Keissi 7: Oma tapaukseni Itäkeskuksessa ja selvennyksiä siihen, miksi juttuja ei tule päivittäin

Muistutan lukijoita muutamalla sanalla siitä, että blogin tarkoituksena ei ole shokkipaljastuksien tekeminen, vaan totuudessa pysyminen, oikeuden saaminen kansalaisille ja mahdollisimman hyvän ja luotettavan poliisin saaminen maahamme. 

Alkusanat kannattaa lukea, jotta minun en tarvitse vastailla päivittäin samoihin kysymyksiin ja samalla selviää syyt siihen miksi, blogikirjoituksissa on taukoja ja miksi on tärkeää jaksaa malttaa ja odotella. Lupaan että sitä tekstiä tulee vielä paljon, juuri nimenomaan todennettua sellaista. Esimerkiksi yksi rankimmista jutuista on vielä kertomatta virallisen tutkinnan vuoksi. Kaikki tällainen on tulossa kun mediat julkaisevat ensimmäiset isot jutut. Medioiden juttuja odotellessa kirjoittelen edelleen omista huomioistani ja havainnoistani blogiin. Ja julkaisen mm. laajan mielipide- ja kannanottokirjoituksen Lahden putkapahoitelystä. Päivittäisiä pohdintojani jaan omalla Facebook-sivullani. Seinä on avoin ja sitä pääsee lukemaan kuka vain.

Tietysti kirjoitan myös omista kokemuksistani poliisin kanssa. Alusta asti olen tehnyt selväksi, että en kirjoita arvailuista. Enkä asioista, joista en 100% tarkkuudella muista tai tiedä. Esimerkiksi juoponheittokisoista kertovassa keississä nro 3 totesin, että neljättä tekijää en muista täysin varmasti. En todellakaan kirjoittaisi blogissa muissa kenttävuoroissa olleista kollegoista liikkuneita huhuja.

Osa lukijoiden minulle lähettämistä tapauksista on karmeaa luettavaa. Kirjoituksista aistii sen tunteen ja ahdistuksen, kun tietää lyövänsä päätä seinään täysin selvässä asiassa. Kokemusten lukeminen on välillä todella rankkaa ja koska olen itse todistanut vastaavia juttuja monta kertaa, tiedän mistä on kyse.

Ymmärrän täysin, että juttuja halutaan esiin ja että jokainen toivoo asialleen muutoksia heti. Kaikkiin minulle kirjoitettuihin tapauksiin tullaan reagoimaan jollakin tavalla, mutta siihen kuluu tajuttomasti aikaa. Toisin sanoen, jos vastausta ei parin sisällä tule, se ei todellakaan tarkoita sitä, ettei asia olisi toimittajilla selvittelyssä. En viitsi enkä halua vastata minulle kirjoittamaan rohkaistuneelle ihmiselle copypaste-viestillä ”kiitos kirjoituksesta ja hyvää kevättä”, vaan haluan kunnolla perehtyä jokaiseen viestiin ennen vastaamista. Olen nähnyt viestejä joissa minut on kehotettu tappamaan yms. Sitä kannattaa miettiä, jos tuntuu siltä, että tämä kaikki on ainoastaan näppäimistön ääniä ja siitä syntyvää tekstiä. 

Aika harva tajuaa, mitä tämä kaikki vaatii ja aiheuttaa minulle, joka teen tätä kaikkea yksin. Edes osa lähipiiristäni ei tajua, koska en voi heillekään kertoa lukijoiden kokemuksista, enkä haluaisikaan läheisteni miettivän näitä karmeita tapauksia. Jos poltan itseni loppuun, tuleeko toista ihmistä tilalle, joka jatkaisi taistelua. En tiedä, ja siksi minun täytyy pitää välillä myös etäisyyttä asiaan. Mielestäni pahinta niiden satojen kannustusviestejä kirjoittaneiden ja blogista oikeuden toteutumiseen uskoa saaneiden lukijoiden kannalta olisi se, jos ilmoittaisin yhtäkkiä, että pahoittelut, tämä oli tässä – meni parisuhde ja jaksaminen kun yritin tehdä liian paljon. Näin en kuitenkaan koskaan tule sanomaan ja siksi minun on välillä otettava etäisyyttä näihin asioihin ja blogin kirjoittamiseen. Minullakin on oltava vapaa-aikaa, ja aikaa hoitaa jo nyt kuralle mennyt talous kuntoon.

Jokainen joka tuntee asiaa hieman ymmärtää, että poliisi jos kuka osaa peitellä tekojaan todella hyvin. On ihan eri asia tutkia perusbaaritappelua, kun lähteä selvittämään vyyhtiä, jossa epäiltynä on yksi tai useampi poliisi. Poliisillakin yhden jutun esitutkintaan saattaa mennä vuosia. Nyt on kuitenkin kyseessä jättimäinen läjä juttuja, joita eri medioiden toimittajat työstävät. Toimittajat tekevät parhaansa, jotta juttuja ja väärinkäytöksiä tulisi maanlaajuisesti selville mahdollisimman paljon. Annetaan heille työrauha.

Mutta nyt arvoisat, toimintaa kaipaavat lukijat, tässä sitä tulee: Tapaus, jossa jouduin itse Karhun punapisteiden eteen.

Keissi 7: Tapaus Itä-Helsinki

Tapahtumien autenttiseksi kuvaamiseksi, kielenkäyttö tässäkin tapauksessa on paikoitellen roisia. Pahoittelen, mutta ei idässä kukaan puhu kirjakieltä.

Ajattelin ensin, että en kerro koko tapauksesta mitään, koska aikanaan kun minut kuulusteltiin asian tiimoilta, kuulustelijoidenkin käsitys oli, että asia olisi syytä pitää salassa. Mutta kun Helsingin poliisilaitoksen johto päätti esittää perusteeksi mm. tämän tapauksen saadakseen minut luopumaan virastani vapaaehtoisesti/ erottaakseen minut, niin oletan, että asia on jo ohi ja käsitelty. Kaiken varalta jätän pari jutun kannalta vähemmän olennaista asiaa kertomatta suojellakseni muutamia asiaan liittyviä henkilöitä. Jokainen voi miettiä sitä, mikä oli  laitoksen johdon intressi ottaa tämä tapaus virasta luopumisen/erottamisen perusteeksi. Toisena perusteena olevasta jutusta ei sen enempää, koska se liittyy läheisiin henkilöihin.

Moni varmasti ihmettelee jopa hullulta vaikuttavaa toimintaani tilanteessa. Tässä vähän taustaa: Minulla on erittäin pitkä historia eri kamppailulajeissa. Järjestyksenvalvojana ja vartijana olen joutunut painimaan satoja kertoja ovella, Rautatientorilla ja Asematunnelissa. Toisin sanoen olen tottunut hoitamaan tilanteita. Poliisina minut on koulutettu toimimaan ääritilanteissa, joissa päätös on tehtävä sekunneissa. Viimeiset aikani Ulkomaalaispoliisissa toimin voimankäytön kouluttajana. Olen siis mies, joka ei pelkää. Epäilijöille kerron jo nyt, että kaikesta on olemassa kameratallenteet ja tutkintapöytäkirjat. 

Noin 1,5 vuotta sitten päätin eräänä sunnuntai-iltana lähteä tuulettumaan. Olin liikkeellä autolla ja tarkoitukseni oli käydä juomassa pari kuppia kahvia ja lähteä sen jälkeen kotiin nukkumaan. Menin itselleni rakkaaseen kuppilaan nimeltä Black Bird, joka sijaitsee Itäkeskuksen STOAa ja kirjastoa vastapäätä kadun toisella puolella. Black Bird on aina ollut rauhallinen, ja kun kyseessä oli sunnuntai, niin voisi kuvitella sen olevan yksi rauhallisimmista päivistä pienelle käväisylle. Ovella oli silloinkin ehkä yksi Suomen kovimmista ja kokeneimmista portsareista.

Kuppilassa oli kaksi naista, joista toisen tunnistin heti poliisiksi. Sanotaan näin, että kyllä koira koiran tuntee. Naiset istuivat siinä ja kysyin, että saisinko liittyä seuraan, koska olen yksin ja olisi kiva jutella jonkun kanssa. Sain luvan, ja aluksi toinen naisista esittäytyi lakimieheksi, johon totesin, että ”Älä viitsi, minullakin on P-tunnus”. Toisin sanoen poliisin identifioiva tunnus. Nainen katsoi minua hetken ja kysyi ”Mikä kurssi?”. Vastasin, että ”P113”. Silloin nainen myönsi olevansa poliisi, ja laitokselta löytyikin yhteisiä tuttuja, joista sitten keskustelimme tyyliin mitä heille kuuluu tänä päivänä jne.

Tällä naisella alkoi kuuluisaa suomalaisten nauttimaa juomaa menemään vähän liikaa ja pikkaisen jo uhoakin alkoi tulla päälle. Vastapäiseen pöytään tuli kolme nuorta kundia. Huomasin välittömästi, että pojat ovat vetäneet jotain kun silmät tapittaa ja pupillit ovat kokoa nuppineulanpää. Nämä  kolme sankaria halusivat väkisin tulla samaan pöytään ja alkoivat  kovaan ääneen haukkua kyttiä ja kertoa, kuinka he ovat räppäreitä ja staroja. Yksi kehui lähtevänsä kohta istumaan kiinteetä (eli vankilaan). Kysyin, että mistäs ja paljonko. Ryöstö, pari vuotta. Vastasin siihen, että ”Ootteko nyt oikeesti kehumassa sillä, että saatte tuollaisen pikkukakun ja nostatte sillä omaa statusta?” 

Ilta oli lämmin, ja minulla oli päällä hihaton paita. Moni on sanonut näytän täysin jengiläiseltä, jos ei minua tunne. Sen vuoksi nämä nuoret kundit varmaankin tulivat siihen esittämään vanhan koulun ukolle, jolla on tukka jo harmaantunut, että me ollaan kovia.

Nyt tämä naispoliisi teki pahan virheen. Hän alkoi uhota, että kyllä poliisi teidät hoitaa, jne. Todella typerää touhua. Yritin rauhoitella naista sanomalla, että ”Mieti missä me ollaan ja sä alat poliiseja kehumaan täällä kun toiset juuri kehuvat kiinteillä ja on silmät ku nuppineulat”.

Samaan aikaan kuppilassa oli myös jäätävänkokoinen ukko, jolla oli tajuton uho päällä, kunnon maailmanomistajan asenne. Sääliksi kävi sitä nuorta naista, joka tämän miehen seurassa oli siellä: kotona tuli takuulla huonoa. Tämä mies oli sen kokoinen minuun verrattuna, että portsari – minut tuntien ja taustat tietäen – tuli sanomaan, että: ”Hei, välttele tota ettet joudu sen kanssa painimaan”. Se oli kova veto portsarilta, joka aikanaan on kouluttanut matolla kaikki Suomen ensimmäiset vapaaottelijat ja jolla itsellään on myös pitkä ura aikoinaan ehkä Suomen vaarallisimaksi tituleeratulla ovella. 

Tässä vaiheessa olin tiskillä ja tämä maailmanomistaja alkoi uhota minulle, että ”Haluutko ottaa matsia, mua sä et tuijottele”. Taisi ottaa pattiin, etten edes vilkaissut miestä. Olen aina sanonut, että vaarallisimpia ovat ne, joiden ei tarvitse meuhkata tai tuoda taitojaan esille eli  ne, jotka ovat ihan hiljaa. Monella vaarallisuuden näkee täysin umpeenmuurautuneista ”kukkakaalikorvista. 

Ilta eteni, ja tässä vaiheessa tämä polisiinainen oli ilmaissut näille kolmelle nuorelle olevansa poliisi. Siitä alkoi sellainen väittely, että totesin näille naisille, että olisi varmaan aika lähteä ja voisin viedä heidät kotiin kun he asuvat matkan varrella.

Kello oli noin 2-3 yöllä, ja nämä nuoret seurasivat meitä ulos ja jatkoivat uhoamistaan. Vartija sattui kävelemään ohi, ja tämä isokokoisin uhoaja totesi, että ”Nyt lähtee stevarilta henki” ja nosti paidanhelmaa. Näin, että paidan alla selän puolella oli isokokoinen veitsi. Karjaisin tälle uhoajalle että ”Anna olla, nyt tulee vanhan koulun mieheltä käsky ja te tiedätte mikä on katujen laki ja järjestys”. Tällaisissa tilanteissa täytyy käyttää järkeä etenkin sen suhteen missä ollaan ja millaiset heitot millekin porukalle toimivat. Karjaisu pysäytti tämän kolmikon hetkeksi, ja me pääsimme kävelemään rauhassa autolle, jonne oli matkaa noin 300 metriä. Kuulustelussa tutkija kysyi, että miksi ihmeessä me emme poistuneet autolla paikalta ja soittaneet poliisille. Samaa ovat ihmetelleet monet muutkin. Syy on surullinen: autossa oli jääneet valot päälle ja akku oli tyhjä.

Jonkin ajan kuluttua nämä nuoret tulivat koputtelemaan auton ikkunoihin, että ”Nyt te paskalakit kuolette”. Kului noin sekunti, ja totesin näille naisille, että ”Juoskaa taksiin niin nopeasti kun pääsette, että minä hoidan tämän”. Ihan jo sen vuoksi, että jos tällä poliisinaisella olisi ollut joku asia tarkkailussa, se olisi mennyt siinä ja naama palanut totaalisesti nimiä myöten.

Kuinka ollakaan, minulla oli sattumalta co2 kuula-ase auton hanskalokerossa. Käyn usein harjoittelemassa vanhempieni mökillä, enkä aina muista ottaa pois sitä sieltä. Onneksi tässä tilanteessa ase oli siellä: täydellinen 4.5 mm kuulia ampuva 9 mm Beretta-replica, jolla kyllä tarvittaessa pysäyttää ihmisen ja se on tarkka nimenomaan tarkkuusammunnassa. Tiesin, että lipas oli täynnä ja kaasu oli juuri vaihdettu.

Ampaisin ulos autosta ja otin aseen mukaan ja karjaisin naisille, että ”Menkää nyt!” Samalla kävelin julma ilme naamalla aseen kanssa tämän veitsimiehen eteen ja osoitin aseella kundia suoraan päähän noin kolmen metrin päästä. Tarkoitukseni oli pelata aikaa viimeiseen saakka, sillä tiedän, että idässä kamerat käy, ja että vartijoilla on takuulla Itäkeskuksen ympärillä kameroita. Eli pian joku soittaisi poliisille. Ei se jää idässä huomiomatta, jos joku karjuu ase kädessä keskellä katua sen minkä kurkusta lähtee, että nyt loppuu se vittuilu.

Kundi alkoi syyttämään minua kytäksi. Kysyin, että näytänkö sellaiselta. Käytin hyödyksi kasvoissani olevaa tatuointia ja sanoin tälle hulluimmalle, että tiedätkö mitä tatuointi merkitsee. Kerroin, että se merkitsee serbimafian perijää. ”Eikö mene jo saatana jakeluun kenelle vittuilet”. Tässä vaiheessa porukka otti etäisyyttä kymmenisen metriä ja keskustelivat jotain keskenään. Sitten tuli se huuto, jota osasin odottaa. ”Vitun paskalakki ei toi oo oikee tykki”. Ammuin tässä vaiheessa lippaan tyhjäksi ilmaan siten, että pari otti kimmokkeen liikennemerkistä. Siten tietysti, ettei kukaan ollut vaarassa. Ei mitään vaikutusta jätkiin. Siinä vaiheessa tajusin, että nyt tulee kova paini, ellei poliisi ehdi paikalle ajoissa. Menin takaisin autoon ja laitoin ovet lukkoon. Onneksi poliisi tuli paikalle ‒ ja voimalla tulikin.

Partioita tuli viidestä suunnasta raskas varustus päällä, ainakin pari Karhun partiotakin mukana. Poliisin raskas varustus tarkoittaa mellakkakilpeä, jota ei edes pienikaliiperiset luodit läpäise, koko alaosan suojaavat raskaat liivit, kypärät ja mp5-konepistoolit, jotka ovat 9 mm kiväärimalleja. Niitä käyttää suurin osa maailman erikoisyksiköistä ja poliiseista juuri niiden tajuttoman tarkkuuden ja tulinopeuden vuoksi. 

Tulen tästä aseesta puhumaan paljon myöhemmissä kirjoituksissani. Eli juuri tuo tulinopeus noin 800/min on tajuton. Nopea ja kokenut käyttäjä vaihtaa lippaan hetkessä lennosta. Varsinkin Karhu käyttää noita 30 patruunan lippaita ihan syystä, koska Karhu on yksikkö, joka laitetaan kaikista pahimmille keikoille.Jos jotakuta kyseinen ase kiinnostaa enemmän, niin tästä tarkat tiedot:
https://www.heckler-koch.com/en/products/military/submachine-guns/mp5/mp5/technical-data.html


Viidestä suunnasta siis totaalinen saarto ja käskytys ”Kädet näkyviin, ulos autosta!” Yksi näistä nuorista kundeista päätti olla niinkin fiksu, että yritti lähteä juoksemaan siitä saarrosta läpi. Näin kun poliisi iski ukon sivupotkulla tonttiin. Se oli voimankäyttöä, poliisilla oli lähtötietona ainoastaan se, että Itiksessä ammutaan. 

Minä kun näytän miltä näytän ja kun laitoin hitaasti kädet niskan taakse ja menin kontilleni maahan punapisteet rinnassa, niin kyllähän poliisi tulkitsi, että kyseessä on mies, jolle tällaiset pidätykset ovat arkipäivää. Kuten jo sanoinkin: kovimpia ja vaarallisimpia ovat ne, jotka ovat hiljaa. 

Takaa tuli pari partiota, ja tunsin kunnon mojovan iskun teleskooppipatukasta toiseen reiteeni.

Teleskooppipatukan idea on nimenomaan oikein käytettynä aiheuttaa lihaslama patukan päässä oleva muotoillun pallon iskiessä lihakseen. Siinä lähtee jalat alta keneltä vaan. Aikanaan ukkojen kanssa harjoiteltaessa jokainen sai kokea miltä patukan isku tuntuu, jotta kaikki tajuavat sen tarkoituksen ja sen aiheuttaman reaktion. Poka rauhoittuu yleensä jo siinä vaiheessa kun patukan aukaisee oikein: se napsahtaa auki siten, että napsaus kuuluu metrien päähän, vastarinta loppuu lähes aina siihen.

Patukasta reiteen siis kunnolla. Olin siinä vaiheessa polvillani ja kädet käsketysti niskan takana. Minut kaadettiin maahan ja laitettiin raudat. Ei mitään huomauttamista, kiinniotto meni täysin sääntöjen mukaan tätä ylimääräistä patukan iskua  lukuun ottamatta. Onnuin sen vuoksi  pari viikkoa jäätävän suuri mustelma takareidessä.

Selitin tilanteen paikalle tulleelle kenttäjohtajalle ja totesin että ”Hei jätkät, tehkää mun kiinniotto siten, että näyttää etten ole kyttä. Raidatkaa auto, vaikka kuinka tarkkaan, että junnut näkee boksista, että mua kohdellaan kovemmin kun heitä”. Kaikki tämä poliisin vuoksi. Samalla sanoin, että ”Viekää mut Pasilaan yöksi niin, että näyttää siltä, että musta ollaan enemmän kiinnostuneita kun noista kolmesta”. Olisi aika outoa jos pöytäkirjoissa lukisi, että aseen kanssa heilunut mies vapautettiin ja muut laitettiin koppiin. Vietin yön sitten Pasilan poliisivankilassa. Siellä ilmeni sitten asioita, jotka olisi varmaan pitänyt ilmoittaa. 

Pasilassa oli tuttuja vartijoita, ja osa kiinniottaneista poliiseistakin muisti minut ja uskoi sanaani, kun kerroin P-tunnuksen yms ja että mistä oli kyse. Jätkät hoitivat homman todella taidolla saaden kaiken näyttämään juuri siltä, että jätkille sanomani olisi ollut totta. Jos olisin paljastunut poliisiksi, niin siinä olisi paljastunut toinenkin poliisi ‒  joka tosin itse mokasi tilanteen dokaamalla aivan liikaa ja aukomalla päätään idässä. Taisi olla hänellä ensimmäisiä kertoja siellä, kun hän ei kulttuuria tajunnut eli että siellä ei poliisia suojele tai puolustele juuri kukaan.


Kerroin vartijoille, että minun pitää saada iltalääke, joka on erittäin tärkeää ottaa aina ajoissa, ettei tule hengenvaarallisia tiloja. Olen käyttänyt tätä lääkettä useita vuosia. Painotan, että kyseessä on lääkärin määräämä hermokipulääke, eikä missään nimessä mikään huumausaine. Alkoholiakaan en nauttinut illan aikana eli krapulasta ei ollut kyse. Vartijat totesivat, että aamulla tulee hoitaja käymään. No, mitäpä siihen olisin voinut sanoa. Aamulla kerroin, että tarvitsen sen hoitajan, että nyt pitäisi saada jo aamulääkekin. Sama juttu eli että tutkija tulee kohta kuulemaan. Uskon, että vartijat kyllä ilmoittivat tutkijoille asian niin kuin sen kerroin. Siellä oli tuttuja vartijoita, jotka muistivat minut ja siellä on kyllä muutenkin ollut tietojeni mukaan aika hyvää porukkaa pääosin.

Kello oli ehkä noin 10 aamulla, ja aloin saada kramppeja ja tärisin sängyssä. Taas minulle vastattiin, että ”Tutkija tulee kohta ja pääset hakee ne lääkkeet kotoa”. Aika kului, ja olo alkoi olla sellainen, että en enää kyennyt menemään pöntölle ilman että otan jostain tukea. Lopulta minulle ilmoitettiin, että ambulanssi tulee tarkastamaan minut. Ambulanssi tuli hyvinkin nopeasti, ja ensihoitajat halusivat ottaa minut mukaan, että ”Sen verran paha on ukon kondis”. Poliisi vastasi, että he hoitaa nyt mut pikaisesti ja sit pääsen kotiin. Lanssi lähti, ja taas kului aikaa. Aloin jo melkein karjua, että ”Tajuatteko että multa kohta lähtee henki!” Kysyin että ”Eikö hemmetti tätä voi kuulla joku toinen päivä. Oon entisiä teikäläisiä et mikä syy mulla olisi tulematta kuulemiseen? Et saanko pyytää isää hakemaan mut et saan ne lääkkeet?” Siinä vaiheessa vastattiin, ettei minua voitu siinä kunnossa päästää kotiin, että partio tulee viemään mut Hartmannin päivystykseen. Kysyin, että miksi. Noh, koska olin niin huonossa kunnossa, ettei poliisi voinut ottaa riskiä, että mulle olisi käynyt jotain matkalla.

Taas kului aikaa, ja paikalle lompsi partio, josta toinen poliisi oli varmaan kohta jäämässä eläkkeelle, ja asenteen näki heti naamasta. Kysyin, että voitteko tukea mut autolle, koska en pysty kävelemään itse. Mukana ollut nuorempi konstaapeli oli ottamassa heti musta kiinni, niin tämä vanhempi ukko totesi tälle nuoremmalle, että ”Jos tänne kerran kävelee, niin kävelköön itse myös ulos”. Lopulta kaiken hoipertelun jälkeen pääsin autolle ja Hartmannin päivystykseen, jossa sain sitten avun.

Koska olin silloin virassa, vaikka en ollutkaan töissä, niin asia tutkittiin Porvoossa.  Eli poliisi epäiltynä rikoksesta, niin toinen poliisilaitos tutkii. Siellä näin kameratallenteet ja kerroin asian tutkijalle. Hän sanoi, että kyllä tallenteista selvisi, että mikä oli homman nimi. Tutkinnanjohtaja oli kuulemma pyytänyt lähettämään minulle terveisiä, että ”Helvetin hienosti toimittu, mut kyllä täytyy olla täys hullu et toimii noin”. Totesin vaan siihen, että tuohon minut oli aikanaan koulutettu.

Tutkinta päätettiin, ja lopulta siitä olisi mahdollisesti seurannut lievä sakkorangaistus toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Sama kuin esim. että raksamies viedään putkaan kännissä ja sille on vahingossa jäänyt vyölle puukko, jota töissä käyttää.

Tämä oli täysin selvä juttu, että hienosti toimittu, kunnes ‒ kas kummaa ‒ juttu nostettiin pöydälle kaikesta hiljaisuudesta parisen viikkoa sen jälkeen kun olin lisännyt poliisin sisäiselle foorumille niin ”pelottavan” tekstin, että tällaiseen piti lähteä. Samalle foorumille jossa naisia aikoinaan haukuttiin ja naureskeltiin avoimesti turvapaikanhakijalle, joka oli yrittänyt hirttäytyä.

Pari asiaa jäi arveluttamaan: 

1) Miksi minua pidettiin niin kauan kopissa, jonne itse halusin mennä? Olin jo kertonut tiedot minut kiinniottaneille poliiseille eli mitään ”koppihoidon” tarvetta ei todellakaan ollut. Ja jos kyseessä oli pieni näpäytys tai rangaistus kun fyysisen tilani tiedettiin, mistä tuli käsky pitää minut kopissa niin pitkään?

2) Takuulla oli tiedossa, kuka siellä kopissa oli, Jos kohtelu entisen kollegan kohdalla on tällaista, niin miten kohdellaan heitä, jotka eivät ole entisiä kollegoita?

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

53 vastausta artikkeliin “Keissi 7: Oma tapaukseni Itäkeskuksessa ja selvennyksiä siihen, miksi juttuja ei tule päivittäin

 1. Vai on ne silmäterät niiku nuppineulan päät nopeuttavissa?

  Ei muuten ole. Silmäterät pienenevät hidastavissa ja laajenevat nopeuttavissa.

  Tajuton asiavirhe.

  Tykkää

   1. Jos haluat pysyä yhtään uskottavana tämän blogisi kanssa, niin suosittelen pysymään faktoissa.

    Faktoissa pysyminen höpöjen puhumisen sijaan on aika suuri asia uskottavuutesi kannalta, ihan vaan vinkiksi.

    Liked by 1 henkilö

 2. Moi, kaikella kunnioituksella, mutta jotenkin minä olen hieman epäilevällä kannalla tästä tapauksesta.Siis, kaikkihan on mahdollista, mutta silti. Tosin, ehkä kirjoituksesi on niin hyvin puettu ja tämä laukasee epäilyny, en tiedä. Olen elänyt myös elämää ja jotenkin tarinasi pistää mut mietteliääksi. Ehkä se johtuukin vain minusta ja minun vaistoistani. Mulla on sellainen ennakkovaisto tulevista tapahtumista omassa elämässäni. Moni vaistottu asia onkin osunut kohilleen. Hyvää jatkoa kaikesta huolimatta.

  Ari

  Tykkää

 3. Kommentoin vain tuota alkuosaa, en sen perässä olevaa keissiä, jota en kerkeä nyt lukemaan kokonaan.

  On hieno, että ymmärrät tarvitsevasi lepoa ja vapaa-aikaa. Monella on sellainen harhaluulo, että jos tekee itsenäisesti kotikoneella ilman palkkaa jotain, ihmiskeho ja -mieli ei tarvitsekaan lepoa yhtä paljon kuin jos kävisi töissä.

  Varmasti osa tappouhkauksien yms. lähettäjistäkin tarvitsisi ennen kaikkea raitista ilmaa. Ja vaikka sauna sen jälkeen.

  Liked by 1 henkilö

 4. Huumausaineista sen verran, että juuri opiaatit ja niihin rinnastettavat aineet vievät pupillit mioosiin, eli pisteiksi. Sen sijaan laajenneet, lautasmaiset pupillit ovat seurausta kannabiksen tai vastaavien aineiden käytöstä. Voi tarkastaa esim. Meilahden päivystyksestä, jonne molempia tapauksia kärrätään ympäri vuorokauden.

  Kiitos tästä tiedosta.

  YT Joakim

  Liked by 2 people

 5. Niin, kerroit paikalla tulleelle partiolla miten tehdään…. VÄÄRIN. He kyllä kertoo sulle mitä tehdään.
  Aseella uhaten toisia, pelastit muita, vaikkakin replica-aseella….VÄÄRIN, sellaista ei tapahdu jos on selvinpäin ja POLIISI.
  Jos olet ollut vielä voimankäytön kouluttaja, etkä tajua että edes aseen näköisellä esineellä uhkaaminen on VÄÄRIN, en kehtaisi edes mainita kyseistä asiaa.
  Partiolle kannattaa juuri kyseisen tyylisen keikan jälkeen heittää, että olen entisiä teikäläisiä… VÄÄRIN, jätkät varmasti tyytyväisiä sun toimintaan, ja saat varmasti tikkarin.
  Kaasu-ase oli unohtunut hanskalokeroon…..pikkasen vanha juttu… ei koskaan kuultu poliisihommissa….aina tuolla on syy….aseen omistaja ei unohda asetta hanskalokeroon… VÄÄRIN.
  Yritä edes, tarinat vaan huononee, mutta, selitykset paranee.

  Tykkää

  1. Olen blogin alussa jo ilmoittanut, että tulen laittamaan myös itseni peliin enkä esittämään täydellistä kansalaista. Tiedän todellakin että on väärin uhata ilma-aseella tai jättää sellainen hansikaslokeroon. Tässä kuitenkin vastaus asiaan, joka toivottavasti herättää mielessäsi muutaman kysymyksen miten itse olisit toiminut.

   Jos nyt ymmärsit oikein, se oli partioille toive että asia saadaan näyttämään siltä, etten ole poliisi. En todellakaan kertonut tai käskenyt partioita toimimaan. He pienen tarkistuksen jälkeen päättivät itse toimia kuten heitä kehotin tekemään. Se oli mielestäni poliisin osalta upeasti ja täysin oikein toimittu. Miten itse olisit toiminut kolmea sekaisin olevaa henkilöä kohtaan, jolla tiesin että yhdellä ainakin on veitsi? Vastasit että VÄÄRIN. Eli olisiko minun pitänyt lähteä yksin ilman mitään voimankäytön välinettä lähteä näitä kolmea vastaan ja ottaa riski, että joko minulle tai näille naisille olisi tapahtunut jotakin? Se että olen ollut voimankäytön kouluttajana ei tee eikä kenestäkään muustakaan elokuvien supersankaria, joka yksin tiputtaa kymmeniä aseistettuja typpejä. Tilanne jossa ollaan 1 vastaan 3 ja toisella puolella ainakin veitsi on äärimmäisen vakava. Puhutaan tilanteesta jos olisi ollut poliisi vastassa ja tämä henkilö olisi veitsen ottanut esiin ja lähtenyt tulemaan kohti olisi poliisilla oikeus käyttää ampuma-asetta. Sitä kannattaa miettiä kun kirjoitat mikä on väärin.

   Parempi ottaa puukosta tai joutua tilanteeseen jossa mukaan astuu termi hätävarjelun liioittelu? Ja kyllä, mulla kulkee usein ilma aseita autossa, kun käyn jatkuvasti harjoittelemassa turvallisissa olosuhteissa, joissa ei sivullisia ole lähimaillakaan. En ole sanonut että sekään on oikein, ne ovat kuitenkin aseita joihin ei lupia tarvitse ja saa jokaisesta kaupasta melkein. Nimenomaan entisenä voimankäytön kouluttajana tiedän , että tilanteissa täytyy toimia lievimmän haitan periaatteella. Tässä juuri niin eikä käynyt kellekään mitään.

   Kyllä juttua tosiaan, kuten pitääkin alunperin tutkittiin myös laittomana uhkauksena osaltani, mutta ne jäivät sitten hyvin pian pois, kun tilanne alkoi selkeytymään tutkinnassa mistä on kyse. Varsinkin kun vastapuoli ei halunnut kommentoida väitteitä heitä kohtaan, jossa puhuttiin mm tästä veitsestä yms. Sellaisena se kuitenkin kirjattiin. Tottakai selvensin paikalle tulleille partioille, että olen entinen poliisi tilanteessa, jotta partiot kykenivät tarkistamaan sekä minut että henkilöt jotka osallisena olivat pienellä tsekkauksella ja poliisi toimi upeasti siinä tilanteessa nimenomaan näiden naisten turvallisuuden vuoksi. Ei omani. Poliisin puolelta ”liikaa” tuli ainoastaan siitä teleskoopista, josta en siitäkään juttua nostanut kun kysyttiin myöhemmin, koska omalla tavallaan ymmärsin sen siinä tilanteessa joka partioille oli ilmoitettu oli hyvin raju lähtökohdiltaan.

   VÄÄRIN, sellaista ei tapahdu jos on selvinpäin ja POLIISI.
   No nyt tapahtui kuitenkin ja se asia on tarkistettavissa.Tällaiset väittämät ovat aika naurettavia, koska kuten sanoin on ihan eri asia olla tilanteessa jossa joutuu toimimaan hetkessä ilman aikaa harkita. Miksi minun olisi pitänyt lähteä kolmea vastaan ilman voimankäytön välineitä? Jos autossa olisi ollut laiton teleskooppi niin se olisi todellakin ollut VÄÄRIN, sellaista tai kaasu sumutinta kun ei siviili saa omistaa, niin milläs siinä olisi toimittu sitten.

   Kyllä olet siinä oikeassa että on erittäin väärin uhata ilma-aseella. Kuten sanoin, niin sen jos olisin jättänyt tekemättä, siinä olisi voinut käydä todella huonosti jollekin. Nyt ei käynyt kellekään.

   Ei pahalla mutta tässä haisee viestissä nyt jotain outoa.. Toivon ettei ole poliisin kirjoitusta sillä sinun kommentista poistuu kaikki ymmärtäminen mitä on lievimmän haitan periaate, osaat vain poimia asiat jotka ovat rikoslain edessä kyllä tekoja, joista saa sakkorangaistuksia. Toimin tuolloin noin ja tiesin tekeväni siinä lieviä rikoksia, jotka olisivat olleet erittäin pieniä verrttuna mitä olisi voinut käydä. Jos olisi tämä poliisinainen saanut puukosta ja olisin kertonut että minulla oli ilma ase autossa, jota en käyttänyt vaan annoin mennä siihen tilanteeseen että veitsestä olisi tullut olisitko vastanut VÄÄRIN ?
   Jos vastaavanlainen tilanne tulisi uudelleen toimisin täsmälleen samalla tavalla.
   YT Joakim

   Tykkää

 6. Kuule Joakim, viisas, paino sanalla VIISAS, ei olisi kaivanut autosta kuula-asetta, vaan todellakin poistunut sillä autolla paikalta. Vaikka ne muut ns. uhattuna olleet mukana.
  Siihen olisi jääneet ne sekopäät veitsiensä ja uhkauksiensa kanssa.

  En voi tajuta että ex-poliisina ja ex-voimankäytön kouluttajana kaivat jostain hanskalokerosta sinne ”unohtuneen” ilma-aseen ja sillä vielä ammuskelet. Kuulostaako tuo viisaalta noin omasta mielestäsi ?
  Miksi yleensä piti joutua tällaiseen tilanteeseen, varmasti oli toisin toimimisen mahdollisuus.
  Tuo kuula-aseella sohiminen on TODELLA, vaikkakin ex-poliisina, melkoinen rimanalitus ja kertoo jotain tyhmemmällekkin…

  Tykkää

  1. Luepa teksti uudestaan.

   Autosta oli akku finito, eli sillä ei ajettu senttiäkään. (lukijan kommentti)

   Se todettiin poliisinkin puolesta että autosta todellakin oli akku loppu. Kyseisen kirjoittajan kommenteja en enää hyväksy. Tarkoitus on pitää blogi asiallisena eikä kaikenmaailman sekoilijoiden purkaus foorumina. Niille löytyy omat paikat kyllä.

   YT Joakim

   Liked by 1 henkilö

   1. Kuinka sattuikin että just kun asekin ”unohtui” mukaan, niin just oli autostakin akku loppu 🙈

    Sanoit, että miksi pitäisi lähteä kolmea ihmistä vastaan ilman voimankäyttö välinettä/neitä ? Ei sulla ollut edes lupaa mihinkään voimankäyttövälineeseen siviili-ihmisenä.
    Nämä jutut menee sulla aivan sekaisin ja enemmän kuin huvittaviksi mitä enemmän selittelyä tulee, varsinkin kun näitä lukee jotkut jotka lainsäädännön tietää ja varsinkin nykypäivän lainsäädännön käytännössä.
    Onnea matkaan, sitä tarvitaan !

    Tykkää

   2. Minun kanta on se, että todellisuus ja mielikuvitus on nyt sekoitettu keskenään ja tulos on tämä. Hyvää dekkariainesta kyllä. Kaikki on vain liian täydellistä ja täydellistä ei ole olemassakaan.

    Tykkää

   3. Muokkasit vastaustasi aika lailla sen jälkeen kuin vastasin sinulle. Luepa teksti uudelleen niin ymmärrät että ne ukot olisi tulleet vaikka ikkunoista sisään. Kysyn edelleen, miten itse olisit toiminut? Nyt kun ainoastaan puhut jostain voimankäyttövälineistä. Vastasin sinulle että se oli ainoa saatavilla oleva väline. Sinun kohdalla mun vastaukset on jo tässä. Oikeusoppineet nimenomaan sen jutun hoitivat. Sen voit vaikka itse tilata ja tutkia jos kiinostaa. Ei tarvitse heitellä arvauksia. Vastasin sinulle nimenomaan ettei minulla ollut mitään laittomia voimankäyttövälineitä käsillä. T

    Tykkää

 7. Terve Joakim!

  Kun nyt olet useaan otteeseen ilmoittanut laittavasi myös itsesi likoon, niin pystytykö kirjoittamaan tähän kaiken kansan nähtäville, että mitä kaikkea oikein tapahtui noin viisi päivää ennen ensimmäistä blogipostaustasi: eli maanantai-päivänä 22.3.2021?

  Tykkää

  1. Pystyn kyllä kun esitutkinta on ohi. Nimesi taitaa löytyä listalta, joka on katsonut tietojani ilman lupaa. Jos jutun tutkija olet ja kirjoitat julkisen kommentin asiasta jossa vasta esitutkinta vaihe on menossa tiedät varmasti että virka lähtee. Terveiset menee kyllä sisäiseen tutkintaan. Ja heti.

   Ja vastaus kyllä minä senkin kerron kun asia on kunnolla selvitetty. Asiasta joka tapahtui ei voi tietää kuin poliisi. Eli toisin sanoen jutun tutkija kirjoittaa blogiin julkisen kommentin tai poliisi joka on käynyt urkkimassa tietoja. Jos tämä on Suomen poliisin taso niin kusessa ollaan. Tutiseeko siellä todella noin monen puntti jo parista kirjoituksestani? Toivon todella että nämä poliisiksi tunnistautuneet henkilöt kaikki ovat parin ihmisen kirjoituksia. Jos siellä koko laitos laittaa terveisiä on maassa kohta asiat todella pahasti.

   YT Joakim

   Tykkää

   1. Ikävä fakta, mutta: Ajatusmaailmasi pyörii melko kapealla alueella tällä hetkellä. Ei tässä ole nyt poliisiksi tunnistautumisesta kyse, asiassa on useita osallisia kuten tapahtumien keskipisteessä tiedät.Kuten vaikkapa terveydenhuollon ammattihenkilöt jotka ovat peloissaan ja syystäkin. Sanon tämän ihan vilpittömästi ja kunnioituksella että osaat kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin, mm. tämän esitetyn kysymyksen valossa kansa tulee vaatimaan sinultakin vastauksia ihan uskottavuutesi sekä toimintasi läpinäkyvyyden vuoksi ja saattaahan se näyttää vähän huonolta venyttää vastausta. Toisaalta ymmärrettävää on että haluat aikaa käsikirjoittaaksesi asian itsellesi edulliseen muotoon, hiljattain tekemäsi asiat toden totta näyttävät hiukan pahalta siihen nähden miten olet itsestäsi kirjoittanut.

    Ps. Voit toki sensuroida tämän kirjoituksen tältä blogilta, mutta nämä samat asiat voi kirjoittaa jatkossa sellaiselle alustalle johon sinulla ei ole mitään moderointi-oikeuksia. Keskustelua käydään melko reippaasti muutamalla alustalla ja niiden määrä tulee jatkossa olemaan kasvava Jos isommat mediat uutisoivat tästä…

    Tykkää

   2. Miksi sensuroisin? En minä ole poliisi, sen tiedän että sinä joka kirjoitat tämän olet. Todella surullista että uhkailut alkavat jo ennen mitään uutisia. Kansa kyllä tajuaa mistä on kyse ja saat näyttämään koko poliisin todella pahalta kirjoituksillasi. Toivon sydämestäni että poliisijohto tulee puuttumaan kirjoituksiisi, jos tietävät kenestä kyse on. Ja ihan vain tiedoksi terveydenhuollon kanssa on asiat on sovittu ja selvitetty. Se että tuot esiin asioita esitutkinnasta jonka etenemisestä et voi tietää mitään, pikainen veikkaus on kyllä että tiedän kuka olet ja sen nimen mainitsen huomenna sisäiseen tutkintaan. Minulla ei ole salattavaa ja blogi koskee poliisin tekemiä rikoksia jos osaat otsikon edes lukea. Olenko poliisi? En todellakaan ole, olen entinen sellainen. Tämä ei ole minun elämänkerta ja todellakin asia on jo selvitetty eli tämä tästä, jatka ihmeessä muualla keskustelua. Täällä tuskin kukaan haluaa enempää lokaa poliisin niskaan kuin on pakko. Ihmeellisiä juttuja kyllä, nämä kaikki todistavat lukijoille vain, että se mistä kirjoitan on todellakin totta. Nimesi löytyy kyllä listalta jonka pyydän maanantaina ja sisäinen tutkinta kyllä paljastaa sinut. Virka lähtee takuulla toimintasi jälkeen. Hävettää puolestasi. Kuinkahan paljon löytyy omalta kontolta rikoksia kun on noin kova tarve tulla tänne kertomaan poliisin rekisterissä olevia asioita?

    YT Joakim

    Tykkää

   3. Lisään vielä että jo aiemmin sinut paljastettiin poliisiksi ja se että tiedät asioita mutta et sitä että asia on selvitetty paljastaa juuri sen, että olet lukenut ainoastaan salaisia tietoja johon sinulla ei ole asiaa. Se käsittääkseni edelleen poliisikoulussa opetetaan. Kuten sanoin jatka muualla, kyllä ihmiset osaavat lukea toisin kuin eräät joille edes blogin otsikko ei tule selväksi..

    YT Joakim

    Tykkää

   4. Todellakin kansa tajuaa. On tässä itsekin oltu juuri ihan vastaavan indoktrinaation kohteita…. ei se unohdu.

    Tykkää

   1. Asia on kyllä selvitetty ja ei se liity blogin aiheeseen mitenkään. Ei siitä pitäisi tietää, jos ei ole tiedoissani luvatta käynyt tai itse ollut jutun tutkija. Itseni likoon laitan ja olen laittanut jutuissa, joissa olen toiminut poliisin virassa. Blogi käsittelee poliisin tekemiä rikoksia, ei ole oma elämänkertani 🙂

    Tykkää

  2. Joko sheepdog on vankilassa kun on selkeä rikollinen luonne, että myös rikollinen vai kutsutaanko sellaista poliisien keskuudessa virkavirheeliseksi? Vai hyväksi toveriksi?

   Oman kokemukseni mukaan poliiseista on enemmistö rikollisia jo pelkästään se, että poliisit tietävät kaverinsa tekevän jotain laitonta/törkeyksiä muttei tee mitään asialle on jo itsestään virkavirhe lisää määrää hyvin paljon.

   Ja poliisien tuomioden tulisi _aina_ olla kovennetut eikä kuten nykyään jos joku ei tajua miksi lakia valvovalla näin tulisi olla niin käyttäköön aikansa sitä pohtiessa jos ei sitä vieläkään ymmärrä niin ei riitä pää edes poliisiksi ja kannataa vaihtaa alaa.

   Tykkää

 8. Arin ja Itiksen jyrän kommentit riittävät nyt. Tämä paikka on todellakin väärä trollaukselle ja provosoinnille. Jos ei lue edes juttuja kokonaan, on turhaa kommentoida mitään. Näiden herrojen kommentit olivat tässä. Tähän asti olen laskenut kaikki kommentit blogiin mutta nyt alkaa menemään jo idiotismin puolelle. Eli jatkossa joudun sensuroimaan osan kommenteista, joita blogiin tulee,

  Tykkää

 9. Asiallista meininkiä Joakim, jatka samaan malliin. Olen pähkäillyt sitä myös, että miksi virkasalaisuuden rikkomisia tulee vuosittain käräjille koko maassa vain 10-20 kpl. Ja niihin syyllistyy monet muutkin viranomaiset kuin poliisi…

  Liked by 1 henkilö

  1. ”Suomen virallisen tilaston tuottaman Rangaistukset rikoksittain 2009–2013-tilaston mukaan rikoslain 40 luvun 5 §:n 1 momentin mukaisesta virkasalaisuuden rikkomisesta tuomittiin Suomessa rangaistuksia lukumäärällisesti vuonna 2013 yhteensä 8, vuonna 2012 yhteensä 5, vuonna 2011 yhteensä 2, vuonna 2011 yhteensä 2 ja vuonna 2009 ei yhtään. Rikoslain 40 luvun 5 §:n 2 momentin mukaisesta tuottamuksellisesta virkasalaisuuden rikkomisesta ei tuomittu vuosina 2013 ja 2012 yhtään rangaistusta, vuonna 2011 sen sijaan kyseisestä teos-ta tuomittiin yhteensä 4 rangaistusta, vuonna 2010 yhteensä 1 rangaistus ja vuonna 2009 yhteensä 2 rangaistusta.”

   Tykkää

   1. Hmm jos tämä tilasto tosiaan pitää paikkansa niin aika paljon muuta kuin itse tiedän ja on jopa uutisoitukin asiasta. Surullista jos tuomioistuimet eivät koe tietojen luvatonta urkintaa rangaistavana rikoksena, kun se kuitenkin laissa on rikokseksi selkeästi on säädetty. Noh odotellaan rauhassa lukemia, mitä omalla kohdallani tulee ilmi.

    YT Joakim

    Tykkää

  2. Uskaltaisin arvella, että terveydenhuollossa on vielä yleisempää käydä katsomassa potilastietoja, joko tunnetusta henkilöstä, existä, kavereista yms. Siellä tuskin painotetaan asian vakavuutta niin paljon kuin esim poliisissa. Ja vielä kun poliisin urkinnat ovat olleet tarkastuksen alla monesti. Mutta ihmisen mielenkiinto on erikoinen. Muistan tosiaan kun Myllylän tapauksessa laitoksessa varoitettiin kaikkia että älkää hemmetti menkö katsomaan että takuulla jäätte kiinni, ne tullaan tarkastamaan ja se on jo tiedossa. Silti niitä tuli sen verran, että sisäinen tutkinta varmasti oli tukossa pari viikkoa kun jokainen pitää kuulla erikseen miksi tietoja on käyty katsomassa. Siinä laitoksen johto sitten repi tukkaansa käytävillä että mikä perkele siinä on kun ennalta varoitetaan että takuulla jää kiinni niin miksi ihmeessä täytyy käydä katsomassa.

   En ymmärrä kyllä mitä joku saa edes irti jonkun tunnetun ihmisen kuolemasta. Aika kaameaa edes ajatella. Omalla kohdalla varmasti on katsottu tietoja, se jo on selvinnyt paristakin paikasta. Siellä varmaankin intressit on että saadaan seliteltyä tekoja jos omalle kohdalle sattuu. Ikävä kyllä tuottaa pettymys, ettei siellä minulla mitään kaamean seksikästä ole. Pari vanhaa tutkittua juttua ja uudempi, joka on jo selvitetty ja kyse oli täysin inhimillisestä mokasta, jossa olin joutumassa hengenvaaraan toistamiseen saman asian takia. Olen asiaa vilpittömästi asianosaisilta pyytänyt anteeksi ja kertonut kaiken avoimesti. Eikä tämä tosiaan ole minun elämänkertani ja tapahtumat eivät ole tapahtuneet poliisina. Olen pari rikosta myöntänyt tehneeni ja ne kerroin myös sisäiselle tutkinnalle. Jätin joo puskan takavarikoimatta, poltin kerran ja jätin ilmoittamasta näyistäni esimiehelle.

   Mutta se siitä aiheesta. Jos tarve jossain välissä tulee kertoa niin kyllä sen teen. Esitutkinta on kuitenkin kesken, jolloin tiedot pitäisi olla vain jutun tutkijoilla ja sisäisessä tutkinnassa jossa sielläkin todettiin että ei halunnut edes lukea omia juttujani koska ei liity mitenkään siihen asiaan.

   YT Joakim

   Tykkää

   1. ”Uskaltaisin arvella, että terveydenhuollossa on vielä yleisempää käydä katsomassa potilastietoja, joko tunnetusta henkilöstä, existä, kavereista yms. Siellä tuskin painotetaan asian vakavuutta niin paljon kuin esim poliisissa.”

    Todella uskaliaasti arveltu, ja väärin meni. Potilastietoihin on asiaa vain hoitosuhteessa olevalla, ei kenelläkään muulla. Asiaa painotetaan paljon jo opiskeluvaiheessa, työsuhteen alkaessa jne. Lokeihin tehdään ns. pistokokeita, ja jokaisella kansalaisella on oikeus pyytää selvitys, kuka heidän hoitotiedoissaan on käynyt ja milloin. Siellä ei siten kukaan voi käydä muuten vaan.

    Tykkää

   2. Näin myös poliisissa. Poliiseja kärähti satoja Myllylän kohdalla ja Nykäsen myös ja niistä varoitettiin jopa etukäteen että lokitiedot tullaan katsomaan. En näe syytä olettaa että hoitoalalla mielenkiinto ihmisten tietoja kohtaan olisi erilaisempaa kuin poliisilla. Olen pyytämässä myös omat lokitietoni terveydenhuollosta koska on syytä epäillä siellä ainakin parin ihmisen käyneen luvatta.

    Tykkää

 10. On kyllä ihme jeesustelua kommenteissa. Eikö ihmiset lue kokonaan tekstiä ja miksi ne hyökkää sun kimppuun ihan ihme viisastelulla. Voimia sulle, kiitos kun jaat näitä on tosi mielenkiintoista lukea. Mielestäni olet aivoja käyttävä poliisi ja näitä tulisi olla enemmän

  Liked by 2 people

 11. Jo siitä ensimmäisestä blogista alkaen odottelin, että milloin ensimmäisellä kuumakallella lipsahtaa jotain salassapidettävää kommenttiosioon. : )

  Liked by 1 henkilö

 12. Näin itse polamkiin hakeneena (jäi hakuvaiheeseen tapaturman takia), ja edelleen kovasti poliisiksi haluavana, on tämä teksti rankkaa luettavaa. Itse toimin piirivartijana juurikin itiksen alueella, ja tulee oltua lähes joka yö poliisien kanssa tekemisissä. Toki sitä sillointällöin näkee, kun poliisit ”vähän kurmottaa” omaa pokaa jonka poliisi on ottanut haltuun, mutta että tilanne on näin paha. Itse olen, ja luotan edelleen, poliisiin 100%, mutta tälläinen teksti saa kyllä miettelijääksi. Eniten siltä osin, että jos itse vielä poliisiksi päädyn, miten tälläiseltä kohtalolta selviää. Ryhmäpaine on varmasti valtava poliisin puolelta, eikä väliinputoajia katsota hyvällä jotka toisten poliisien tekemisiä arvostelee. Älytöntähän se olisi että nuorena konstaapelina alkaisi vanhoille ketuille kertoa miten asia pitäisi hoitaa. Ulos savustushan siitä vain seuraisi. Joten innolla jään odottamaan, mitä tulee tapahtumaan ennenkuin pääsen polamkista ulos astumaan. Toivottavasti tilanne on jo erilainen.

  Tykkää

 13. Tämän ”itiksen jyrä” näyttää juuri sen puolen poliisista, mitä ei kukaan haluaisi nähdä! Kommentista käy rahvaalle selväksi, että tuollainen tieto ei ole julkista, eikä sitä voi tietää kuin asiaa läheltä seuraava. Se tekeekin kyseistä kommentista vielä likaisemman! Samalla se tukee Joakimin kertomuksia tällä blogilla. Oma veljeni hakattiin aikoinaan täysin muodottomaksi, kun kärähti ratista. Enkä todella kiillottele veljeäni, mutta usean poliisin toimesta, yhtä miestä vastaan kohdistettu silmitön väkivalta olisi vaatinut todella vahvat perustelut poliisin toiminnasta. Niitä ei koskaan tullut! Ja nyt asia on kirjaimellisesti haudattu, koska veljeni on kasvanut pitkään koiranputkea ja tuo tapahtui 80-luvulla Kajaanissa. Jossain aiemmissa kommenteissa kirjoitettiin, että entisaikaan oli vitsi kahden miehen poliisipartioista. Eli siksi kaksi, koska toinen osaa kirjoittaa ja toinen lukea. Tämän ”itiksen jyrän” kohdalla näyttää siltä, että molemmat taidot uupuvat. Ei ammattimainen poliisi tuherra kyseisiä ”vihjauksia” kaiken kansan nähtäville! Samalla tulee todella todistaneeksi olevansa hyvin lähellä kyseistä asiaa, joka…ainakin tässä vaiheessa luulisi olevan salassa pidettävä. Laki kuitenkin sanoo, että olet syytön, kunnes toisin todistetaan. Tokihan kyseinen yksinkertainen nihilisti tekee tämän jälkeen kaikkensa syyttömyys olettamusta vastaan, mutta jo pelkästään täällä kirjoitetut tekstit tulevat tekemään siitä todella vaikean tehtävän. ”Onnea” valitsemalle linjalle, sillä sitä todella tarvitset. Julkisessa blogissa moisten asioiden julki tuominen taitaa vaatia tästä eteenpäin jo uskoa meitä korkeampaan.

  Tykkää

  1. Kommentin oli tarkoitus kohdentua ”koiralle”, mutta ei niin väliä, koska pätee myös ”itiksen jyrän” kohdalla. Ei näin, ”VÄÄRIN”!

   Tykkää

 14. Odotinkin jo, että kuka hölmöläisistä ensimmäisenä puuttuu tuohon ”kapakassa kahvitteluun”. Eipä tarvinnut pitkään odottaa, kun ensimmäinen ”arg” siihen sortui. Voi pyhä yksinkertaisuus. Kun oikein kaivaa nenää, niin kyllä se varsanjalka sieltä ulos tulee:)

  Tykkää

 15. Täyttä feikkiä. Suomessa on huono lähteä haastamaan poliisia missään mitä tekevät koska sisäministeriö on munaton paska, mutta tämän blogin tarinat on ihan silkkaa paskaa. Äänestäkää parempaa.

  Tykkää

  1. Hei, ihan mielenkiinnosta millä perusteella väität että ”tarinat” ovat paskaa? Omat blogissa kertomani jutut ovat esiselvityksessä, lukijoiden jutuista tulee medioilta paljon tavaraa lähiaikoina. Viimeaikaisten uutisointien valossa, eivät nämä minun, tietenkin uutisia yksityiskohtaisemmat kuvaukset kauhean omituisia ole.

   YT Joakim

   Tykkää

 16. Hyvin kiinnostavaa luettavaa, itsekkin kun todistanut vierestä idän poliiseilta ”kyseenalaista” toimintaa. Mutta tämä nimim. ”sheepdog” kommentti vei tämän kyllä aivan uusiin syvyksiin.

  Nostan sinulle hattua Joakim, sinunlaiset tyypit muuttavat maailmaa.

  Tykkää

  1. Ei tarvitse hirveästi mielikuvitusta käyttää, niin voi arvata millainen kyseinen ”koira” on miekkapotkupuku päällä!

   Tykkää

 17. Tsemppiä! Itse olen todistanut tilannetta, jossa yksi mätämuna pilaa kaikilta maineen ja motivaation tehdä hyvää työtä. Se ei sen ihmeellisempää tarvitse.

  Mielenkiinnolla odotan jatkoa julkisuuteen ja toivon, että tässä olisi todellinen mahdollisuus korjata rikkinäinen järjestelmä. Arvostan sitä, että laitat itsesi likoon. Kun kaikki uskaltaisivat myöntää, etteivät ole täydellisiä, niin olisi rohkeutta puuttua todellisiin epäkohtiin. Oma häpeä omista virheistään on suurin syy, miksi muiden tekemät isot vääryydet katsotaan niin helposti sormien välistä.

  Tykkää

 18. Uskon täysin näihin tapahtumiin, ja myös muihin tapauksiin, koska valitettavasti olen muutaman kerran joutunut poliisin kanssa tekemisiin. Ja myös lähipiirini on ollut poliisin kanssa kosketuksissa.

  Oma ikävin tapahtuma liittyy erääseen ampumajuttuun, jonka jälkiselvittelyssä poliisi takavarikoi ison läjän venäläisiä tyrmäyskaasuja, jotka katosivat oudosti. Niistä ei kysytty kuulusteluissa, eikä kukaan saanut mitään tuomiota niistä…

  Ja ihan tiedoksi vielä, että minut yritettiin ampua, ja olin väärässä päästä asetta kiinni, kun se laukesi ja osui sivullisen. Sain tästä sakkotuomion luvattomasta aseen käsittelystä, samoin kuin ampuja. Emme valittaneet ja asia on sovittu jo ennen oikeudenkäyntiä. Mutta ne kaasut???

  Tykkää

  1. Mielenkiintoista jos tosiaan on totta. Ymmärsin sun pointin ja rehellisesti myönsit että on tötöilty. Jos sua kiinostaa enemmän aihetta avata niin kirjoitatko blogin e mailiin mulle. Onhan se huolestuttava juttu , os ton tason arsenaalia ei päädy sinne mihin pitäisi eli juuri oikeuteen ja viralliseen takavarikkoon vaan johonkin muualle.

   YT Joakim

   Tykkää

 19. Sitä tosiaan alkaa miettimään mitä kaikkea muuta ”katoaa”, kun eihän tuollaista millään pysty, tai edes kannata alkaa selvittämään, kun tulisi vaan kovempia tuomioita.. M

  Tykkää

 20. Päädyin lukemaan blogia Ylen verkkosivuilla julkaistun jutun luettuani. Siitä, että esiinnyt omalla nimellä ja naamalla on syytä antaa kunnioitusta.
  Kritiikkinä sanottakoon kun sinulta tuota tekstiä tuntuu tulevan niin itse toivoisin, että keskittyisit tekstissä enemmän asian ytimeen. Jonkun verran tekstiä hieman ohi aiheen joista voisi jopa kirjoittaa omat tekstinsä omilla otsikolla.
  Ja tuosta ilmapistoolista josta ylempänä onkin jo paskaa sadellut. Ilmapyssy autossa ei minusta suurelta rikokselta kuulosta. Mutta se, että se on käyttövalmiina herättää kysymyksiä. Mitään ilma aseen oikeaoppista käyttöähän tuo ei ole, enkä tarkoita turvallisuutta vaan huoltoon ja aseiden kunnossapitoon liittyvä asia. Eli vastaus on joko, että et tiedä ettei kaasupatruunoita ole suositeltavaa pitää aseissa kun niitä ei käytetä ja mahdollisesti haluat aseen nopeasti käyttöön kun käyt ampumassa. Tai sitten tiedät, mutta asia ei kiinnosta. Tai sitten sinulla on ollut mielessä, että kun vaikka itä Helsingissä liikut niin jos kuitenkin siltä varalta jos joku tilanne tulee.

  Tykkää

  1. Siitä tulikin tuomio nimenomaan toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Kiitos palautteesta. Blogia tosiaan kannattaa lukea alusta päin, niin siellä tulee paljon tiiviimmin niitä juttuja.

   YT Joakim

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: