos jollakin on pitkä virkaura takana, niin sen sallitaan olla täysi sika. Ylikonstun juopottelusta työpaikalla tiesivät kaikki, eikä kukaan tehnyt mitään. Lopulta mies sai vielä siirron Roballe. Virkamerkki lähti vasta, kun hän ajoi kännissä omia entisiä idän kavereita karkuun ja pako päättyi lopulta tolppaan. Silloinkin asiasta puhuttaessa moni totesi laitoksella, ettei miehestä saa pahaa puhua. Miehellä on ollut upea ura. Tosiasiassa viimeiset vuodet tämä ylikonstaapeli aiheutti takuulla todella monelle, jos ei nyt totaalisen pahaa oloa, niin ainakin jäätävän vihan poliisia kohtaan. Ja ihan syystä.


Aikoinaan, kun vielä töissä ollessani aloin kirjoittamaan blogiin niistä epäkohdista joita ulkomaalaispoliisissa näin ja koin, niin Lasse Aapiolta tuli käsky, jonka mukaan ”Lindholm täytyy savustaa ulos. Tehkää sama kuin Karpelalle”. Tämän kuulin silloiselta esimieheltäni. No, ei tarvinnut savustaa, koska minulla oli jo mitta täynnä siinä vaiheessa.

Jostain syystä tämän poliisien Facebook-ryhmään tekemäni kirjoituksen jälkeen sain kotiini kirjeen, jossa oli III luokan salausleimat eli ettei kirjettä saa näyttää, eikä sisällöstä kertoa kenellekään. Kirjeessä oli kutsu saapua Pasilaan keskustelemaan virastani. Mukaan oli kaivettu kaksi naurettavaa juttua, jotka oli tutkittu ajat sitten täysin turhiksi. Mutta ehkä niillä oltaisiin jotenkin voitu puhua minut viralta pois, sillä muuta niillä ei minusta ollut tämän oman  Facebook-kirjoitukseni lisäksi. Molemmat rikosnimikkeet olivat tosiaan lieviä, mutta tiesin kyllä, mikä on homman nimi, jos sinne menen. Kirjoitin sähköpostina laitokselle terveiset, että haistakaa paska ja pitäkää se virka. Tiesin tasan tarkkaan minkälainen ”keskustelu” se olisi ollut. Tässä ”keskustelussa” olisi ollut paikalla Helsingin laitoksen poliisijohtoa eli miehiä, jotka osaavat kyllä hyödyntää lakipykäliä omaksi edukseen paremmin kuin kukaan.

Ei ole vaikeaa arvata, kuka tämänkin takana oli. Herra Aapiota kun kenttäväki ei ole koskaan arvostanut tippaakaan. Omaa mielipidettäni miehestä on turha tähän edes sanoa. Jostain syystä Aapio osaa aina selitellä asiat parhain päin, kun poliisia epäillään jostakin. Hän on itsekin ollut virkarikostutkinnan kohteena jokusen kerran ja jotenkin aina niistä selvinnyt. Aapio istuu edelleen siellä samalla pallilla.

Moni lukijoista varmasti tietää, mitä tarkoitan, kun puhun poliisin naurettavista parin kasvin takavarikoista ja siitä, miten paljon se voi vaikeuttaa itse kunkin elämää, kun rekisterissä on huumausaineen käyttörikos.

Itäkeskuksen aikanani 6. vuoron 2-3 partiolla oli teema. Muut vuorot olivat vähän eri mieltä teeman järkevyydestä. Nämä 6. vuoron 2-3 partiota ottivat elämäntyökseen metsästää rattijuopumuksia nimenomaan kannabiksesta. Huumetikkuja kului sellainen määrä, että siitä jo poliisilaitoksen johtokin vähän huomautteli, tikut kun eivät kovin halpoja ole. Systemaattisesti jätkät lyysäsivät fikkarilla tikkuja. Jos vähänkin punaista näkyi kannabiksen kohdalla, niin ei muuta kun rattijuopumus ja kortti hyllylle. Jätkät kehuskelivat vielä, että kun kunnon valolla katsoo, niin kyllä sen viivan saa näkymään, jos sitä vähääkään siellä on. Vuoron muut jätkät ajoivat normaalisti keikkaa. Moni ihminen menetti korttinsa todella naurettavien syiden vuoksi.

Tästä aiheesta olen lukenut monien kirjoituksia. On todella ”kivaa” saada syyte rattijuopumuksesta ja menettää kortti sen vuoksi, että on polttanut sätkän joskus pari viikkoa sitten. Toki osa oli tuoreita polttoja ja aitoja ratteja. Mutta se, että niitä etsittiin vaikka väkisin ja tikut lyötiin suuhun pärstäkertoimen perusteella, oli kyllä melkoista. Autot ja kuskit, jotka vähänkin näyttivät siltä, että saattaisivat olla ”kannabisnarkkareita”, ratsattiin: tikku suuhun ja lampulla kyllä saatiin se viiva näkyviin, jos tyyppi oli polttanut sellaisen ajan sisällä, että viiva edes haaleasti näkyy. 

En  ymmärrä, miten ajokykyyn vaikuttaa se, että on polttanut esim. muutama päivä aiemmin, saatikka jos on kulunut viikko tai jopa kaksi. Rattijuopumus kun on rikos, jossa nimenomaan ajokyvyn täytyy olla heikentynyt päihteiden käytön johdosta. Kun 6. vuoro oli salilla, siellä soi aina Notkea Rotta, jota vuoron ukot fanittivat. Koko vuoro kävi ahkerasti orkesterin keikoilla. Siinä nyt ei ole mitään pahaa, että fanittivat. Lähinnä vaan vähän kevyempääkin tekstiä tähän, ettei kaikki ole pelkkää surullista luettavaa. Viinaa kyllä meni yhdellä jos toisella, ja joillakin ukoilla oli maanantait jatkuvasti sairauslomapäiviä. 

Olen jokusen poliisin kanssa asiasta keskustellut ja kentällä mielipide on kyllä varmasti se, että on täysin turhaa työtä viedä kasveja kotikasvattajilta. Minäkin jätin niitä joskus itsekin järkevän partiokaverin kanssa, ja todettiin, ettei siellä mitään ollut. Kaamea määrä paperityötä, takavarikkopöytäkirjat ja oikeusprosessit ja kasvit ilmestyvät takaisin kuitenkin. Itse en silloin vielä polttanut, mutta kun poltin ensimmäisen sätkäni saattokeikalla Gambiaan, tajusin omankin asenteeni hulluuden. Ei olisi silloin tullut mieleenkään lähteä riehumaan, saatikka tappelemaan. Eikä tule nykyäänkään.

Juttelin tuossa jokin aikaa sitten erään päihdepsykiatrian ylilääkärin kanssa . Hän oli samaa mieltä  kanssani ja totesi, että jos alkoholi tulisi nyt markkinoille, se luokiteltaisiin vaaralliseksi huumausaineeksi. Mutta nyt se on osa suomalaista kulttuuria ja olkoon niin. Suurin osa väkivaltarikoksista tehdään alkoholin vaikutuksen alaisena. Niissäkin poliisien tekemissä perheväkivaltarikoksissa, joista on uutisoitu, on alkoholilla ollut osuutta asiaan, Mutta kun poliisijohto on täysin sokeaa väkeä, eikä osalla ole päivänkään kokemusta partioautossa istumisesta, niin tämä vanhoillinen ajatusmaailma tulee varmasti olemaan vallitseva vielä vuosien ajan.

Poliisien päihteidenkäytöstä enemmän myöhemmissä kirjoituksissa.


Olisin silti halunnut nähdä sen huumeseulan tuloksen, jota koko poliisikunnalle ei tehty. Eiväthän poliisit ole inhimillisiä niin kuin me muut, eikä heidän voisi edes kuvitella  syyllistyvän niinkin vakavaan tekoon kuin satunnaisen sätkän polttamiseen. (sarkasmia)

Advertisement

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

37 vastausta artikkeliin “Keissi 4: Poliisi ja päihteet sekä idän 6. vuoron kannabisrattien metsästys

 1. Itsehän tuossa rikoksia olet tehnyt. Et puuttunut kotietsinnällä huumausainerikokseen ja kunnianloukkauksia latelet muita kohtaan. Melko huonolla suomella sulta tulee tuota tekstiä, vaikka tarinasepoksi yritätkin. Ei noihin sun juttuihis voi uskoa. Katkeruus paistaa

  Tykkää

  1. Sehän tässä tärkeintä onkin että KUNNON suomella kirjoittaa. Itsekin arvostelija kirjoittaa surkealla laadulla arvosteluaan. Bisserwisseriklubille vaan itkemään.

   Tykkää

  1. Hei, en osaa tähän suoraan vastata. Mutta niitä juttuja tosiaan silloin paljon käräjille men,i koska ei se rattijuopumusta täytä jos viiva ei ole täysin punainen ja kuljettajan ajokyky selkästi heikentynyt .Voit kuvitella kuinka monen ihmisen elämää jo pelkät epäilyt huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta vaikeutti.

   YT Joakim

   Tykkää

   1. Eikö kyse ole siitä että jos polttamisesta on yli 6 tuntia aikaa, asiantuntijalausunto lähtee tällöin siitä että kannabiksella ei ole ollut vaikutusta ajokykyyn ja tuomiota ei tule. Eli 12-6h polttamisesta voi ajaa vaikka testi näyttäisi mitä. Näin olen omalta asianajajalta saanut neuvon. Eikö poliisi huomioi tätä?

    Tykkää

  2. Käsittääkseni vasta tällä 2016 korkeimman oikeuden päätöksellä käytännössä estettiin se, että tuolla pikatestillä ei voida ilman selvää päihtymystä tuomita kannabisratista.

   https://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2016/20160042

   Käräjillä:

   ”Käräjäoikeus hylkäsi syytteen rattijuopumuksesta.

   Käräjäoikeus totesi, että A:n verestä oli löytynyt kannabiksen vaikuttavan aineen aineenvaihduntatuotetta, joka ei ollut biologisesti aktiivinen.”

   Helsingin hovioikeuden tuomio:

   ”hovioikeus luki A:n syyksi rattijuopumuksen ja tuomitsi hänet siitä ja käräjäoikeuden hänen syykseen lukemista muista rikoksista 30 päiväsakkoon ja määräsi ajokieltoon.”

   sitten KKO päätös:

   ”Hovioikeuden tuomio kumotaan. Syyte rattijuopumuksesta hylätään.

   Vaatimus A:n määräämisestä ajokieltoon hylätään, ja A vapautetaan määrätystä ajokiellosta.

   A tuomitaan hänen syykseen jäävistä huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 25 päiväsakkoon.”

   Myöhempää uutisointia aiheesta:

   https://yle.fi/uutiset/3-11010584

   Tykkää

   1. Kiitos
    Voipi olla että tuo on tosiaan vaatinu KKO:n päätöksen ennen kuin on kunnolla tullut asia tietoon ja jääny (oletettavasti) sakottaminen vähemmälle tuon perusteella

    Tykkää

 2. No jopas on herra kovasti katkeroitunut. Kovin on surullista että pitää hieno ammattikunta mustamaalata syystä että on itse hölmöillyt itsensä pihalle joukosta. Säälittävä sika, joka joutaa teuraaksi.

  Vai niin.

  yst terveisin Joakim

  Tykkää

  1. Selvä.. Jos olet blogia lukenut tarkemmin niin en todellakaan hölmöillyt itseäni pihalle. Minulla oli vielä vuosia virka voimassa sairastumisen jälkeen. Olen monesti myö painottanut etten ole mustamaalaamassa organisaatiota vaan päinvastoin. Olen samasta asiasta saanut kiitoksia monelta hyvältä poliisilta. Ja ei, en ole tippaakaan katkera poliisille, Tietyt yksilöt suututtavat suunnattomasti.

   YT Joakim

   Liked by 1 henkilö

  2. Ei vaikuta yhtään katkeralta. Lähinnä tunnistan tässä ihmisen jolla on tullut vääryydestä paha olla eikä omatunto enää kestä vaikenemista. Hienoa että poliisin joukossa on henkilöitä joilla yhä ehjä oikeudentaju noinkin pitkän ”mukanaolon” jälkeen. Siksihän nämä teot juuri on laittomia koska niistä seuraa ongelmia uhreille. Iloinenko tämän rehellisen poliisin tulisi olla tästä hyvin raskaasta roolistaan joka hänelle on ns. ”langennut”. Katkeria täällä on nämä haukut ja ihan turhat dissauskommentit. Mankuvat poliisit. (Itse olen 4 poliisirikosasiassa parhaillaan todistajana tai asianomistajana.) Poliisin tekemä törkeä pahoinpitely Helsingissä.

   Tykkää

 3. Miksi kannabista pidetään pahana? Sitä minä en voi ymmärtää. Meillä olisi aivan silmien alla maailman hyödyllisin ainutaatuinen lääkekasvi, mutta stigmat ja huono asenne kannabista kohtaan on täysin silmitöntä.

  Liked by 1 henkilö

 4. Erinomaista työtä. Tulet saamaan paljon hyvää aikaa tavallisten ihmisten näkökulmasta. Koska tästä tulee väkisinkin remonttia poliisivoimiin. Loppuu mielivallan käyttö, tai ainakin vähänee rutkasti.

  Liked by 1 henkilö

   1. Minulla ainakin näkyy tuossa ylempänä R Koon kommentti edelleen..

    Nyt on korjattu pahoittelut, lähtökohtaisesti kaikki kommentit hyväksyn. Sähköpostiin tulevia juttuja ei tule mihinkään kysymättä ensin kirjoittajalta lupaa. Muokkasin myös sinun kommenttiisi nimen.

    Joakim

    Tykkää

 5. Kööpenhaminan poliisissa 90+% ei läpäise seuloja jos ne otettaisiin, yli puolet polttaa säännöllisesti ja loput passivisen hengityksen kautrta altistuneita.. Meillä trendit seuraa viiveellä

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei. Ensiksi kiitos todella paljon tästä blogista. En voisi olla iloisempi tai ylpeämpi sinusta. Sinun täytyisi saada kiusauksen yms. hyväksi tehdystä työstä joku palkinto! Nimenomaan elämiä tuhoavat rikolliset poliisit täytyy kitkeä heti pois.

   Kirjoitan tällä kertaa tästä koska tämä tapahtui aivan hiljattain. Minut pysäytettiin juuri epämääräisesti kannabiksen takia Tammelassa ja poliisit veivät minulta 43g ja kaveriltani 50g kannabista. Kertoivat miten hyvältä tuoksuu todella asiantuntevasti ja ymmärsivät heti että kyseessä oli priimaa tavaraa. Kertoivat vielä aikovansa polttaa kukkani itse. Tein tästä huumeseulapyynnön oikeusasiamiehelle ihan pari päivää sitten Hämeen Poliisia koskien. Myös rikosilmoituksen kannabiksien ottamisesta itselleen. En kyllä tule noita sakkoja maksamaan. Lisäksi toinen päästettiin testaamatta jatkamaan matkaa eli oikein vuoden liikenneturvallisuusteko sekin. Eli ratsiassa huumeet poliisille itselleen ja toinen huumekuski tilalle. Lehdessä väitettiin ihan mitä sattuu ja että toinenkin ihminen olisi otettu kiinni. Tähän liittyen : en usko hetkeäkään että Hämeen Poliisilaitoksella tehdään huumetestit.

   Liked by 1 henkilö

 6. Luulin linkin perusteella tän olevan ns. Anonyymi paljastusblogi mutta näköjään teet tätä ihan avoimesti omalla nimelläsi. Eikö näihin päde joku salassapitovelvollisuus? (En ehtinyt lukea kuin alun tästä, enkä perehtynyt tähän blogiin sen tarkemmin)

  Tykkää

 7. Jep, kahden kasvin takavarikko, olisko ollu viides sellainen. Ilman menemättä yksityiskohtiin, sain selville että nimi oli poimittu listalta. Sen jälkeen alettiin etsimään todisteita ja sähkölaskussa kymmenen prosentin lisäys riitti. Täyttä bullshittiä. Viimeks kun käväsivät olikin kämppä puhdas, josko se nyt riittäis. 25 vuoden aikana ylivoimaisesti isoimmat haitat on tullut poliiseista, sakoista ja rekisteristä. Muuten ei mitään ongelmaa asian kanssa, töissä pystyy käymään siinä kuin muutkin.

  Naurettavaa. Sakkolappuja toimitetaan kotiin tekosyynä että pääsee ovelle, jos ei päästä sisään tulee kotietsintä, syyksi riittää kun ei päästä sisään. Kannabiksesta kun on kyse sulla ei ole oikeutta kotirauhaan, ne tulee sisälle jos haluaa. Tyhjästä käynnistäkään et voi valittaa, tai sanotaanko niin että on parempi että ei valita…

  Kaikissa muissa rooleissa poliisin kanssa toiminta on ollut esimerkillistä, ei yhtään valitusta vaan kiitollisuutta ja ihailua. Sitä ammattitaitoa kyllä riittää, jos sitä halutaan käyttää. Mutta, myös sitä oviin kolistelua olen nähnyt pubin ovella kun oli töissä, sitä tosin tekee moni poke myös.

  Liked by 1 henkilö

 8. Itse en ole vielä astunut ns. paskaan tässä hommassa. Tunnen pari ihmistä joille on hassusti käynyt.

  Toisella yli viikon vanhoista savuista ratti. Toisen kämppä myllättiin mullinmallin chilien ja natikoiden takia ja mitään ei löytynyt.

  On kyllä niin typerää touhua hyödyt on liene 0 ja toisaalta varamasti aiheuttaa vihaa ammattikuntaa kohtaan, jonka työ nyt ei muutenkaan ole helppoa suorittaa ainakaan oikein.

  Minä en ainakaan selviäisi kunniallisesti läpi viikonloppuna olevasta ”aikuisten lapsenvahti vuorosta”. Pitää kyllä nostaa hattua töllöön valittujen poliisien hermojen kestävyydestä, kun jonkun humalassa olevan änkyrän kanssa jaksavat rauhassa puljata.

  Tsemppia Seba, pidä ihmeessä homma käynnissä, kun olet saanut toimittajille vastailtua!

  Liked by 1 henkilö

 9. Oulun poliisista löytyy kans ainakin yksi parivaljakko, hakevat aivan mielivaltaisesti syitä penkoa ihmisten autoja ja koteja tekaistuilla huumerateilla. Tikkuja kuluu varmasti niin paljon, että noiden sankareiden kulutuksella palkkais varmaan useamman rivimiehen ajelemaan maijalla ympyrää kuukaudeksi. Virkavirhe myös päivässä pitää mielenkiinnon koholla työhommissa. Tätä herrasparia ei saa kyllä kuriin millään, taitanee jokunen ilmoitus olla oulunseudulla tehtynä heistä mutta sama meno jatkuu.

  Liked by 1 henkilö

 10. On hyvä asia, että otat esille poliisin sisäisiä väärinkäytöksiä. Asiat ei muutu, ellei joku suutu.

  Kerro näkemyksesi siitä, miten vihjeiden sisäinen käsittely on poliisissa toiminut. Sellainen toimintohan lanseerattiin poliisiin joku aika sitten.

  Kannabiksesta: asiasta voi olla eri mieltä ja tämä voi olla hyvä foorumi siihen. Yksi näkemys kuitenkin on, että kannabiksen käyttö voi tylsistyttää. Suomessa on pieni väestö ja nuoriso, eikä me voida ottaa sitä riskiä että suuri osa meidän nuorisosta alkaisi pössytellä aivonsa pihalle. Lääkekannabis on eri juttu.

  Toivottavasti kokemuksesi poliisissa muodostuu ajan myötä voimavaraksi. Tämä on asian hyvää käsittelyä. Olet rohkea ja valinnut oikean tien. Jos Aapio alkaa kolistelemaan liikaa, niin et jää yksin.

  Tykkää

  1. Ei sitä. brenkkuakaan pidä alaikäisille antaa. Lait siinä täysikäisyydestä kuten muissakin.

   Suurkiitokset viestistäsi ja kaikki tuki on nyt tarpeen ❤

   Tykkää

  2. Kyllä minä sotkin nuoruudessani asiat pelkällä alkoholilla. Nyt ilman alkoholia jo 10 vuotta ja paras päätös elämässäni.

   Tykkää

 11. Kannabiskeskustelu tässä asiallista.
  Aikas törkeää, että poliisi saa pelata miten huvittaa, riippumatta lainsäädännöstä.
  Reseptejä on Suomessa annettu kipuihin, masennukseen, alkoholismiin, reumaan , mainierintautiin jne. Kannabishan on lääke, joka useinkin mahdollistaa käyttäjälleen edes hiukan normaalin elämän, jos vaikka kipuja.
  Aina kun tästä maailman vanhimmasta ja tunnetuimmasta lääkeyrtistä ouhutaan, on se aivan hirveä huume, joksi sitä ei millään voi laskea!
  Ystäväni, alkoholisti, pelastautui viinahelwetiltä hampulla.
  Palkinto: työpaikanmenetys, narkomaaninmaine, autottomuus jne. Reilua!

  Liked by 1 henkilö

 12. melkoinen sivusto näkökulmastani, poliisi on ystävä sanoo poliisi turussa varastavat minulta 80 kpl 10mg diapamia maistuvat näköjään muillekkin ovat siis erikoislääkärin määräämiä vuosikymmenten takaa joita ilman elämä on kovin hankalaa turku2005. espoossa1990luku painostettiin muutaman 9 hamppu kasvin takia toiseen kaupunkiin, tekivät kotietsintää kerran kuussa säännöllisen epäsäännöllisesti erittäin näkyvästi isolla porukalla luotiliivit ja haulikot painostaen häipymään kotiseudulta myös paikallislehti tiedotti totta kai , pidätyksessä riisuttiin alastomaksi koko vuoron katsellessa ja nais poliisien tirskuessa pyydettiin kyykkyyn ja ylös useaan kertaan tämmöinenhän on siis aivan välttämätön toimenpide kun sinut haetaan kotoasi asein ja luotiliivein varustautuneena 6- 8 poliisia ja minä kalsareissa(pitkät) sekä teepaita huom noissa saan lopulta lähteä asemalta kotiinkin 15km matkalle rahatta syksy pitkällä ja kun viimein pääset kotiin niin huomaat poliisin tahallaan aiheuttaneen vesivahingon aika halpaa kerrostalossa eikö, ahdistelu jatkui myös muutettuani poliisin kehoituksesta/painostuksesta (muuta vittuun täältä espoosta)toiselle paikkakunnalle vastaantullessa tikkaritesti jokakerta suuhun korttia ette silti saaneet vietyä vaikka kovasti yritittekin, vantaalla nais kyttä juotti viinaa ravintolassa ja kyseli mitä minulle pitäisi tehdä??? sanoin että ampukaa, meni 15 vuotta tilasin hampunsiemeniä ystäväni pyynnöstä taas maija pihassa 6 myrkkyä pyörii pitkin tonttia polliisi haalari niskassa juuri ostamani talon pihassa potkimassa kivijalkaa ja tenttaamassa että tiedäksää miksi me täälä ollaan ja naapurit ihmettelee me hävetään myynkö asunnon tuleeko ero hakevatko lapsen huom; siementen tilaaminen suomeen on täysin laillista kyllä voi yhteensä 11 pientä kasvin tainta koko elämäni aikana pilata elämän eli jäin eläkkeelle lopulta tuon vainon takia reilu 35 vuotiaana syvästi kaikkea virkakoneistoa vihaavana nyt kun käyn jo kuudetta kymmentä niin en voi kuin nauraa tälle kaikelle ja teille pellekytät koskaan en opi ymmärtämään miten joku voi haluta poliisiksi ja kieltolain vartijaksi eikö elämää parempaan pysty käyttämään kun jonkun ihmisen tai kasvin kasvattajan systemaattiseen vainoon seurantaan ja kyttäämiseen, paljonkohan yhteiskunta hyötyi/maksoi siitä että minut syrjäytettiin työelämästä sekä tuhottiin sosiaalinen elämä karkoituksineen onneksi pukki itse osoittautuikin varsin isoksi tekijäksi alalla ja vahtii kaaleja nykyään muurien sisällä , eikö ole outoa miten elämä heittää kuperkeikkaa saatanan kyylät?

  halusin kasvattaa hamppuni itse kun myyjät ovat ahneita ja väkivaltaisia, ei olisi pitänyt
  nyt joku keksii että mitäs läksit
  no postraumaattisen stressin tähren ajattelin oloani helpottaa josko olis kevyempi kulkea kun ei apteekkikamastakaan ole kuin haittaa ja pahat sivuvaikutukset
  kivikkoinen ol tie sen huomata sai meni luotto isänmaahan ja järjestyksenvalvojaan kuin voi kohdella kansalaisiaan,
  kiitos siirryn jo seuraavaan ulottuvuuteen ja ikuisuuteen pian, sielä kai rauhallisempaa ku tääl susien joukos
  kaikest aika ohi jo ajaa ja muistot kultaa, muistakee elää kaimani mun eläkää ittenne tähren elkee valtoille vaikka ne niin toivooo ja valistaa maamme myivät sut maksajanpaikalle vaan jätti muuhun et kelpaakaan kiitos tästä isämaa sanoo vanha hippi ja hautaan vajoaa oispa nuori vielä uskois aikaan parempaan mut mennyt on ei koskaan palaa

  Liked by 1 henkilö

 13. Vihdoin joku sisäpiiristä rikkoo hiljaisuuden. Tiedän mm. tapauksen jossa tapon yritys tai vähintään törkeä pahoinpitely jätettiin tutkimatta vaikka osa tekijöistä oli tiedossa. Syynä tutkimattomuuteen se että uhrilla pössyttely taustaa. Myös yksi täysin laiton kotietsintä on tiedossa jossa sivarit vieneet kannabista muutaman gramman, eikä mitään jälkiseuraamuksia tullut. Asian osainen oli kotiinsa menossa, mutta ennen oven aukaisua kuuli että joku on hänen kämpässään ja jäi oven ulkopuolelle kuuntelemaan mitä ne puhuu. Sivarit poistuivat ja tosiaan pöllivät pikku purkin kukkaa. Muutakin olisi sanottavaa, mutta jääköön toiseen kertaan.

  Liked by 1 henkilö

 14. On se kova. Omalla nimellä ja kuvalla puhuu. Ei voi kun hattua nostaa! Meillä on siis vielä toivoa kun tapaisiasi kundeja löytyy. Poliisin duuni on varmasti paljon myös paska duunia, mutta ei se tarkoita että pitää myös itse muuttua paskaksi. Tsemppiä JL.

  Liked by 2 people

 15. Mr.Lindholm.Kiitos palveluksestasi, tiedän kärsimäsi vaikeudet ja sen takana olevat pimeät voimat, tiedän, että taistelu totuudesta on vaikeaa, etkä ole yksin. Yhdessä voimme tehdä eron korruption torjunnassa.
  Siunaa sinua ja kaikkia, joita rakastat.

  Tykkää

 16. Teet ainoastaan oikein, moraalisi ja omatuntosi on kultaa, oikeudenmukaisuus on liian harvinaista, valitettavasti.
  Toivottavasti esimerkkisi rohkaisee muitakin oikeudenmukaisuutta arvostavia poliiseja, kertomaan totuuden virkavallan rikollisista toimista.
  Mahtaa likaisia kyttiä nyt pelottaa, kommenttikentässäkin muutamaa jännittää näemmä jo ihan kunnolla.

  Tykkää

  1. Suuret kiitokset. Kyllähän varsinkin alussa oli muutama näitä, jotka kirjottelivat ja mikä pahinta olivat selkeästi käyneet kurkkimassa laittomasti tietojani. Tunnistin jo tyylistäkin pari henkilöä, jotka yrittivät eri nimimerkeillä mahdollisimman paljon sontaa päästä blogiin laittamaan.

   YT Joakim

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: