Tulevista viikoista ja blogin pointista

Paljon on palstoilla ollut spekulaatiota siitä, että saadaanko esiin tuomistani keisseistä raavittua mitään kasaan vai kuivuuko tutkinta kasaan. Oikeusoppineet varmasti ymmärtävät, ettei isossa osassa kertomistani tapauksista ei ole välttämättä olemassa tai löydettävissä todistajia, ellei joku puhu poliisiin sisältä. Keissit eivät ole kuitenkaan blogin ainoa tarkoitus.

Minulta kysellään, tuleeko vielä lisää omia juttuja. Vastaus: kyllä tulee. Blogi on vasta alussa ja maltti on valttia. Osan tiedoistani olen jättänyt toistaiseksi kertomatta tutkinnallisista syistä, jottei poliisi osaa valmistautua kaikkeen.

Blogin päämerkitys on ollut alusta asti se, että lukijoilta tulisi omien paljastuksieni ja ulostuloni rohkaisemana juttuja. Olisi tärkeää, että mahdollisimman moni poliisilta vääryyttä kokenut lukija saisi juttuihinsa edes jotain oikeutta. Tavoite on myös, että huonot yksilöt poliisista paljastuisivat mahdollisimman laajalti. Vain näin saamme maahamme luotettavamman poliisin. Se on myös poliisin oma etu, ei pelkästään kansan. Teidän tapauksenne ovat ihan yhtä tärkeitä kuin omani.

Juttujanne ja kertomuksianne tutkivat nyt erittäin hyvät ja luotettavat toimittajat, jotka eivät takuulla ole korruptoituneita. Sen olen varmistanut monesta lähteestä paljon aikaa käyttäen. Blogi on herättänyt paljon huomiota, yli puoli miljoonaa lukukertaa meni eilen rikki. Suuri kiitos kaikille lukijoille ja blogin jakajille! Juttuja tarvitaan edelleen ympäri Suomea, jokaisella on merkitys! Nyt huomio on nimenomaan tulevassa, kun toimittajat alkavat tutkimaan teidän juttujanne ja julkaisemaan ensimmäisiä juttuja.

On varmasti helppo ymmärtää, että jos puhun mädistä yksilöistä poliisissa, se ei koske ainoastaan Helsingin poliisilaitosta. Teiltä tulleista kirjoituksista useissa olemme toimittajien kanssa todenneet olevan ainakin jotain perää, ts. syytä lähteä selvittämään tarkemmin. Miten laajaksi paljastusten kokonaisuus lopulta kehkeytyy, sitä ei osaa kukaan ennustaa tässä vaiheessa.

Sen voin kertoa, että lukijoilta on tullut juttuja ympäri Suomea. Uskon ensimmäisten uutisointien jälkeen heiltä, joilla on kaikista herkimmät jutut ja luottamus minuunkin vielä kysymysmerkki, tulevan kaikista kamalinta luettavaa. Osa jutuista ovat olleet jo nyt hyvin järkyttäviä. Painotan, että minä en voi tietää kirjoitusten totuudenperää, niitä ovat oikeat ihmiset selvittämässä, ei siis todellakaan vielä poliisi itse.

Olen menossa lauantaina ensimmäiseen poliisin kuulemiseen kirjoittamistani väittämistä. Toistaiseksi minua kuullaan asemassa ”muu”. Tämä siksi, että kyseessä on esiselvitys, ei esitutkinta.

Omat juttuni eivät ole todellakaan ainoita tärkeäitä (vaikka toki nekin täytyy selvittää) vaan myös ne teidän, jotka olette kokeneet vääryyttä. Rankimmat totuudet tulevat varmasti poliisien nykyisten ja entisten kumppaneiden suusta. En voi edes kuvitella, miltä heistä tuntuu miettiessään, uskaltaako kirjoittaa vai ei.

Loppuun sanon sen, ettei mihinkään netissä kannata luottaa sokeasti. Tarkoitan yhtä lailla omaakin blogiani. Siinä vaiheessa, kun valitsemani valtamedia aloittaa uutisoinnin, voi alkaa uskoa täysin – tai edes osittain – lukemaansa. Työ on täydessä vauhdissa ja minuakin haastatellaan lähiviikkoina kunnolla. Kuten olette jo kenties huomanneet, minulla on paljon kerrottavaa.

Heidän, jotka epäilevät, voiko poliisi tehdä näin sairaita tekoja, kannattaa lukea eilinen Iltalehden artikkeli poliisista, joka kiristi rahaa teiniltä.

Loppuun sanon jotain, minkä kannattavuudesta en tiedä. Olen kuitenkin jo moneen kertaan todennut, etten pelkää enkä luovuta, vaikka henki lähtisi.

Helsingin poliisissa on aistittavissa pelkoa, josta ei kukaan osaa sanoa, mistä on tarkalleen kyse. Saman on havainnut muutama asiaa tutkiva toimittajakin. Olen saanut parilta poliisilta viestin, jossa on sanottu, että olethan varovainen. En ota tähän kantaa sen enempää kuin että uskon kyseessä olevan jotain poliisijohtoon liittyvää. En tiedä sitten, painostetaanko laitoksilla nyt rankasti pidättäytymään kirjoittamasta minulle mitään paljastuksia organisaation sisältä, vai mistä oikein on kyse. Tämä on omaa arviotani, mutta onhan se erittäin huolestuttava ja vakavaa, jos minua varoitetaan ollen ikään kuin huolissaan turvallisuudestani – sekä poliisin että toimittajien puolelta. Kukaan kun ei vielä tiedä, mihin kaikkeen olen todellisuudessa sohaissut. 

Tsemppiä teille hyville poliiseille! Varmasti joillain laitoksilla on päällä kova paine.

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

11 vastausta artikkeliin “Tulevista viikoista ja blogin pointista

  1. Ne ovat erittäin tärkeitä selvittää tottakai. Mutta kuten ehkä ymmärrät todella rajuja juttuja on tullut lukijoilta ja ne ovat ihan yhtä tärkeitä kuin minun. En ole sanonut että minun juttuni eivät ole mitään tai ole tärkeitä. Päinvastoin.

   YT Joakim

   Tykkää

 1. Niin. On minuakin varoiteltu poliisin ”härkkimisestä”. Itse olen kuitenkin vetänyt rajan vain omiin asioihin jotka eivät liity tähän poliisin vakavampaan rikolliseen toimintaan mitenkään joten en ymmärrä miten heidän muuta toimintaansa uhkaisin. Tai miten sinäkään. Minua on varoitettu mm. siitä että poliisi voi laittaa autooni tai kotiini esimerkiksi ison erän huumeita ja sitten heittää vankilaan useaksi vuodeksi. Poliisin toiminnan tuntien en yllättyisi tästä. Kannattaa siis varoa lavastuksia jne. Niin absurdilta ja hullulta kuin se kuulostaakin. Yhden tai muutaman ihmisen elämä ei merkitse poliisille mitään. Poliisissa on henkinen itsepintaisesti pinttynyt ja juurtunut vääristynyt vinouma asenteissa. Kannattaa turvata selusta.

  Liked by 1 henkilö

  1. En tiedä huumelavastuksista mutta isokokoisena miespuolisena ”neekerinä” minulla on kyllä paljon kokemusta siitä, että jos joku satunnainen ihminen vaikka pitää sinua epäilyttävänä, soittaa poliisit ja he tulevat paikalle, niin jos tämä paikalle tullut pellepartio lähtee selvittämään tilannetta vasta otettuaan sinut väkivaltaisesti rautoihin tai heitettyä ihan ”varmuuden vuoksi” maahan pääedellä, niin seuraavaksi he pahoittelevat tapahtunutta mutta samalla uhkaavat syyttää rikoksesta ”virkamiehen väkivaltainen vastustaminen”. Tämä kun toimii jokaisessa tilanteessa pelastamaan huonon poliisin. Tai en tiedä, enpä ole koskaan uskaltanut viedä mitään asiaa eteenpäin ja varmaan olen ollut oikeassa.

   Tykkää

 2. Alkaa jo lässähtää tämä blogi, kun ei ole aikoihin tullut yhtään asiakirjoitusta omista kokemuksistasi, vaan kaikenlaista meta-höpinää vaan. Kirjoitas nyt lisää artikkeleita niistä tapahtuneista jutuista, kuten olet lupaillut, eikä tällaista turhaa höpötystä.

  Tykkää

 3. En löytänyt mainitsemaasi artikkelia kiristäjäpoliisista Iltalehden sivuilta, joten katsoin myös Ilta-Sanomat. Siellähän se olikin: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007904400.html (voi olla, että oli myös IL, mutta hakutoiminto ei ainakaan löytänyt). Uutinen on itse asiassa alun perin STT:n, kuten merkattu juttuun. Tämä yksi linkki nyt ainakin tiedoksi mahdollisille muille kiinnostuneille.

  Tykkää

 4. Kuukausi mennyt ja jutun juttua ei ole tullut yhteenkään lehteen…. Eiköhän tää ole tässä, tarinat tarinoita. Jokainen mielikuvituksen omaava keksii parempia ja jännempiä juttuja.

  Tykkää

  1. Käsittääkseni tällä viikolla on tulossa. Onhan tarinat tarinoita kunnes alkaa esiselvityksestä tulemaan ensimmäisiä tiedotteita. Mediat eivät siihen puutu.

   YT Joakim

   Tykkää

 5. 6.5.2021 12:39
  Käsittääkseni tällä viikolla on tulossa. Onhan tarinat tarinoita kunnes alkaa esiselvityksestä tulemaan ensimmäisiä tiedotteita. Mediat eivät siihen puutu.

  YT Joakim

  Eipä juuri ole näkynyt… Täytyy sanoa samaa kuin joku jo aiemmin, paljon melua tyhjästä. Mitään muuta näyttöä ei ole kuin Sun jutut, tarinat ja sepustukset.
  Selitykset paranee vaan ja aina vedotaan siihen että tutkinta kesken jne jne jne soppaa. Voi voi !

  Tykkää

  1. Jos ei nyt mene perille niin blogin tarkoitus ei ole suoltaa uutisia. Tämän kommentin jälkeen tuli Ylen uutinen ulos. Jos meni ohi niin tästä löytyy:
   https://yle.fi/uutiset/3-11921990
   Kyllä, poliisin esiselvitys on edelleen kesken, joten millaista uutisointia nyt odotat? Katkeran poliisin tekstin tunnistaa aina, surullista että silti kommentoit täällä jos kerran mielestäsi kaikki on pelkkää valhetta.. Ei ole tämän tarkoitus tyydyttää yksinomaan sinun tarpeitasi. Kannattaa nyt tutustua huolella mikä on tutkintaprosessi. Ei tietenkään ole vielä mitään näyttöä kuin oma tekstini koska kaikki on edelleen siellä esiselvityksessä. Jokainen uskokoon mitä uskoo ja ei näyttöä ole ennen kuin tutkinta valmistuu. Uutiset tulevat kun tulevat, sekin on varmaan sinulla mennyt ohi etten ole antanut millekään muille medioille mitään kuin Ylelle ja eräälle toiselle. Ihan syystä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: