Kiitoksia tukijoille ja lukijoille sekä pari sanaa muustakin

Edit: päivitetty 15.6.2021

Nyt on pakko kiittää lähes kyynel silmässä kaikkia Teitä, jotka olette tehneet lahjoituksia. Vannon jokaisen tulleen ja tulevan euro menevän oikeasti blogiin, jotta voin pyörittää tätä kaikkea ja auttaa niin monta avunpyytäjää kuin mahdollista. 

Autan paraikaa kahta ihmistä erittäin vakavissa jutuissa, joissa uhrit ovat kokeneet poliisilta järkyttävää vääryyttä. En voi tietenkään kertoa niistä enempää kuin sen, että ne ovat törkeitä rikosmuotoja. Olen joutunut rankkaamaan ne kaikkein kiireellisimmiksi. Jokainen teidän kirjoittamanne avunpyyntö ja tapaus on ilman muuta tärkeä, mutta muistakaa edelleen minun tekevän tätä yksin. Kustannan myös itse kaikki ajomatkat Etelä-Savosta Helsinkiin ja takaisin sekä matkaliput Helsingissä yms. Jokainen blogille lahjoittamanne euro menee niiden ihmisten hyväksi, jotka ovat kokeneet suurta vääryyttä poliisin puolelta ja tarvitsevat apua. Heitä on yllättävän paljon.

Mielettömän nöyrä ja iso kiitos siis Teille rahaa lahjoittaneille! Tiedätte itse, keitä olette. Nöyrä kiitos myös kaikille lukijoille ja heille, jotka olette levittäneet blogista tietoa eteenpäin. Juuri meni rikki 800 000 lukukertaa rikki, joka on aivan tajuton määrä! Suosio kertoo monesta asiasta. Etenkin kyse on siitä, että te välitätte ja tahdotte oikeasti maahamme parhaan mahdollisen poliisin, virkavallan, johon voi luottaa. Olen saanut myös järjettömän paljon tukea alusta asti blogissa ajamalleni tavoitteelle: poliisille on saatava täysin riippumaton ulkopuolinen valvonta. Mikään ei tee viranomaisesta luotettavampaa kuin läpinäkyvä ja puhdas valvontaelin. Maamme ei eroa poliisirikollisuudessa mitenkään muista Euroopan maista, eikä minulle mene läpi mikään perustelu, ettei uutta valvontaelintä muka tarvittaisi saatikka, ettei sellaista voisi saada järjestettyä. 

Pelottavinta on, että aika ajoin poliisi itse puhuu ulkopuolista valvontaa vastaan. Jos voisin laittaa tähän jokaisen saamani sähköpostin, jonka pohjalta olen itse arvioinut olevan syytä suorittaa esitutkinta, kävisi hyvin ilmi raaka totuus, kuinka ulkopuoliselle valvonnalle on huutava tarve. Minulla on mielestäni asiaan täydellinen ehdotus ja tuon sen jossain vaiheessa esiin omana postauksenaan. Varsinkin johdon korruptio ja kytkökset olisi saatava mahdollisimman vähäisiksi.


Vaikka blogi on nyt tauolla, luen päivittäin kaikki sähköpostit ja vastailen aina kun vain ehdin. Kuten kerroin, autan koko ajan ihmisiä. Jos voisin auttaa kaikkia tarvitsevia, tekisin sen ehdottomasti, mutta minullakin on rajani. 

Tällä kaikella on siis ollut raju hinta ja tiesin sen, kun tähän lähdin. Olen menettänyt blogin vuoksi yksityisyyteni, ison osan vapaa-ajastani ja myös turvallisuuteni. Minulle on tullut arvioilta 20 uhkausviestiä, jopa tappouhkauksia, joiden takia ihan oman turvallisuuteni vuoksi on nyt järkevää muuttaa pois Helsingistä paikkakunnalle, jossa voin oikeasti olla rauhassa. Osaan kyllä pitää huolen itsestäni, mutta muutto tulee nyt pakkorakoon, sillä osa uhkauksista on ollut todella yksityiskohtaisia.

Teen tätä kaikkea kuitenkin täysin vapaaehtoisesti, jotta Suomi saisi oikeasti maailman parhaan ja luotettavimman poliisin, jossa ei rikoksia peitellä. Lukijoilta saamiani kertomuksia poliisin tekemistä rikoksista ja väärinkäytöksistä on jo niin paljon, etten näe mitään muuta vaihtoehtoa. Tukenne mahdollistaa järjettömän vaativan ja vakavan taistelun Suomen lakia valvovaa viranomaista ja varsinkin sen johtoa vastaan. On ollut upeaa lukea teiltä jatkuvasti tulevia tsemppiviestejä. Ne antavat voimaa ja jaksamista massiiviseen taakkaan.

Seuraavaksi vuorossa saattaa tosiaan olla lakialoite poliisin ulkopuolisesta valvonnasta, jonka läpimenemiseen tarvitsen jatkossa teidän kaikkien tukea. Jo pelkästään viimeaikaisten uutisointien perusteella on syytä saada sellainen Suomeen. Iso kiitos tästä lakialoiteideasta menee eräälle blogin lukijalle.

Kannattaa muuten lukea Helsingin Sanomien uutinen Oulun poliisilaitoksen poliisista, jota epäillään lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Laitos on salannut kyseisen henkilön viraltapanon, mikä kertoo paljon. Onneksi Hesari on vienyt jutun salaamisen oikeuteen. Uskon, että kaikki nämä uutisoinnit ainakin osittain juontuvat blogista, tämän käynnistämästä lumipalloefektistä. On teidän ansioitanne, että blogista on tullut niin suosittu ja julkinen. Sillä on oikeasti vaikutusta asioihin. 

Toimittajat ovat yrittäneet tutkia lukijoiden juttuja ja muutaman jutun he saivatkin valmiiksi, mutta lopulta jutut vedettiin pois aina samasta syystä: pelosta. Siksi tarvitsemme rakenteellisen muutoksen poliisin valvontaan. Juttuja ei saa jäädä pimeäksi siksi, että poliisi kykenee hiljentämään omia kumppaneitaan tai tutkimaan jutut pimeiksi.

Nyt voisi välillä kannustaa Suomea jalkapallon EM-kisoissa, ja on hyvä miettiä muutenkin hyviäkin asioita, jottei vaivu synkkyyden suohon. Meillä on kuitenkin pääosin hyvä poliisi, muistakaa se.

Poliisia ei pidä pelätä, vaan kunnioittaa. Se täytyy itse ansaita ja kyetä säilyttämään.


Kiitos, 

Joakim

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

2 vastausta artikkeliin “Kiitoksia tukijoille ja lukijoille sekä pari sanaa muustakin

 1. Yli-viikarin tapaus on osoittanut, että ulkopuolinen valvonta ei ole oikotie onneen. Onko sinulla ajatusta miten me voisimme varmistua siitä, että viranomaiset tekevät heille määrättyjä tehtäviä annettujen ohjeiden puitteissa, jos ylintä valvontavaltaa käyttävät tahot eivät valvo etujamme? Pitäisikö valvovien elimien johto, virastojen johtajat ja tärkeimmät virkamiehet valita avoimilla vaaleilla, jolloin rekrypäätös ei olisi poliittinen ja siten altis korruptiolle?

  Tykkää

  1. Hei ja kiitos viestistä.

   On minulla aika isokin ajatus aiheesta ja tulen sen jossain vaiheessa tänne kirjoittamaan. Olen sitä pantannut vielä laittamasta kun asiasta on jo herännyt hyvää keskustelua ja tuleva uutisointi takuulla tulee enemmänkin puhumaan. Annan tässä nyt kädet ensin Poliisihallitukselle, jos siellä vaikka asiaan olisi herätty tai niin tullaan tekemään. On liian julman näköistä, jos kaikki hyvät muutokset ensin lukisi täällä. Voipi olla että Poliisihallituksella toivottavasti asiaan olisikin pian jokin järkevä ja täysin puolueeton ehdotus. Toivon ainakin näin, karua olisi jos ei siellä asiasta nyt edes olla puhuttu kun selvästi blogia aktiivisesti seuraavat ja on jatkuvasti teksteissä esillä.

   Yt Joakim

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: