Poliisihallitus vastaa Yleisradion uutisointeihin poliisin väärinkäytöksistä


Nyt on melko pitkä teksti, mutta tärkeää sanottavaa poliisin itse esille tuomasta julkaisusta on aika paljon. Tämä teksti on yksi blogin tärkeimmistä. Tekstissä on pari lainausta poliisin omasta kirjoituksesta ja siksi se vaikuttaa pitkältä. Aloitan sen nyt kahdella sen verran tiukalla heitolla, että toivottavasti lukijat jaksavat lukea koko tekstin. Nämä kaikki ovat asioita, jotka liittyvät sekä tuleviin että nyt jo esillä olleisiin asioihin. Kuten blogin kuvauksessakin kerrotaan, niin blogi sisältää myös mielipidekirjoituksia erittäin tärkeistä aiheista, ja tässä on nyt yksi sellainen.

Poliisin julkaisema kirjoitus löytyy täältä.
https://poliisi.fi/-/poliisihallitus-vastaa-yleisradion-uutisointeihin-poliisin-vaarinkaytoksista?fbclid=IwAR3gmqXnnkEj-tWGjRNTw7gldW2p76oxkxDtLGtZfoTNLg2uC2Jcmu0ZWfg


1. Eränen teki suuren virheen mainitessaan Aarnion tapauksen esimerkkinä siitä, miten poliisin jääviys toteutuu syyttäjävetoisella tutkinnanjohdolla.
Olen kaikilta Aarnion tapauksen jälkeen tapaamiltani poliiseilta kysynyt, että mitä mieltä he ovat Aarnion tapauksesta ja sen tutkinnasta. Noin 80% poliiseista ovat vastanneet, että tapaus on kaikkea muuta kuin selvä, ja monet ovat ilmaisseet huolensa siitä, että poliisijohto ja KRP ovat jollain lailla osallisia kokonaisuudessa. Yksi poliiseista sanoi hienosti, että totuuden siihen kaikkeen tietää tässä maassa ainoastaan yksi ihminen.

Kuten Radio Rockin haastattelussa sanoin, niin Aarnio on kaikkea muuta kuin tyhmä, ja viisas mies olisi haudannut rahat 15 cm naapurin puolelle, eikä omalle tontilleen. Kuka tahansa voi viedä vaikka kilon huumeita toisen pihalle ja ilmoittaa sitten poliisille epäilevänsä, että siellä on huumeita. Jokainen narkomaani osaa temput eli sen, miten ei voi juridisesti todistaa, että kama on juuri kyseisen henkilön. Kuka oikeasti uskoo, että ent. Helsingin huumepoliisin johtaja ei tietäisi lähes kaikkea tuosta maailmasta? Jos joku ei tiedä, mitä maastokätkö tarkoittaa, hänen kannattaa tutustua sanan merkitykseen ja miettiä siinä yhteydessä, oliko Aarnion kohdalla mahdollisesti ollut kyse tästä viime aikoina kuuluisaksi tulleesta henkilön maalittamista.

Aarnion tapauksen ottaminen esiin tekstissä oli kirjoittajalta todella paha virhe. Suuri osa kansalaisista odottelee, mitä kaikkea siitä joskus vielä selviää. Karmein vaihtoehto olisi, että poliisi olisi isosti osallisena jutussa. Muistakaamme Helsingin huumepoliisin ja KRP:n välinen mediasota, jota käytiin jonkin aikaa ennen Aarnion kiinniottamista.

Miksi Aarnio on pysytellyt täysin hiljaa? Itse en keksi muuta syytä kuin sen, että hän pelkää niin paljon jotain joko itsensä tai läheistensä puolesta, että on pitänyt suunsa kiinni. Kannattaa pohtia näitä ‒ mikään ei ole mustavalkoista kun puhutaan poliisista ja rikoksista ja varsinkaan, kun puhutaan poliisien tekemistä rikoksista. Jo poliisikoulussa painotettiin, että pahin asia poliisille on lain toiselle puolelle siirtynyt entinen poliisi, joka osaa ja tietää ihan kaiken poliisin toiminnasta. Minä henkilökohtaisesti en luota poliisijohtoon yhtään ihan sen perusteella, mitä juttuja olen kentältä kuullut. Jokainen kuitenkin tehköön omat päätelmänsä poliisijohdosta itse.


2. Mielestäni pitäisi tehdä koko maan kattava poliisin sisäinen kysely, johon jokainen kenttäpoliisi kertoisi nimettömänä sen, miten ja millaisena kokee poliisijohdon. Kyselyyn voisi liittää myös kysymyksen, onko vastaajan käsityksen mukaan joku poliisijohdossa tai päällystössä syyllistynyt virkarikokseen.

Lähes jokainen poliisi, jonka kanssa olen jutellut Helsingissä viimeisen parin vuoden sisällä, on haukkunut johdon täysin pystyyn. En ihmettele yhtään, jos jo pelkästään Helsingissä poliisilaitoksen työntekijät voivat huonosti, kun johto ottaa niin koville.
Lainaan tähän erästä poliisia, jonka nimeä en kerro. Uskon, että hän on hyvä työssään: ”Ennen poliisijohtoa piti sietää, nyt sitä joutuu kestämään. Kun johto on lähes kirjatoukkia kaikki, niin ei ne tajua tippaakaan mitä me tehdään ja mikä on todellisuus”.

Sitten tekstiin. Paljon järkevää tekstiä poliisilta, mutta myös monta asiaa, jotka eivät vaan toimi ja jotka tulkitsen selittelyksi.

Poliisien tekemäksi epäiltyjen rikosten tutkinnasta vastaa syyttäjä.Normaaleissa rikostapauksissa rikosten tutkintaa johtaa yleensä poliisi. – Jos rikosepäilyn kohteena on poliisi, laissa säädetysti tutkintaa johtaa syyttäjä. Tällä varmistetaan, että poliisista riippumaton taho arvioi ja tekee ns. ”poliisirikosasioissa” tutkintaa koskevat päätökset, poliisiylitarkastaja Mikko Eränen Poliisihallituksesta sanoo.

Tutkintaa johtavalla syyttäjällä on poliisirikosasioissa käytettävissään tutkijoina kokeneita poliisimiehiä, jotka eivät koskaan työskentele saman poliisiyksikön palveluksessa kuin tutkinnan kohde. Riippumattomuuteen kiinnitetään korostettua huomiota.

– Käsitys siitä, että ”poliisi tutkii poliisin tekemiä rikoksia” on harhaanjohtava. Syyttäjän tutkinnanjohdolla on jo vuosia tutkittu poliisin tekemäksi epäiltyjä rikoksia – Aarnion tapaus kaikkine haaroineen ehkä näkyvimpänä esimerkkinä, Eränen jatkaa.


Ensinnäkin syyttäjä ei tutki, vaan tarvittaessa hutkii. Poliisit suorittavat esitutkinnan, eikä syyttäjä ole siinä paikalla kuin harvoin, jos koskaan. Syyttäjän tutkinnanjohdolla ei ole mitään merkitystä Eräsen puhumaan asiaan. Tutkinnan suorittaa poliisi ja piste. Syyttäjä päättää siitä, meneekö juttu eteenpäin. Kuka arvioi syyttäjän jääviyden? Toinen syyttäjä vai poliisijohto?

Tekisi mieli sanoa rumasti, mutta en sano. Niin huonoa selittelyä, ettei mitään rajaa. Maassamme ei ole kunnon riippumatonta sisäistä tutkintaa. Piste. Sen totesi jo erikoissyyttäjä YLE:n uutisessa. Sen sijaan, että nyt selitellään, niin sellaisen järjestelyn voisi ihan oikeasti luoda. Voisin vaikka itse mennä sitä hommaa tekemään tai olemaan tarkkailijan roolissa niin, että jokainen tutkittava juttu kestäisi täyden päivänvalon.

Erikoissyyttäjä Heidi Savurinne Valtakunnansyyttäjän toimistosta sanoo, että Suomi on niin pieni maa ja täällä on suhteessa vähän poliiseja, ettei poliisirikosten tutkimiselle voida pyhittää omaa erikoistutkinta-virastoa, kuten joissain suuremmissa maissa.

– Sen sijaan oma kyseiseen rikostyyppiin keskittynyt tutkintaryhmä voisi olla realistisempi vaihtoehto, Savurinne toteaa.

Eränen mainitsee tuossa, että tutkijat ovat kokeneita poliisimiehiä. Itse en luottaisi yhtään tähän luvattuun jääviyteen. Mitä jos rikosepäilyn kohteena on esimerkiksi joku poliisijohdosta? Tai tulee kaveri tai tuttu poliisi tutkittavaksi? Kuka silloin varmistaa, että poliisi jäävää itsensä tai ettei hän ohjeista toista poliisia, jos kyseessä on vaikka perheenjäsen? Turha sanoa, että tutkinta on täysin jäävi. Tämä kaikki on inhimillistä eli se, että suojellaan tuttavia ja läheisiä. Juuri tällaisia tapauksia varten täytyy olla täysin varma yksikkö niin, ettei mitään esteellisyyttä pääse ilmenemään millään tavoin. Minulla on siihen mainio ehdotus alempana.

Kyllä poliisijohto syyttäjät tuntee ja päinvastoin. Poliisijohdossa on lähinnä lakimiehen koulutuksen saaneita, joista osa ei ole käynyt edes poliisikoulua. Johtoportaan laintulkinta on myös parasta mahdollista tasoa koko organisaatiossa. Ihan syystä poliisijohto varsinkin Helsingissä on hiljaa monesta asiasta, ja kommentoijat ovat alaisia. Ei joudu se kuuluisa oma pää vadille koskaan. Eihän virkarikosta voi tehdä, jos ei suorita virkatehtäviä, joita alaiset päivittäin tekevät.

Harvoin kuulee, että esim. tilannejohtajien vastuu näistä mielenosoituksista olisi ylikomisariotasoa korkeammalla päällystössä. Onhan siellä toki taitoa kenttähommiin, mutta eikö ole erikoista, jos poliisijohdolla ei ole edes käsitystä poliisitaktiikoista saatikka siitä, minkälaista on seistä kameroiden edessä ja huutajien edessä kun on kerran käsketty niin tehdä? Lisäksi ihmettelen sitä, että miten voi olla poliisi ja johtaja edes käymättä poliisikoulua. Eihän rakennuksillakaan ole työnjohtajia, jotka eivät tiedä miten talo oikeasti rakennetaan ja mitä rakentaminen vaatii. Onkohan poliisijohto koskaan edes suorittanut poliisikoulun valintakoetta tai pääsisikö siitä läpi, vaikka fyysinen osio jätettäisiin korkean iän perusteella pois?

Rikoksen päätyminen ylipäätään yksikölle on vaikea tie. Yksikölle menee rikosilmoitukset poliisin kautta. Eli oman paikallispoliisin kautta. En ymmärrä, miten se on harhaanjohtavaa, että poliisi tutkii poliisia. Hoitaako yksikkö täysin jäävisti asian ja tutkii, jos kansalainen ilmoittaa itse yksikölle, että oman laitoksen poliisi olisi tehnyt rikoksen tai peitellyt tekemisiään tms? Minulle on tullut tajuton määrä juttuja, joissa kiroillaan sitä, että asia ei etene, ei tutkita tai on päätetty esitutkinta sellaisilla perusteilla, joilla poliisi näyttää syyttömältä. 

Asianmukaisesti järjestetyllä sisäisellä tutkinnalla pitäisi olla täysin oma rikosilmoitusten vastaanotto, joka karsii sieltä oikeat rikokset suoraan yksikölle. Juttuja koskevat tiedot eivät saisi näkyä poliisin järjestelmissä muille kuin tälle yksikölle. Se on ainoa tapa saada oikeasti rikos sisäiseen tutkintaan siten, ettei sana takuulla leviä ja ettei rikoksesta epäilty poliisi ehtisi valmistautumaan asiaan. Peräänkuulutan myös sitä, että yksikössä pitäisi olla siviilihenkilöitä vähintään tarkkailijoina eri puolueista, yhteiskuntaluokista, vähemmistöistä yms. PolAmk:issa pystytään kyllä tehokkaasti opettamaan tarkkailijoille sama laintuntemus ja esitutkintaprosessi kuin omille oppilaillekin.

Jos olisi luotettava sisäinen tutkinta, niin eikö poliisin olisi todella helppo kertoa esim, työkaveristaan, jos tietäisi että juttu menee tasan ja ainoastaan suljetulle yksikölle, josta ei mitään tietoja vuoda ulos ja että ilmoituksessa ei näkyisi ilmoittajan nimeä? Jos joutuu todistajaksi, kaikki tutkinta suoritettaisiin kyseissä yksikössä täysin salattuna. Jutut eivät näy missään järjestelmissä kuin tälle yksikölle. Ei edes osaisille. Jos jutusta vuotaa jotain ulos, silloin tiedettäisiin, että vuotaja on joko rikoksesta epäilty poliisi, ilmoittaja tai joku sisäisestä tutkinnasta.

– Samalla on huomattava, että poliisi tutkii nykyisillä vajaan 7 450 poliisin voimavaroilla ja muun henkilöstönsä tuella vuosittain yli 800 000 rikosta, myöntää 1,2 miljoonaa maksullista lupaa ja ajaa yli 1,1 miljoonaa hälytystehtävää. Tämä kaikki tapahtuu ympäristössä, jossa kamerat kuvaavat poliisin toimintaa jatkuvasti ja kuka tahansa voi saattaa asiat paitsi laillisuuden arviointiprosessiin myös julkisuuteen. Jokainen epäasiallista toimintaa ilmentävä tapaus on liikaa, mutta määrä tulee suhteuttaa kokonaisuuteen, Eränen toteaa.Poliisi tekee joka päivä ammattitaitoista ja haastavaa työtä suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuden varmistamiseksi. Muutamien henkilöiden virheiden takia ei tule leimata koko organisaatiota.


Tässä kun selitellään vähäisiä resursseja, niin varmasti koko kenttäväki huutaa yhteen ääneen, että olisiko poliisijohdon pitänyt puuttua kunnolla asiaan jo ajat sitten ja kertoa, että me tarvitsemme nyt ehdottomasti esim. pari tuhatta poliisia lisää? Omana aikanani poliiseja koulutettiin työttömiksi, mutta sen jälkeen poliisien määrä ei ole kansalaisten ja työn määriin nähden lisääntynyt, vaan vähentynyt. Johto kyllä jaksoi kertoa aina, että kyllä poliisi pystyy tehtävänsä suorittamaan. Eikö olisi nimenomaan poliisijohdon tehtävä puuttua rajusti siihen, että resurssit eivät enää riitä ja vaikka julkisesti älähtää, että tänne tarvitaan nyt rajusti lisää määrärahoja? Omasta mielestäni poliisi on yksi yhteiskunnan tärkeimpiä viranomaisia ja tukipilari, johon pitää voida luottaa. Jos poliisin rivit alkavat rakoilemaan ja tehtävät käyvät liian raskaiksi, ollaan todella huolestuttavassa tilanteessa.

Tuskin kukaan järkevä ihminen leimaa koko poliisia muutamien henkilöiden virheiden vuoksi. Tai ylipäätään ajattele, että jos 100 kärähtää, niin ne kaikki loput 7500 ovat samanlaisia. Silti ’muutama’ on jäätävän pieni sana, jota Eränen käyttää. Yksistään omaan blogiini on ’muutama’ muista tietävä henkilö kirjoittanut, ja ne ovat oikeasti tosijuttuja.  Plus kaikki viestit lukijoilta. Itse arvioisin samalla tavalla kuin eräs poliisi, joka kirjoitti minulle, että noin 10% organisaatiosta pitäisi siirtää muihin hommiin. Se on tosiaan pieni osa organisaatiosta, mutta hemmetin iso määrä poliiseja, jotka sitten pilaavat niiden muiden maineen tai vetävät mukanaan sinne kuuluisaan lokaan.

Hienoa, että poliisi on alkanut reagoida, mutta selittelyn tilalle jokainen varmasti kaipaa toimintaa ja muutoksia. Jos asian annetaan vain olla ja kaikki jatkuu samanlaisena, mikään muu ei oikeasti muutu kuin se, että kansalaiset eivät enää luota poliisiin samalla tavalla kuin ennen. Jos ongelmat hoidetaan kunnolla ja hyvin, luottamus takuulla säilyy tai jopa kasvaa.

Rasismi poliisissa on todella yleistä. Sitä on turha peitellä ja selitellä. Asialle täytyy tehdä jotain ja reagoida rajusti tai muuten maassamme on todella paha tilanne. Poliisien asenteet esim. maahanmuuttajia kohtaan ovat tulleet monelle jo selväksi montaakin kautta. Lähes kaikki poliisit, joilta olen asiasta kysynyt, ovat myöntäneet, että rasismia esiintyy poliisissa ja paljon. Paljon on myös niitä, jotka eivät sitä missään muodossa hyväksy. Osa on todennut jopa, että rasismin ilmeneminen työpaikalla, työilmapiirissä ja työtehtävien suorittamisen yhteydessä ahdistaa. Kahvipöydässä on aika vaikea alkaa käymään keskustelua, jota edes koko yhteiskunta ei pysty käymään ilman että keskustelu menee asiattomaksi juupas-eipäs-väännöksi.

Jokaisella on totta kai oikeus omiin mielipiteisiin, mutta se ei saisi näkyä töissä millään tavalla. Ajatelkaapa vaikka näinkin kärjistäen, että mies menee urologille tutkittamaan eturauhassyöpää ja lääkäri alkaa nauraa ja pilkata, että onpas siellä pieni vehje jalkovälissä. Palaako mieheltä proppu vai haluaisiko hän ehkä avautua asiasta sosiaalisessa mediassa?

Mikään valvonta ei voi olla kuitenkaan kaiken kattavaa. Tästä syystä poliisin omat ohjeet velvoittavat jokaista poliisin palveluksessa olevaa puuttumaan ja kertomaan havaitsemistaan epäkohdista. Omavalvontaansa tehostaakseen poliisi on ensimmäisenä valtion viranomaisena ottanut vuonna 2019 käyttöön ns. eettisen kanavan, jota kautta henkilöstö voi – myös nimettömästi – ilmoittaa havaitsemistaan epäkohdista.

Paljonko juttuja oikeasti jää ilmoittamatta eettiselle kanavalle? Kuka valvoo ja pitää yllä tätä kanavaa ja tarkkailee, ettei kukaan käy juttujen osallisten tiedoissa yms? Sisäinen tutkinta on todella vakava asia ja se jos mikä on nimenomaan puuttumista ja valvontaa. Ellei asiaan panosteta kunnolla, viranomaiseen ei voi luottaa. Maailmalta löytyy kyllä esimerkkejä siitä, mitä poliisista ajatellaan, kun kukaan ei oikeasti valvo, eikä voi tietää millainen ihminen siellä virkapuvun alta löytyy.


Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

15 vastausta artikkeliin “Poliisihallitus vastaa Yleisradion uutisointeihin poliisin väärinkäytöksistä

 1. Miettikääpä sitä, että lähtisikö yksikään poliisiyksikkö KRP:sta puhumattakaan tutkimaan VALTAKUNNANSYYTTÄJÄN pelkkää muodollista esteellisyysvirhettä virkarikoksena, jos ja kun kukaan ei edes myöhemmässä oikeudenkäynnissä väittänyt, että kukaan olisi saanut asiassa oikeudetonta etua. Kyseessä oli siis pelkkä muodollisuus.

  Kiistatta Nissinen teki virheen, mutta mitä sitten. Eipä tainnut olla suurin rikos syyttäjälaitoksessakaan tuona päivänä ja esteellisyyskysymyksiä ratkotaan hallinto-oikeudessa varmasti kymmeniä joka päivä ilman, että ketään oikeasti kiinnostaisi. Olen aika varma, että kyseessä oli ajojahti ja ex-VKS Nissisen suurin rikos oli, että hän jätti oven auki selustaansa, mitä vastustajat sitten onnistuivat hyödyntämään.

  Nissinen pohti ihan oikeasti syyttäjälaitoksen uudistuksen yhteydessä tälläisen poliisirikosten sisäisen tutkinnan yksikön perustamista, mitä itsekin kaipailet. Löytyy googlettamalla.

  Eipä ole enää Matti Nissinen valtakunnansyyttäjä. Hassu yhteensattuma.

  Olepa varovainen. Sinua ei suojele kukaan muu kuin julkisuus, minkä tietysti jo tiedätkin. Vaikeutesi alkavat sitten, kun aiheesi on loppuun kaluttu ja median mielenkiinto sinua kohtaan lakkaa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei ja kiitos tästä viestistä. Rupesin eilen oikein tarkastelemaan noita juttuja liittyen aiheeseen mitä kirjoitit, niin kyllä siellä melkoinen soppa on kun pääsee lukemaan vuosia kestänyttä uutisointia putkeen. Monessa uutisessa, josta lähdin etenemään taaksepäin asioita, tuli samat nimet poliisijohdosta esiin ja todella hämäriä juttuja ja liitoksia, kun näin jälkikäteen tosiaan pääsee koko vyyhtiä lukemaan. Lopulta myös yksi ja sama nimi liittyen melkein jokaiseen uutiseen: Aarnio.

   Et ole ensimmäinen, joka varoittaa minua. Surullista on jos joutuu ruveta poliisijohtoa tai syyttäjälaitosta pelkäämään maassa, joka pitäisi olla yksi maailman vähiten korruptoituneita maita ja sananvapaus erittäin hyvällä tasolla. Toivottavasti mitään sellaista ei tulekaan.

   YT Joakim

   Tykkää

 2. Juurikin niin, vähäisillä resursseilla poliisi tekee erinomaista tulosta. Isoja kans.välisiä vaikeita rikoksia ratkovat. Henkirikosten tutkita ja selvitys prosentti aivan omaa luokkaa maailmassa.
  Ainut näköjään on se ongelma, että poliisikoulun seula vuotaa välillä, mukaan pääsee kaikenlaisia pääloppuja, paineensietokyvyttömiä ja periksiantajia.
  No, mikään testi tai koe ei ole pettämätön
  Suomi on kuitenkin maailmanlaajuisesti tunnettu hyvästä ja tunnollisesta poliisityöstä, se on todistettu monta kertaa.
  Sekaan vain aina pääsee näitä turhakkeita jotka kuvittelee vaikka mitä, kuten tiedät, ja ovat saikulla lopun aikaa.
  Mutta kiva että kirjoittelet juttujasi.

  Tykkää

  1. Hei, itse olen kyllä eri mieltä että pitäisi pärjätä liian pienillä resursseilla. Mainitset isojen rikosten tutkintaa, joka on huippuluokkaa eli yksiköitä joissa varmasti resurssit ovat poliisin yksiköitä vertaillen parhaalla tasolla. Jos kentällä porukka alkaa voimaan huonosti ja sairastuu liian ison työmäärän alla, on kyseessä todella vakava asia. Eniten ja näkyvimmin resurssipula vaikuttaa nimenomaan kentälle ja perustutkintaan. Ei siinä auta mitkään pääsykokeet ja valintakokeet, jos joutuu tekemään töitä jatkuvasti riittämättömällä miehistöllä. Se on asia, johon johdon tulisi reagoida ja rajusti. On eri asia sietää painetta työtehtävällä, kuin kestää päivästä toiseen töissä, jossa on jatkuva ylikuormitus päällä. Sellainen tilanne luo jo itsessään väärinkäytöksiä ja on väärin, jos työympäristö ja jatkuva ylikuormitus muokkaa hyviä työntekijöitä täysin muuksi. Monelta unohtuu tärkeä tosiseikka että poliisit ovat myös ihmisiä.

   ”Suomi on kuitenkin maailmanlaajuisesti tunnettu hyvästä ja tunnollisesta poliisityöstä, se on todistettu monta kertaa.” Tämä asia nyt varmasti on selvä lähes jokaiselle, eikä blogissa ole siitä missään nimessä kyse. Se että Suomen poliisi on taitava ja tunnollinen maailmaan vertaillen, ei missään nimessä pitäisi olla syy ajatella, että annetaan asioiden olla kuten ne ovat. Organisaatioon mahtuu monia yksilöitä, jotka ovat ihan muuta kuin tuota jota kirjoitit.

   Poliisin valvonta on taas Eurooppaan vertaillen todella huono. Siinä asiassa voi jopa verrata vähän samaan mitä Liikkuvan poliisin lakkautus ja kentän resurssien vähentyminen liikenteen valvonnassa toi: yllättäen tilastollisesti rattijuopumukset vähentyivät melkoisesti. Poliisin johtoa jos tarkastelee niin siellä on kyllä todella paljon hämärää, joka sietäisi joutua kunnon syynin alle. Jos ruvetaan tutkimaan johdon ja syyttäjien jääviyttä ja yhteistyötä, niin kukapa sitä tarkastelee aukottomasti ja puolueettomasti maamme rajojen sisällä?

   YT Joakim

   Tykkää

 3. Omaan silmään poliisihallinnon vastineessa sattui kipeästi tämä kappale: ” Virheitä sattuu kaikille, eikä poliisi ole poikkeus. Jos on toimittu väärin, tulee ottaa opiksi. Ja jos toimintamalleissa on korjattavaa, korjataan ja koulutetaan.”

  Poliisirikosten kuittaaminen ”virheiksi” on aika mielenkiintoista kielenkäyttöä, suorastaan vähättelyä. Organisaatiotasolla voidaan puhua virheestä, jos pohditaan yksittäisen poliisin palkkaamista tai vaikkapa sisäisen tutkinnan heikkoutta, mutta miten poliisien tekemät pahoinpitelyt, virkarikokset yms kuitataan virheiksi, jotka voidaan kouluttaa pois? Toki suomalainen oikeusjärjestelmä perustuu ajatukseen rikosten hyvittämisestä, mutta jotenkin epäilen ettei asiaa edes poliisissa ihan näin optimistisesti nähdä…

  Tykkää

  1. Pitääpä muistaa tämä teksti tuo tuo ”virhe” jos itse joskus rikoksesta käryää. Jos ei muuten niin ihan vittuiluksi sanoa että näin on Eränen ohjeistanut ihan poliisin sivuilla. 😉

   Tykkää

 4. Juu, vähäisellä väellä tekee poliisi hienoa hommaa. Voin kuvitella sen työmäärän mikä vuorossa odottaa. Sellaista ei kestä kuin tervepäinen mies/nainen, ja useimmat tuossa työssä sellaisia ovatkin, varmasti yli 95%. Sekaan mahtuu tietysti niitä joilla ei paineensietokykyä ole työmiehen luokkaa, vaan menee ns. kuppi nurin.
  Sellaisille onneksi on apua saatavilla jos sitä tarvitsee, ja jos se enää auttaa.
  Mitenhän lääkäreiden, insinöörien, poliitikkojen, lakimiesten pääkoppa kestää ? Sielläkin ammateissa on paineita, ja suuria virheitä voi sattua….

  Tykkää

 5. Mielenkiintoista on myös rikkomuksen tekijöiden selityksistä mm. ”oli kiire”, ”kaikkihan näin tekee”, ”jos mä tuun huomenna maksamaan”, ”ei ollu tarkoitus”, ”mä kokeilin vaan”, ”ihan eka kertaa aattelin…”, ”unohtu rahat vaan kotiin”. Jos vaikka Joakim-pieni, paneutuisit näihin asioihin, jotka ovat vallan suurempia ja yhteiskunnalle kalliimpia asioita. Yksittäisten sotilaiden teilaaminen riveistä vaatii melkoista tarkkuutta, ja osumaprosenttia. Uhraa aikasi vaikka isojen herrojen kuluihin heidän touhussa.
  Tää yksittäisten sotilaiden teilaaminen on aikalailla väsynyttä.

  Tykkää

  1. Jokainen tietää että poliisi tekee rikoksia joista ei ole jäänyt kiinni. Mielestäni jostain pitää lähteä liikkeelle. En millään voi yhtenä miehenä lähteä selvittämään poliisijohdon mahdollista korruptiota tai jääviys ongelmia. Tehdä jotain mitä ei kukaan ole tehnyt, saatikka että se mitenkään onnistuisi yksin.

   Omat jutut on nimenomaan niitä joita olen todistanut ja pystyn seisomaan joka sanan takana, sillä olen ne itse nähnyt. Niissäkin voi miettiä sitä, että jutuista ollaan oltu tietoisia, mutta miksi kukaan ei ole niistä puhunut? Sama kuin itsellä. Se oli pelko.

   On melko hurjia odotuksia yhdeltä mieheltä jos pitäisi lähteä isoja juttuja tässä selvittämään. Blogin tarkoitus on herättää huomio niihin epäkohtiin, joita poliisissa on ja siinä on mielestäni nyt jo isoa onnistumista.
   Aina löytyy kritisoijia tekee ihan mitä vain ja miten tahansa.

   Kannattaa myös muistaa sekin että teen edelleen yksin tätä ja on minulla omakin elämä hoidettavana. En ole robotti joka istuu koneella 16 tuntia päivässä ainoastaan tekemään blogi asioita. Saatikka että voisin tehdä jotain muuta, kuin nyt olen tehnyt. Paremmin, enemmän, syvemmältä. Olen normaali ihminen ilman mitään rekistereitä, resursseja, tämä joiltakin tuppaa unohtumaan kun blogia lukee ja ymmärrän että kiinnostus on kova että aika kulkisi eteenpäin että näyttöä tulee julki. Odotan itsekin sitä, mutta ne ovat asioita joihin en voi vaikuttaa.

   Yt Joakim

   Tykkää

 6. Haluan toivottaa tsemppiä ja jaksamista sinulle, Joakim! Teet tärkeää työtä ilmaiseksi tämän kansan hyväksi. Muistan myös rukouksissa sinua.

  Tykkää

 7. Hienoa työtä Joakim! Kansa arvostaa. Älä murehdi negatiivisista kommentoijista. Mädät omenat ne siellä vaan putoilee.

  Tykkää

 8. Sinunlaisia kansalaistyöntekijöitä tämä maa janoaa. Rehellisyys on, kuin nektaria kaikille, joilla edes hitunen se, dna:ssa. Ja voi katsoa peiliin.

  Tykkää

 9. Kun blogissa tuli Aarnio puheeksi, niin kuutisen vuotta sitten Myrkky-nimimerkki kirjoitti tarinoita TOR-verkon keskustelupalstoille. Hyvin moni seikka myöhemmin julkaistua saman nimistä kirjaa myöden viittaa siihen, että olisi Aarnio itse, mutta mitään varmistusta en ole löytänyt. Onko tästä tietoa? Kirjoitukset löytyy tuolta https://justpaste.it/myrkky

  Tykkää

  1. Hei, tarkkaan en ole vielä tutustunut. Tulen jatkossa kyllä lukemaan läpi koko setin kun varmastikin herran lähes katastrofaalisen epäselvän tutkinnan jossain vaiheessa otan aiheeksi ja esille. Kiitos hyvästä linkistä. Sen verran mitä itse tiedän asiasta, niin voi hyvinkin olla itse mies tai vastaavasti joku erittäin läheinen henkilö. Tor verkko kun oikein osaa käyttää alkuperää on lähes mahdotonta jäljittää. Ja siellä suunnalla se osaaminen takuulla on huippuluokkaa.

   Yt Joakim

   Tykkää

 10. On sulle osunut lyhyelle uralle paljon poliisirikoksia…vai oikeinko niitä hait aina partiokavereista tai ryhmän jäsenistä. Olit, ja olet varmaan super-suosittu kaveri. Jotkut kutsuu näitä, no, kyllä sä tiedät…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: