Blog

Poliisin läsnäolo luo turvan tunnetta. Eräs iltani lastensuojelussa

Ei liene yleisesti tiedossa, että tein poliisina ollessani töitä myös lastensuojelussa noin neljän vuoden ajan. Olin vastaanottoyksiköissä, joihin nuoria tuotiin kiireellisillä huostaanottopäätöksillä odottamaan jatkoa ja sijoitusta. Olin sinä aikana sekä ”tavallisella” puolella että päihdenuorten osastolla.  Siihen hommaan jäi sydämeni. Se tuntui oikeasti työltä, joka oli tärkeää joka minuutti. Varsinkin niille nuorille. Muistan yhä elävästi eräänJatka lukemista ”Poliisin läsnäolo luo turvan tunnetta. Eräs iltani lastensuojelussa”

Iso uutisointi tulee viimeinkin näkemään päivänvalon

Facebookin puolelle kirjoitinkin jo tästä asiasta ja laitan nyt vielä tännekin, sillä olen luvannut ilmoittaa, kun kauan lupaamani uutisointi on tulossa ulos. Nyt siis kannattaa ehdottomasti laittaa blogi aktiiviseen seurantaan, jos se on tauolla ollut ja pitää seuraavina viikkoina huomio medioissa. Ne jotka eivät vielä seuraa blogin Facebook sivua ja ovat aktiivisia blogin seuraajia, kehotanJatka lukemista ”Iso uutisointi tulee viimeinkin näkemään päivänvalon”

Tärkeitä sanoja auttamisesta ja Patroniksi ryhtymisestä

Ryhdyn kirjoittamaan Patreonille digitaalista päiväkirjaa, sekä neuvoja ja ohjeistuksia. Olen saanut apua upealta henkilöltä. Hän tietää näistä asioista ja hänen neuvostaan olen perustanut Patreon-tilin, jossa voi tehdä maksusuorituksen, jos siltä tuntuu ja on mahdollisuus. Patreonin avulla moni bloggari ja tubettaja hankkii elantonsa. Pienin maksu on viisi euroa ja jokainen penni on nyt todellakin iso asia.Jatka lukemista ”Tärkeitä sanoja auttamisesta ja Patroniksi ryhtymisestä”

Blogin henkisestä kuormasta ja avunpyyntö

Yksi äärimmäisen iso ja tärkeä asia, josta en ole vielä kirjoittanut, on blogin mukanaan tuoma henkinen kuorma. Moni ei välttämättä edes ymmärrä, miten henkisesti kuormittavaa on ollut kirjoittaa poliisirikos-aiheista blogia ja käsitellä sitä koskevia ja sen ympärillä olevia ihmisten tapauksia.  Kun aloin kirjoittaa, tiesin tekstin poikivan lukuisia vastauksia. Niistä monessa on käsitelty todella rankkoja asioita.Jatka lukemista ”Blogin henkisestä kuormasta ja avunpyyntö”

Blogin kirjoitusasun ja virheiden korjaus

Blogiin on löytynyt kaksi todella upeaa ihmistä, jotka ovat alkaneet auttaa blogikirjoitusten oikolukijoina. Kaikki Keissit on esimerkiksi jo oikoluettu ja korjattu parempaan muotoon. Toivottavasti blogi tuntuu nyt paremmalta lukea. Todella suuri kiitos ja nöyrä kumarrus näille kahdelle upealle ihmiselle, jotka tahtovat pysyä anonyymeina. On upeaa, kun joku jaksaa ja tahtoo auttaa. Olen tosiaan aloittanut prosessin,Jatka lukemista ”Blogin kirjoitusasun ja virheiden korjaus”

Poliisi aloittaa yt-neuvottelut — poliisiylijohtajan itkuvirsi tekojensa seurauksista

Nyt on jo pakko kirjoittaa tästä bloginkin puolelle, koska Poliisiylijohtaja Kolehmaisen näytelmä alkaa mennä niin naurettavaksi. Epäilen, että takuulla kaikki eivät seiso miehen takana, Ilmeisesti dementia on iskenyt pahasti, kun hän ei muista omia päätöksiään eikä sitä, mihin poliisin rahat ovat todella menneet. Siihen kun lisää vielä Ylelle ahkerasti kommentoivan, liiton johdossa keikkuvan Poliisihallituksen sätkynuken,Jatka lukemista ”Poliisi aloittaa yt-neuvottelut — poliisiylijohtajan itkuvirsi tekojensa seurauksista”

Kannabiskeskustelusta on muodostunut sukupolvien välinen taistelu, joka repii poliisia

Tämä teksti saattaa suututtaa ja jopa vähentää blogin seuraajia, mutta blogin tarkoitus ei ole koskaan ollut miellyttää. Päinvastoin ‒ kirjoitan kaiken oman oikeustajuni ja omantuntoni kautta, enkä kumartele ketään. Painotan heti tähän alkuun, että minulla ei ole omaa tarvetta saada kannabista lailliseksi oman käytön vuoksi, vaikka olen julkisesti myöntänytkin, että muutaman kerran vuodessa poltan. OmatJatka lukemista ”Kannabiskeskustelusta on muodostunut sukupolvien välinen taistelu, joka repii poliisia”

Helsingin Sanomien artikkeli, joka kannattaa lukea

Helsingin Sanomat julkaisi (5.9. 2021) erittäin hyvän artikkelin, johon on linkki alla. Kuten blogissani olen kuvaillutkin, poliisin kenttätyössä on sääntö kirjoittaa virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta raportti, jos partiolla menee hommat överiksi. Yhden ihmisen on mahdotonta todistaa kahta poliisia vastaan, jos muita todistajia tai kameratallenteita ei ole. Blue wall of silence -termiä opetetaan luotettavien lähteiden mukaan yhäJatka lukemista ”Helsingin Sanomien artikkeli, joka kannattaa lukea”

Poliisin sisäisestä tutkinnasta

Seuraava isompi artikkeli, jota olen jo aloittanut kirjoittamaan, on viimein se paljon kaivattu oma ehdotukseni siitä, millainen ulkopuolinen valvonta poliisilla pitäisi olla maassamme. Tekstistä tulee luonnollisesti pitkä, sillä kuten moni, joka blogia on alusta asti seurannut, on ymmärtänyt se olevan yksi blogin tärkeimmistä tarkoituksista – asioita, joihin itse totisesti kaipaan isoja muutoksia.  Luonnollisesti poliisit, jotkaJatka lukemista ”Poliisin sisäisestä tutkinnasta”

Lisää erikoisia toimia johdon ja liiton puolelta

Poliisijohdon ja -liiton reaktiot ovat olleet mielenkiintoisia. Kyllä, olen kritisoinut avoimesti Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry:n (SPJL) puheenjohtajaa puhtaasta idiotismista. Kyse ei kuitenkaan ole poliisikunnan maineen vahingoittamisesta. Tämän on hyvin moni poliisi jo tajunnut ja minulle kirjoittanut. Koko blogin pointti on juuri päinvastainen: parantaa poliisin mainetta ja uskottavuutta. Kirjeet, joissa mainitaan pykälistä, joiden mukaan poliisin mainettaJatka lukemista ”Lisää erikoisia toimia johdon ja liiton puolelta”

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggaajaa tykkää tästä: