Lisää erikoisia toimia johdon ja liiton puolelta

Poliisijohdon ja -liiton reaktiot ovat olleet mielenkiintoisia. Kyllä, olen kritisoinut avoimesti Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry:n (SPJL) puheenjohtajaa puhtaasta idiotismista. Kyse ei kuitenkaan ole poliisikunnan maineen vahingoittamisesta. Tämän on hyvin moni poliisi jo tajunnut ja minulle kirjoittanut. Koko blogin pointti on juuri päinvastainen: parantaa poliisin mainetta ja uskottavuutta. Kirjeet, joissa mainitaan pykälistä, joiden mukaan poliisin mainetta vahingoittanut henkilö voidaan erottaa liitosta, ovat silmissäni täysin naurettavia. Liittoa olen kritisoinut ainoastaan herra Jonne Rinteen lapsellisen sokeista kommenteista, kun mies on kertonut avoimesti, että poliisi ei omaa kalakaveriaan tutki. Kuka sitä oikeasti uskoo, kun kerran puhutaan kunnon hyvävelipiireistä ja niistä poliiseista, joita ei poliisikuntaan saisi kuulua? Edellä kuvattu on jälleen yksi naurettava osoitus siitä, kuinka muualla kuin poliisin suorittavalla tasolla on hommat todella pahasti pielessä

Laittakaa arvoisat lukijat nyt huolella kommenttikenttä laulamaan.

Herra Rinteelle terveisiä: tuskin kauan luottamus säilyy, kun näin naurettavasti asioita hoidetaan. Eikö liiton puheenjohtajan tehtävä ole edustaa parhaansa mukaan koko poliisikuntaa? Jos poliisin luottamusta ja uskottavuutta heikentää se, että viimein joku uskaltaa kertoa sisältä päin, mitä poliisissa pahimmillaan tapahtuu, ollaan pahasti pielessä.

Ei ole vaikea arvata kuka ko. kirjeen takana on, vaikkei oma nimi näykään. Kun ilmoitin liitolle kesäkuussa, etten ole enää virassa, sieltä vastattiin, että he arvioivat, voinko jatkaa liitossa. Liittoa en ole arvostellut koskaan, vaan yhtä ainoaa sen toimijaa – ja ihan syystä.

Asia ei hetkauta elämääni suuntaan tai toiseen, mutta onhan tämä taas naurettavaa toimintaa. Jos ei jo nyt ala mennä perille siellä johdossa lukutoukkien piireissä, että kaikki naurettavat siirrot ja asiakirjat päätyvät suoraan blogiin (nyt jo 900 000 lukijalle – eilen meni rikki), niin nyt sanon sen viimeistään. Itse en ole eronnut liitosta, vaan – päinvastoin – ollut asiallisesti yhteydessä työttömyyskorvauksista. Kuva saamastani kirjeestä on liitteenä.

Rinteelle toivotan hyvää kalaonnea, missä ikinä sitä kalasteleekaan. On surullista, että usein juuri johtoasemiin, oli kyse sitten poliisin tai liiton johdosta, hakeutuu henkilöitä, joita ei toivoisi näkevänsä edustamassa koko poliisikuntaa.

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

3 vastausta artikkeliin “Lisää erikoisia toimia johdon ja liiton puolelta

 1. Hmm… ”Oman ilmoituksenne johdosta”. Eli oletko sinä itse ilmoittanut eroavasi? Tämä julkaisu ei nyt avaudu ainakaan minulle.

  En ole missään vaiheessa eronnut liitosta. Päinvastoin kesäkuussa kyselin liiton päivärahoista kun ilmoitin liitolle etten ole poliisivirassa. Liitosta en eronnut. Organisaation tuntien niin pykälä alle on juuri lisätty syystä, että on hyvin tulkinnanvaraista olenko aiheuttanut poliisille mainetta huonontavaa toimintaa. Johtoa ja liiton johtajaa olen kyllä kurmottanut avoimesti ja huolella mutta myös vastoin puolustanut alusta asti suorittaja tason poliiseja henkeen ja vereen saakka. Itse en ainakaan liitosta todellakaan ole eronut. Ainoastaan ilmoittanut etten ole virassa enää kun kysyttiin. Liitosta silloin todettiin että he arvioivat sovinko jatkamaan liitossa. Surullista on, että monesti johtoon, on sitten poliisijohta tai liiton johtoa, hakeutuu henkilöitä jotka ovat kaikkea muuta kuin sellaisia joita toivoisi näkevänsä edustavan koko poliisikuntaa.

  Yt Joakim

  Tykkää

 2. … Jäi edellisestä kommentista puuttumaan lause, että vai onko joku eronnut yhdistyksestä nimissäsi…

  Itse en tosiaan ainakaan ole eronut. Vastasin aiempaan viestiin pidemmän.

  Yt Joakim

  Tykkää

  1. Jos et ole kerran itse ilmoittanut irtisanoutuvasi yhdistyksestä, niin silloin erottaminen kirjeessä mainituilla syillä on pätemätön / sääntöjen vastainen. Siihen en ota kantaa, onko sääntöjen mukaista irtisanomisperustetta, mutta tämä kirje ei ainakaan niihin muihin syihin vetoa – ainoastaan omaan ilmoitukseen, joka tässä tapauksessa tulisi olla oma irtisanoutumisilmoitus, kun muusta ei ole mainintaa. Asiasta voi valittaa, kuten kirjeessäkin ilmoitetaan, ja käytettävissä olevien tietojen perusteella hallitukselle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kumota erottaminen. Muulla syyllä erottaminen vaatii uuden päätöksen ja syyn erittelyn perusteluineen.

   Mikäli et aio valittaa päätöksestä, niin kannattaa varmistua, ettei ”omasta ilmoituksesta” tapahtuvalla eroamisella ole sinun kannalta negatiivisia vaikutuksia Kelan ymv. suunnalta.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: