Lukijoiden tapaukset osa 1: Lapin poliisi

Moni on varoitellut varsinkin viime aikoina minua ”uhkarohkeista” kirjoituksista ja asioiden liian syvälle tonkimisesta. Ajattelen kuitenkin niin, että Suomessa ei pitäisi joutua pelkäämään poliisia. Kun aloitin bloggaamisen, tiesin varoituksia tulevan ja oman turvallisuuden saattavan vaarantua. En rupea nöyristelemään maassa, jota kuvataan maailman yhdeksi vähiten korruptoitumattomimmista. Jos Suomi sellainen maa oikeasti on, silloin täällä täytyy pystyä luottamaan poliisiin ja käsittelemään asiaa kuin asiaa.

Alan nyt tuoda pikkuhiljaa esille lukijoiden ensimmäisiä tapauksia. Painotan tässä vaiheessa kaiken kertomani perustuvan ainoastaan lukijoiden kirjoittamiin viesteihin ja kommentteihin, joita ei ole tarkoitettu sinänsä julkaistaviksi. Tämä ei siis tässä vaiheessa ole faktaa.

Lukijoiden kirjoituksissa korostuvat selvästi tietyt poliisilaitokset. Lappi on ollut melkoisen selvästi numero yksi. Olen saanut viestejä myös siellä työskenteleviltä poliiseilta, joten nyt on todellakin syytä ottaa tarkan suurennuslasin alle laitos, jossa työskentelevät poliisitkin kuvaavat ilmapiiriä väkivaltaiseksi ja epämääräiseksi. Viestien perusteella voi vetää johtopäätöksen: Lapissa on totuttu toimimaan roisimmin ilman pelkoa kiinnijäämisestä. Noh, nyt lienee aika pistää siellä puntit tutisemaan ja saada sinnekin päin kunnon poliisi.

Minulle on tullut useampi kirjoitus kannabiksesta, etenkin kannabistakavarikoista. Hurjimmat kertomukset ovat kuvanneet tapahtumia, joissa poliisi on lukijoiden mukaan takavarikoinut kannabista omaan käyttöönsä ajatuksella, että tästä ei kirjata juttua. Saa vain laittaa pussit omaan taskuun. Viestejä on tullut myös ihmisiltä, jotka ovat paitsi nähneet tai kuulleet siellä työskentelevien poliisien kannabiksen käyttöä, mutta myös avointa kehuskelua siitä, kuinka hyvää kukkaa kentältä saa omaan taskuun ilmaiseksi.

Olen monesti kertonut hyvin monien poliisien käyttävän kannabista. Olen saanut paljon myös viestejä polttelevista poliiseista heitä tuntevilta ihmisiltä. Se nyt ei ole todellakaan maailman pahin asia, mutta ei sitä tällaisella tavalla kuulu hankkia.

On tullut paljon myös kertomuksia, kuinka Lapin poliisi käyttää luvattomasti rekistereitä omaa hyötyä tavoitellakseen. Kerrotaan myös rajuista otteista kiinniottotilanteissa. Monessa yhteydenotossa on käytetty Viettävä rinne -termiä, minkä perusteella on syytä selvittää, onko kyse pulkkamäestä vai jostakin ihan muusta.

Minulla on pyyntö jokaiselle asiasta enemmän tietävälle lukijalle, mutta myös kaikille, jotka ovat jo kirjoittaneet: laittakaa viestiä blogin sähköpostiin poliisienrikokset@gmail.com. Käsittelen joka viestin äärimmäisellä luottamuksella. En julkaise mitään tänne ilman, että kysyn ensin luvan ja myös näytän vinkkaavalle lukijalle kirjoitukseni etukäteen. Lukijoiden ja kirjoittajien nimiä en julkaise koskaan.

Tämä Lapin poliisia koskeva teksti on nyt lukijoiden tapausten ensimmäinen osa. Painotan vielä, että kaikki kirjoittamani on toistaiseksi tasolla ”syytä epäillä poliisin syyllistyneen rikokseen”, kunnes saan selvitettyä asioita enemmän. Blogin taustalla tekee töitä jättimäinen valtamedian koneisto; suuri määrä toimittajia, joiden apua on mahdollista käyttää asioiden selvittelyssä. Lain suoma journalistinen lähdesuoja antaa minulle kirjoittaville lukijoille täyden turvan toimia ja pysyä nimettömänä.

Tästä on hyvä lähteä liikkeelle, ja kun juttuja saadaan kaavittua kasaan ja selkeitä tapauksia esille, saatte takuulla mielenkiintoista luettavaa. Kaikki palvelee osaltaan tavoitetta saada maahamme parempi poliisi. Lappi on ainakin viestien sisällön ja määrän perusteella erinomainen esimerkki, kuinka poliisin itsensä kovasti suosima järjestelmä (toinen poliisi tutkii poliisia) ei ole todellakaan puolueeton ja toimiva.

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

8 vastausta artikkeliin “Lukijoiden tapaukset osa 1: Lapin poliisi

 1. Hyvin mielenkiintoista miten taholle, jolla on oikeus käyttää työssään tappavaa voimaa, ei ole laissa pakotettu säännöllisiä huumetestejä.

  Tykkää

 2. Niin, ja vaikka kannabiksen polttelu ei olekaan niin paha juttu, niin se on silti Suomessa edelleen laitonta ja mielestäni lainvalvojien tulee noudattaa lakia ettei mene tekopyhäksi touhu. Tsemppiä sun savottaan!

  Tykkää

 3. Herää kysymys, että mikä on sitten laillinen keino hankkia kukkaa, mikäli kansalaisilta varastaminen ei sitä ole.

  Lähtökohtaisesti kun:

  -Käyttörikos= Käyttö on kriminalisoitu.
  -Kasvattaminen= Kasvatus omaan tai muiden viihde/lääkinnälliseen käyttöön on kriminalisoitu.
  -Ostaminen= Huumausaineeksi luokitellun päihteen myyminen on kriminalisoitu, jolloin ostaminen käytännössä muodostuu rikollisen toiminnan tukemiseksi/rahoittamiseksi ja taitaa se huumausaineeksi luokitellun päihteen/lääkkeen ostaminenkin viihdekäyttöön olla erikseen kriminalisoitua.
  -Huumausainerikoksen suunnittelu on kriminalisoitu.

  Siis, mikäli pollisi haluaa vapaa-aikanaan mökillään pössytellä ryypiskelyn sijaan, mikä olisi maassamme laillinen keino hankkia kukkaa poliisin viihde/lääkinnälliseen käyttöön? Sellaista ei yksinkertaisesti ole olemassa.

  Näinollen, poliisi syyllistyy vähintään yhteen rikokseen poltellessaan kukkaa vapaa-aikoinaan, riippumatta siitä onko kukka sattumalta löytynyt jostakin tai kasvatettu itse tai anastettu takavarikon yhteydessä.

  Yksiselitteisesti, poliisi ei voi maassamme poltella kukkaa vapaa-aikoinaan laillisesti, täten syyllistyen aina harkittuun rikokseen.

  T: Tuomittu lääkehampun kasvattaja täältä jostakin.

  Tykkää

 4. Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää ?
  Kun laissa niin lukee, se on sitten niin.
  Ihmettelen suuresti sitä, että blokin NS.isäntä julistaa tätä cannabis-asiaa, entisenä poliisina vieläpä. Etkö huomannut mitä se tekee käyttäjilleen…. Masennusta, keskittymiskyvyttömyyttä, poissaolevuutta…etkö näitä huomannut töissä ollessasi, vai huomasitko ja totesit että cool meininki ! Vai miten se oli ?
  Et edelleenkään ole saanut kerrottua mistä Sinua itseäsi epäiltiin virkamiehenä, tosimies kertoisi ne ensin, eikä heittäisi arvauksia ja puolipehmeitä juttuja mille ei juuri ole todisteita muista.

  Tykkää

  1. Sen vuoksi siitä täällä on kirjoitettu, että niin moni kirjoittaja on kirjoittanut poliisitutuistaan jotka polttavat ja itsekin tiedän lukuisia poliiseja jotka polttavat kannabista itse. Kuten sanoit, niin lakiin se on kirjoitettu, niin silloin sen pitäisi todellakin olla niin. Asia joka takuulla jakaa laitosta, jos siitä kunnon keskustelu käytäisiin. Alkoholi siellä monella on ok vähän liikaakin käytettynä, vaikka nuo oireet mitä kuvasit kyllä sitä ainetta kuvaavat paljon vahvemmin.

   Itselläni aikanaan kuten ilmeisesti tiedät, epäiltiin ADHD lääkityksen vaikutusta mm ajokykyyn kun silloin kirjoitin blogia ADHDsta, jossa kerroin lääkityksestäni avoimesti. Sen ajan tiedot eivät vielä olleet samalla tasolla kuin tänä päivänä, jolloin tiedetään että se nimenomaan lisää tarkkaavaisuutta ei vähennä sitä. Eipä siinä mitään salaamista ole, se oli silloin vielä uusi asia johon johto sitten reagoi ilman parempaa tietoa asiasta. Kirjoitin myös pari mielipidekirjoitusta omiin töihin liittyen julki, josta ei kaameasti pidetty. Siinpä se kaikki pähkinänkuoressa.

   YT Joakim

   Tykkää

 5. Jos kerran tiedät pilven polttelijoita poliisissa, niin miksi vain vingut täällä palstalla, tee ihmeessä ilmoitus, tiedät kyllä millainen… Virkavelvollisuuden rikkominen ym tiedät kyllä.
  Vähän entisenä kyylänä ärsyttää kun heitetään puoli villaisia epäilyjä, liki syytetään osaa poliisikunnasta täysin, siis täysin ilman mitään muuta kuin OMA pieni epäily mielessä.
  Tuoko nyt oli ainut asia minkä voit kertoa omista tekemisistäsi ?
  Itse olin 18 vuotta töissä ja en törmännyt yhteenkään, ja paikkoja oli 4, Jyväskylän korkeudelta alaspäin niin pitkälle kuin pääsee. Ja, olin vielä töissä 10 vuotta kun itse ns.lähdit pois, eri paikassa tosin.

  Tykkää

  1. Hyvä nimimerkki, jos olet yhtään ymmärtänyt blogin pointtia ei minulla ole mitään tarkoitusta käräyttää poliiseja, jotka ovat hyviä työssään ja tekevät vapaa-ajallaan mielestäni inhimillisiä asioita. Olen jo Radio Rockin haastattelussa tästä pilvi asiasta keskustellut ja kyllä, se pitäisi mielestäni laillistaa. Kaiken sen ympärille liittyvän keskustelun olen tahtonut herättävän keskustelua ja unelma olisi että jokainen kenttäpoliisi saisi siitä asiasta nimettömänä kertoa tai lausua oman mielipiteensä.

   Nyt on aika lopettaa sinulle nämä viikonloppu vastailut. Blogi ei todellakaan pyöri vain päihteiden ympärillä mikä tuntuu nyt kohdallasi olevan melkoinen asia. Ehkä osaat katsoa peiliin jos oikeasti olet poliisi, miksi eivät ne pilveä polttavat poliisit asiasta työkavereilleen puhu kun osalla siellä on juuri noin rankka suhtautuminen asiaan.

   Kyllä asiassa pohjalla on monesta todella tarkasta ja myös poliisien kertomana ihan itselleni oleva fakta. Tuskin sinulle ne vapaamielisemmät poliisit siitä puhuvat kun viinaa saa vetää kaksin käsin ja sekoilla, mutta pilvenpoltto nähdään juuri esimerkiksi johdon kohdalla todella pahana tekona.

   Ja kyllä nuo jutut ovat kaikki omista tekemisistäni. Näillä sanoilla toivotan hyvää kesänjatkoa ja jos tahdot blogia seurailla niin saa tehdä, mutta nämä kommentit ovat nyt jo perattu läpi.

   YT Joakim

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: