Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Tärkeitä sanoja auttamisesta ja Patroniksi ryhtymisestä


Ryhdyn kirjoittamaan Patreonille digitaalista päiväkirjaa, sekä neuvoja ja ohjeistuksia.


Olen saanut apua upealta henkilöltä. Hän tietää näistä asioista ja hänen neuvostaan olen perustanut Patreon-tilin, jossa voi tehdä maksusuorituksen, jos siltä tuntuu ja on mahdollisuus. Patreonin avulla moni bloggari ja tubettaja hankkii elantonsa. Pienin maksu on viisi euroa ja jokainen penni on nyt todellakin iso asia. Mitään en kuitenkaan vaadi, enkä edes tahtoisi pyytää keneltäkään mitään. Jollain on kuitenkin elettävä. Toivottavasti ymmärrätte. 

Kirjoitan tukijoikseni ryhtyville päiväkirjatyylisesti päivieni sisällöstä ja kaikesta blogin ympärillä tapahtuvasta. Blogissa ja Facebookissa en ole vielä avannut tarkemmin esimerkiksi sitä, mitä tarkoittaa, kun autan lukijoita. Alan avata tätä siis digitaalisessa päiväkirjassa, päivieni sisällöstä kertovien tarinoiden ohella. Sivulle kirjoitan myös ohjeita ja neuvoja kuten esimerkiksi eräs lukija toivoi, että kertoisin mitkä ovat esitutkintalain mukaiset asianomistajan oikeudet, sekä pikaopasta poliisin velvollisuuksista asianomistajaa kohtaan ja miten pitää puoliaan siinä vaiheessa kun rikosilmoitusta on tekemässä. Tällaisia kaikkia ryhdyn sitten pikkuhiljaa sinne kirjoittamaan. Jokainen tukija pääsee suoraan käsiksi kaikkeen jo olevaan materiaaliin, sekä myös tulevaan.

Kyseessä ei ole rahankeräys, koska myyn Patreonissa digitaalista päiväkirja. Tämän kautta lukijat voivat tukea blogia ja tätä kokonaan yksin minimaalisilla tuloilla tekemääni työtä. On periaatteeni, että rahalla ei voi asettaa muita eriarvoiseen asemaan, joten tämä on ollut vähän vaikea kysymys. Uskon kuitenkin, että tämä päiväkirja ei suututa ihmisiä, koska päiväkirjassa ei ole kyse blogiin suoranaisesti liittyvistä asioista, vaan enemmänkin behind the scenes -tyylisestä (suom. takaa) sisällöstä. Täytyy kuitenkin muistaa, että tukijoille on hyvä antaa jotain vastinetta – jos ei jo eettisessä mielessä, niin juridisessa ainakin. Haluan osoittaa, että minulla on jotain myytävää, koska Patreon-palvelun tarkoitus on nimenomaan mahdollistaa digitaalisen sisällön kauppaaminen. Näin monet bloggarit ja tubettajat tekevät voidakseen tienata kirjoittamalla elantonsa.

Taloudellinen tuki on siis täysin vapaaehtoista, enkä oleta sitä lukijoiltani. Esitänkin yhden toiveen, jota haluan teidän kunnioittavan, jottei minulle tule olo, että teen väärin: Jos olet vähävarainen, kuten itse olen, älä lahjoita. Jos sinulla on oikeasti taloudellinen mahdollisuus, niin asia on ok. En tahdo ottaa vastaan mitään keltään, jolla ei oikeasti ole, mistä antaa.

Patreon sivu löytyy täältä:


https://www.patreon.com/poliisirikoksetblogi

Olen puhunut useaan otteeseen taloudellisesta tilanteestani, joka on täysin kuralla. Blogin ylläpitäminen on todella vaativaa hommaa ja jotta voisin tehdä sitä tahtomallani intensiteetillä, se vaatii tällaisia päiviä, kuten tänään. 

Aloitin klo 10:n aikaan hoitamaan blogia ja viestejä. Lopetin noin klo 16. Kuten olen kertonut, autan jatkuvasti ihmisiä taustalla. Huomenna on taas aika ottaa yhteyttä pariin Facebookissakin kommentoineeseen ihmiseen ja alkaa auttaa heitä tarvitsemissaan asioissa. 

Omat tuloni ovat 860 euroa kuukaudessa nettona. Summassa on mukana asumistuki ja siitä täytyy maksaa vielä vuokra, sähköt, netti, puhelin yms. 

Jotta voin pitää blogia kunnolla yllä, niin täytyy jollain tavoin tulla toimeen. En yksinkertaisesti millään ehtisi ja pystyisi hoitamaan kaikkea. Tulevat viikot tulevat olemaan tajuttoman kiireisiä. Ne ovat varmasti kovimpia viikkoja blogin historian aikana; sen verran painavaa tavaraa on tulossa julki. 

Tällä hetkellä taloudellinen tilanne on siis todella tiukka. Uskon, että jokainen tämän ymmärtää. Jo pelkästään henkinen kuorma yhdessä työmäärän kanssa saa välillä väsymään totaalisesti. Juuri tämän vuoksi loin aiemmin lahjoituspainikkeet, jotka sitten poistin, kun Poliisihallitusta alkoi harmittaa.

Näin massiivisen blogin pitäminen on aivan tajuttoman vaativaa. Paljon isompaa kuin olisin ikinä uskonut. En todellakaan tiedä mitä tulossa oleva härdelli tuo minulle tullessaan. En tiedä, miten tästä kaikesta tulevasta edes yksin selviän. Apulaista on aika vaikea ottaa, kun kyseessä on ihmisten todella herkistä ja yksityisistä asioista. En ole puhunut ihmisten minulle lähettämistä jutuista edes läheisilleni muuten kuin maksimissaan pääpiirteittäin siten, ettei niistä voi tunnistaa ketään.

Kun aloitin blogin tekemisen, tiesin sinänsä, mitä on luvassa: aihe kiinnostaa ihmisiä ja se saa seuraajia. En kuitenkaan osannut valmistautua näin jättimäiseen kokonaisuuteen ja kaikki tulee vieläpä kasvamaan aivan uusiin mittasuhteisiin.

Joka tapauksessa teen blogia koko sydämelläni enkä luovu tai peräänny ennen kuin vedän viimeisen hengenvetoni. Blogi on minulle niin tärkeä, etten mitään muuta vastaavaa osaa edes mainita. Tiedän myös, miten tärkeää tämä on monelle lukijalle ja yritän sitä kaikkea kunnioittaa jaksamalla vääntää ja hoitamalla somepuolta, tehdä juttuja ja kannanottoja. Jaksan ennen kaikkea auttaa niitä, jotka todellakin apua tarvitsevat. Monen kohdalla ei takuulla ole ollut edes helppoa lähestyä minua sähköpostitse. Pahimmillaan on ollut kyse todella rajuista ja raaoista rikoksista. 

Kaikista suurimmat seurattavat kysymykset ovat vielä tulossa, kun esitutkintavaihe ja oikeudenkäynnit alkavat. Tämä kaikki on niin poikkeuksellista Suomessa, että oikeudenkäynnit kiinnostavat takuulla mediaa ja saamme varmasti todistaa joitakin ennakkotapauksia Suomen oikeudenkäyntihistoriassa.

Hypoteettisesti ajatellen, jos joku poliisi tietäisi näistä minun kertomistani Keisseistä, mutta ei ole uskaltanut puhua niistä virallisesti tutkinnalle, niin mitä sellaisessa tilanteessa tehtäisiin, kun kyseessä on näin julkinen asia? Tämä on siis pelkkää arvailua, ei faktaväite, että tällaisia olisi. 

Jos tällaisia poliiseja kuitenkin olisi, voidaanko heidät pakottaa puhumaan oikeudessa sillä uhalla, että kun he ovat tienneet vakavista rikoksista, niistä olisi pitänyt ilmoittaa ja olla valmis todistamaan virkavelvollisuudella? Kovinta Keissiä, josta en vielä ole kirjoittanut, tutkitaan varmaankin tapon yrityksenä ja törkeänä vammantuottamisena. Jari Aarnio tuomittiin murhasta, koska tiesi asiasta eikä tehnyt sille mitään. 

Haluan sanoa, että olette kaikki tärkeitä ja blogi jatkuu vielä pitkään. Toimittaja ehdotti kirjan kirjoittamista siinä vaiheessa, kun oikeusprosessit ovat käynnissä, mutta asiaa täytyy miettiä tarkemmin joskus myöhemmin. Ehkä, ehkä ei. Kunhan taloudellinen tilanne nyt edes vähän helpottaisi, niin yksi häiriötekijä olisi poissa blogin ympäriltä ennen kuin myllytys alkaa. Olisi todella tärkeää voida työskennellä täysipäiväisesti blogin kanssa, kun jättimäiset uutisoinnit tulevat ulos. Ja myös niiden jälkeen.

Näillä sanoilla jäädään innolla odottamaan tulevaa. Äärimmäisen mielenkiintoisia aikoja on tulossa! Toivottavasti ymmärrätte tämän Patreonin tarkoituksen ja sen, ettei tässä ole tarkoitus tienata, vaan selviytyä. Olette tärkeitä ja toivottavasti seuraavat viikot tosiaan palkitsevat odotuksenne.

Joakim

Advertisement

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

4 vastausta artikkeliin “Tärkeitä sanoja auttamisesta ja Patroniksi ryhtymisestä

 1. Tulipa hyvä olo patruunaksi ryhtymisestä! Suosittelen kaikille lukijoille!

  Kiitos Joakim äärimmäisen tärkeästä ja rohkeasta työstä jota teet! On aivan typerää lässytystä puhua siitä miten epäkorruptoitunut suomi on jos sisäisen turvallisuuden kannalta tärkein laitos on näin mätä. Siihen täytyy saada muutos. Samoin typerän paisunutta poliisihallitusta on syytä leikata. Toki täällä on monta muutakin paisunutta ja tehotonta virastoa täynnä suojatyöläisiä..

  Kiitos vielä kerran ja jaksamista!

  Liked by 1 henkilö

  1. Nöyrät kiitokset sinulle. Tämä on minulle äärimmäisen tärkeää, että ihmiset ymmärtäisivät juuri sen, että ei tässä ole todellakaan tarkoitus tienata, vaan pärjätä. Blogi vie tajuttoman paljon aikaa ja teen sitä täysin yksin ja koko sydämestäni. Se että taloudellinen tilanne olisi vakaa, antaa tottakai voimia jatkaa tätä kaikkea.

   Ja ennenkaikkea tahtoisin tehdä vielä enemmän.

   Isot kiitokset ❣️

   Yt Joakim

   Tykkää

  2. Kyllä Suomen parhaalle poliisille pitää palkka maksaa! Ne jotka arvostavat ja kunnioittavat rehellistä poliisintyötä ja haluavat nauttia jatkossakin turvallisesta yhteiskunnasta: tässä olisi nyt sellainen luotettava ja rehellinen poliisi, joista aina jauhetaan joka paikassa. Aika tukea! Aivan mahtavaa, kiitos.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: