Poliisi aloittaa yt-neuvottelut — poliisiylijohtajan itkuvirsi tekojensa seurauksista

Nyt on jo pakko kirjoittaa tästä bloginkin puolelle, koska Poliisiylijohtaja Kolehmaisen näytelmä alkaa mennä niin naurettavaksi. Epäilen, että takuulla kaikki eivät seiso miehen takana, Ilmeisesti dementia on iskenyt pahasti, kun hän ei muista omia päätöksiään eikä sitä, mihin poliisin rahat ovat todella menneet. Siihen kun lisää vielä Ylelle ahkerasti kommentoivan, liiton johdossa keikkuvan Poliisihallituksen sätkynuken, on propaganda kansalle valmistettu ja tarjoiltu. Ja kansahan nielee kaiken. Vai nieleekö enää?

Poliisihallitus on nyt moneen otteeseen itkenyt, että resurssit eivät riitä ja määrärahat jäävät liian pieniksi. Ennen kuin jatkan, kehotan todellakin jokaista lukijaa, myös poliiseja ja nimenomaan kenttäpoliiseja, lukemaan kaksi alla olevaa äärimmäisen kovaa ulostuloa. Artikkeleista ei meinaan puhuta mistään pikkujutuista.

Entisen sisäministerin ulostulo:
https://demokraatti.fi/poliisin-rahat-kuohuttavat-nyt-puhuu-entinen-sisaministeri-palatsin-rakentaminen-oli-virhe?fbclid=IwAR1LcTR2i-dZ5RY7jWDnwrnQXqXhO1FhhQyInccz4yioMDBljRbMmGiQXPs

Entisen komisarion lausumat omasta väitöskirjastaan:
https://demokraatti.fi/?p=779744&fbclid=IwAR1aC0BLfY7YwLtaaVU3nZ0loDYWM1pUSNDggERE9Z4d0v8W2uwRuJtR3Lw

Jatketaanpa. Koska luitte artikkelit, minun ei tarvitse selitellä niiden sisältöä, vaan menen suoraan asiaan. Järkyttävä määrä rahaa on siis valunut nimenomaan Poliisihallitukseen, johon on viime vuosina lisätty yli 100 työvuotta. Kirjoitan tähän saman, kuin muuallekin: minkä vuoksi poliisi tarvitsee melkein samankokoisen hallituksen lähes 8000 työntekijälle kuin maassamme on kansanedustajia vajaalle kuudelle miljoonalle ihmiselle? Kysynpähän vaan ja asiaa on nyt moni muukin kysynyt. Yhtään vastausta ei ole tullut.

Kertokaapa te siellä kentällä työskentelevät poliisit, auttaako todella teidän työtänne ja työtaakkaanne jatkuvasti paisuva Poliisihallitus, joka ei koskaan tule edes käytävillä vastaan, vaan ovat vain nimiä avaruudessa? Harva heitä kaikkia edes tietää, henkilöitä, jotka tekevät ehkä jotain, tai sitten eivät. Jos tekevät, niin eivät ainakaan ole teitä auttamassa.

Tämä on rehellisesti sanottua päällimmäisiä asioita, jotka todella suututtavat. Herra Kolehmainen ilmoitti, että täytyy vissiin purkaa 12 henkilön ihmiskaupparyhmä, kun ei saada rahaa herrojen palkankorotuksiin sekä ties mihin menoihin ja järjettömiin kiinteistöpäätöksiin. Psst, olisi muuten journalisteille aika hyvä aihe tutkia, mitä Poliisihallituksen kiinteistösekoilut todella ovat olleet. Ettei vain löytyisi tuttavia, jääviyden rikkomisia tai ehkä jopa lahjuksia? En tiedä, kunhan ihmettelen. 

Yksi fakta on kuitenkin kylmäävä: Poliisihallitusta ei valvo kukaan.

Nähtäväksi jää, mikä on lopputulos, kun Sisäministeriö pyysi selvitystä Poliisihallituksen varojen käytöstä. En ole nähnyt Poliisihallituksen juhlivan siitä, että viimeinkin selvitetään asiat perinpohjaisesti ja kaikki epäily saa pisteen. Pelkään silti pahoin, että selvitys jää lopulta todella ohueksi.

Poliisihallitus on liian pitkään tottunut toimimaan ilman minkäänlaista valvontaa. Jos sitä pakkaa lähtisi tutkimaan ja kunnolla selvittämään, uskon todellakin, että sieltä löytyisi vaikka mitä. Melkoinen työ on silti lähteä juridisesti taistelemaan jättimäisen hallituksen kanssa, jossa lähes kaikilla on taustalla joko oikeustieteiden tutkinto, pitkä ura oikeuslaitoksen palveluksessa, tai pitkä ura poliisina. Jos jotain Poliisihallitus osaa, niin paperille laittamaan asiat näyttämään juuri siltä miltä haluavat. Poliisihallituksen blogin aikaiset lausunnot ovat usein kompastuneet lapsuuksiin ja ajattelemattomiin kommentteihin. Itselleni se näyttäytyy hätäilynä ja sillä, että nyt siellä kuhisee ja kunnolla. Niin pitääkin.

Poliisihallitus valvoo, mutta ei anna tutkia itseään.
Pelottavaa on, että poliisi haluaa tutkia itse omat epäilynsä, mutta silti valvovat ihan kaikkea maassamme. Kun ulkopuolista valvontaa toivotaan, vedetään marttyyrikortti esiin ja aletaan kitisemään siitä, että poliisia mustamaalataan. Sille ei oikeasti voi kun nauraa. Ulkoinen valvonta tuo nimenomaan luottamusta kansalle. Ei tässä ole kukaan mustamaalaamassa poliisia, vaan toivomassa, ettei tarvitse toistuvasti epäillä toimiiko se poliisin oma sisäinen valvonta vai ei. Ikävän paljon se on näyttänyt siltä, ettei se toimi.

Jos poliisin toiminta kestää päivänvalon, niin miksi sitä ulkopuolista valvontaa vältellään loppuun saakka? Poliisit, joilla ei ole peiteltävää nimenomaan hyötyvät siitä, että kansa näkee sen, että poliisi toimii poliisilain ja eettisen valan mukaan, sekä kohtelee ihmisiä tasa-arvoisesti.
Ne kenellä on jotain peiteltävää ja syyllistyvät rikoksiin, luonnollisesti toivovat, että valvonta olisi poliisilla itsellään.

Poliisihallitus ja johto on kuin diktaattorimainen anarkisti ryhmä. Valvovat ja kontrolloivat ihan kaikkea maassamme, mutta silti syyllistävät kansaa, jos kansa kaipaa poliisille ulkopuolista valvontaa. Surullista on, että johdon mukaan kansalaisten pitää hyväksyä se, että poliisi valvoo, mutta itse he eivät suostu valvovan silmän alle. Eikö ole aikamoista kaksinaismoralismia?

Tosiaan ylijohtaja olisi lakkauttamassa ihmiskaupparyhmän. Mitäpä arvoisat lukijat siitä ajattelette? Kyllä vain, aika rajua politikointia. Noh, minä poistaisin suoraan kuusi henkilöä Poliisihallituksesta ja kustantaisin sillä vielä pari lisäpaikkaa ihmiskauppaa tutkivaan ryhmään. Kumpi kuulostaa paremmalle, minun vai Poliisiylijohtajan ehdotus? Niinpä.

Yksinkertainen väite, vaikka tulisi mikä kunnianloukkaussyyte: erottakaa se perhanan Kolehmainen ja vauhdilla, jollette edes siellä Poliisihallituksessa kaikki seiso miehen takana (mikä on jo yksin äärimmäisen pelottava ajatus). Mies on yksinkertaisesti joko tyhmä tai tullut vanhuudenhöperöksi. Mies mutaa pahasti poliisin mainetta sellaisella vauhdilla, että heikoimpia jo hirvittää. Voin vannoa, etten ole ainoa, joka kirjoittaa lähitulevaisuudessa vastaavia tekstejä. Kun nämä jutut lisääntyvät ja nousevat tarpeeksi korkealle, alkaa Poliisihallituksen maine lokaantua niin pahasti, että täytyy järjestää uudet vaalit.

Ongelmallistahan sekin toki on, sillä ei heitä ihan noin vain voi irtisanoa. Taitavia laintuntijoilta ihanan korkealla istuimella. Mihinkäs siitä tahtoisi siirtyä. Itsekin valitsen talvella mieluummin auton, jossa on se penkinlämmitin. Ja eihän sinne herroja tietenkään millään vaaleilla valita, vaan ihan muilla tavoilla, kyllähän senkin jokainen tietää.

Esitin myös sellaista vaihtoehtoa, kun resurssipula uhkaa esimerkiksi lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten tutkintaa, että jos Poliisihallituksella olisi empatiakykyä, he itse vähentäisivät sieltä 30 työvuotta. Sillä saisi ainakin 60 poliisia tutkimaan äärimmäisen vakavaa rikollisuutta, joka on vaikutusta todella moneen asiaan. Mutta eihän se tule kyseeseen, lapset eivät koskaan ole olleet Poliisihallitukselle tärkeitä, elleivät ole omia tai kaverin (jos silloinkaan). Ehdotusteni toteuttamisen jälkeen Poliisihallituksessa istuisi vielä päälle 370 ihmistä. Pitäisi riittää.

Joko poliisi on niin sekaisin, että jokainen konstaapeli tarvitsee ikioman johtajan tai sitten Poliisihallitus on niin kaukana koko muusta organisaatiosta, ettei siellä monikaan enää välitä tai edes muista, minkä väristä virkapukua pitää yllä. Kuinka moni sieltä on käynyt poliisikoulun? Välittääkö Poliisihallitus oikeasti edes rivimiehistä ja -naisista?

Suomessa on ylivoimaisesti Euroopan vähiten poliiseja kansaan nähden, mutta pelkästään Poliisihallituksessa istuu yksi johtaja noin 19:ta poliisia kohden. Siihen kun lisää vielä laitosten omat johtajat ja esimiehet, niin ollaan todella häijyissä lukemissa. Siinä jälleen vähän pohtimista kun on tiedossa, että suorittavan tason poliiseja on maassamme ihan liian vähän.

Kun kaiken maailman arpajaislait ja rahankeräys luvat menevät perusoikeuksien ja fyysisen koskemattomuuden edelle, ollaan todella kaukana inhimillisestä viranomaiskoneistosta.

Oma mielipiteeni on, että nyt pankaa, kenttäväki, massiivinen protesti pystyyn. Näyttäkää, että teillä on sukupuoleen katsomatta sitä kuuluisaa munaa nousta omissa pilvissään aivan sekaisin pyörivää johtoa vastaan ja vaatia TEILLE sen, mikä teille kuuluu; sen, mikä on nyt mennyt Poliisihallitukselle, joka itkeskelee julkisesti rahojen riittämättömyyttä.

Poliisiin pitäisi olla kansan suojelija, ei päin vastoin. Poliisihallitus on koonnut itselleen niin massiivisen johdon, että sitähän alkaa jo pelätä pelkästään sen vuoksi, että virkanimikkeitä on aivan tolkuttomasti. Päälle 400 kenraalia.

Poliisihallitus ja sen ylijohtaja on nykyään pelkkä vitsi. Ne yhdessä ovat loputon suo, joka nielee kaiken annettavan rahan, mutta kentällä ja perustutkinnassa se ei näy. Aamen ja silleen.

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

4 vastausta artikkeliin “Poliisi aloittaa yt-neuvottelut — poliisiylijohtajan itkuvirsi tekojensa seurauksista

  1. Laitapas mulle siitä vähän tietoja sähköpostiin. Itsellä ei niin kamalasti ole, että pystyisin ottamaan käsittelyyn näillä tiedoilla. Jos meinaat sitä 2016 sattunutta, niin onhan se erikoinen mitä mediatietojen mukaan lukenut.

   Yt Joakim

   Tykkää

 1. Hyvä juttu ja kiva, että olet saanut oikolukijan kirjoituksillesi. Uskottavuus nimittäin kärsii jos on esim. yhdys sanavirheitä paljon. Tsemppiä jatkoon!

  Tykkää

 2. Jo pelkkä nimi ”poliisihallitus” kielii narsismista ja suurudenhulluudesta. Yrityksellä on hallitus, valtiolla on hallitus, poliisilla pitäis olla poliisi johto, ei mikään vitun hallitus. Poha on pienen porukan saunakerho ja suojatyöpaikka hyvällä palkalla ilman oikeita töitä.

  Jos minä saisin päättää niin koko Poha organisaationa revittäisiin palasiksi ja työnnettäisiin silppuriin. Paikallispoliisi toiminnan palautus ja sitten uuden poliisijohdon rakentaminen. Pieni keskusjohto ohjaamaan paikallis johtoa joka esim toimisi poliisilaitoksittain tjsp.

  Ja sitä kautta valtaosa siitä Poha organisaation kulurakenteesta tutkijoiden ja kenttäpoliisin rahoitukseen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: