Keissi 7: Oma tapaukseni Itäkeskuksessa sekä selvennys, miksi juttuja ei nyt tule päivittäinAloitan tässä muutamalla sanalla muistuttamalla, että blogin tarkoitus ei ole olla shokki paljastuksien sivusto, vaan pysyä totuudessa ja saada oikeutta kansalle ja maahamme mahdollisimman hyvä ja luotettava poliisi. Mutta nyt arvoisat lukijat, te jotka olette kaivanneet sitä toimintaa, niin tässä sitä teille tulee alkusanojen jälkeen! Tapaus, jossa itse jouduin Karhun punapisteiden eteen lopulta.

Toivottavasti silti luette alkusanat myös, jottei minun tarvitse vastailla päivittäin samoihin kysymyksiin. Samalla ymmärrätte, miksi tulee taukoja ja nyt on tärkeää jaksaa malttaa ja odotella. Niin paljon kun itsekin tekisi nyt mieli kirjoittaa tai lukijoiden saada lisää tietoa ja tekstiä, niin tärkeää on antaa työrauha nyt heille, jotka tekevät aamusta iltaan hommia asian eteen. Lupaan että sitä tekstiä tulee vielä paljon, juuri nimenomaan todennettua sellaista. Yksi rankimmista jutuista esim on vielä kertomatta vielä ihan virallisen tutkinnan vuoksi.

Jokunen on kysynyt, että miksi blogiin ei tule nyt tiheämmin juttuja lisää, median antama nousu ja hype hiipuu yms. Noh, sen voin kertoa että kaikki se on vasta edessä, kun ensimmäiset kunnon uutiset jutuista tulevat valtamedioilta. Ei tällaista blogia voi kirjoittaa samalla tyylillä, kuin jotain lifestyle blogia, jossa voi kirjoittaa päivittäisistä tapahtumista. Voisin toki kirjoittaa, mitä olen päivät tehnyt blogin vuoksi ja missä olen juossut, mutta se ei ole tämän blogin aihe. Niistä olen omalla FB sivuillani kirjoitellut. Seinäni on avoin ja jos jotakuta se kiinnostaa, sitä pääsee lukemaan kuka vain. Voin kertoa että olen tehnyt ja antanut jo nyt ihan kaikkeni, jotta asiat etenisivät niin hienosti ja tarkasti kuin mahdollista ja mahdollisimman moni minulle kirjoittaneista saisivat oikeutta asiaansa.

Olen maininnut useasti että suuri osa poliiseista on hyviä ja omat blogi kirjoitukseni ovat nyt esi selvityksessä. Idästä minulla esim on täysin tarkkaa rankempaa tietoa lähinnä omasta vuorostani sekä päivystyksestä. Ulkomaalaisyksiköstä sitten enemmänkin. Olen sanonut alusta asti, etten rupea kirjoittaman arvailuja tai asioita, joita en 100% tarkkuudella muista tai tiedä. Hyvänä esimerkkinä keississä ”juoponheittokisat” kerroin, etten muista täysin varmasti neljättä tekijää. En todellakaan lähtisi esim siihen, että kirjoittaisin muissa kenttävuoroissa olevista kundeista liikkuneita huhuja blogissa.

Iso tarkoitus blogilla oli alku huomion jälkeen saada kansalta juttuja, joita nyt ne alkuun pari itse valikoimaani mediaa ja toimittajaa tutkivat isolla kädellä. Tahdon antaa heille kaikille nyt kunnon työrauhan, jotta voisivat tehdä omat selvityksensä ja tutkimuksensa niin hyvin ja yksityiskohtaisesti kuin mahdollista. Jos nyt alan sörkkimään samoihin juttuihin mitä he tutkivat, saattaa siinä vesittyä monikin asia. Blogi tulee jatkumaan ja tulen kirjoittamaan tässä medioiden isompia juttuja odotellessa paljonkin ajatuksia, huomioita, sekä mm myös laajan mielipide ja kannanottokirjoituksen Lahden putkapahoinpitelystä, joka on jo ollut jonkin aikaa työn alla. Myös tietty omia kokemuksia poliisin kanssa, joista esimerkkin tässä kirjoituksessa yksi.

Blogiani olen suunnitellut pitkään ja huolellisesti. Se, että se jo tässä vaiheessa saavutti näin suuren huomion, tuli yllätyksenä. Sellaista rehellisesti odotin vasta sen jälkeen, kun ne ensimmäiset medioiden huolella tutkitut tapaukset tulevat uutisiin.

Juttuja tulee kyllä, mutta ensin nämä asiat kuntoon ennen, kuin kirjoitan lisää omia näkemiäni tai minulle kirjoittaneiden juttuja (toki kirjoittajan luvalla). Jokainen joka tuntee asiaa hieman ymmärtää, että poliisi jos kuka osaa peitellä tekojaan todella hyvin. On ihan eri asia tutkia perus baaritappelua, kun lähteä selvittämään vyyhtiä, jossa epäiltynä on poliisi tai useampi. Varsinkin kun ne poliisit jotka tietävät tehneensä väärin, osaavat sitä odottaa, kun blogin maine on levinnyt. Sellainen sanonta oli joskus, että poliisin sisällä tieto leviää nopeammin kuin internetissä. Tätä kaikkea mediat nyt tekevät, jotta juttuja ja väärinkäytöksiä tulisi maanlaajuisesti selville mahdollisimman paljon.

Blogin tarkoitus on vilpittömästi hyvä ja tarkoitus nimenomaan saada oikeutta sekä kansalle, että samalla myös poliisin maineelle ja niille hyville poliiseille, jotka kärsivät näiden syöpäläisten käytöksestä ja teoista Ensimmäiset jutut arvioisin tulevan noin muutaman viikon sisällä. Ymmärrätte varmasti, että mediat eivät voi alkaa kirjoittamaan, kuten minäkään lukijoiden viestejä faktoina, ennen kuin ne on tarkastettu kunnolla ja katsottu löytyykö mihinkään todisteita, todistajia yms.

Poliisinkin yhteen esitutkintaan saattaa mennä viikkoja ja nyt on kyseessä jättimäinen läjä juttuja, joita medioilla on työn alla. Antakaamme heille nyt se rauha ja myös muistutan edelleen, että teen tätä kaikkea yksin. Minullakin on oltava vapaa-aikaa ja aikaa hoitaa jo nyt kuralle mennyt talous kuntoon.

Pahinta mitä voisi nyt tapahtua olisi, että ne kaikki sadat lukijat, jotka ovat kirjoittaneet minulle rohkaisuviestejä ja kertoneet että blogi on viimein saanut jotain uskoa siihen, että oikeus sattaa viimein edes osittain tapahtua, ne lukijat, jotka nyt luottavat siihen että se entinen poliisi, joka on astunut esiin omalla naamallaan ja nimellä hoitaa edes vähän tai paljonkin oikeutta tähän maahan, yhtäkkiä ilmoittaisi, että pahoittelut tässä meni parisuhde ja jaksaminen kun liikaa tein ja blogi ja taistelu oli tässä. Ymmärrän täysin että niitä juttuja halutaan esiin ja jokainen toivoo asialleen muutoksia heti. Mutta miettikää myös minua, minua joka yksin tätä teen. Jos poltan itseni loppuun, tuleeko toista vastaavaa tilalle, joka jatkaisi taistelua. En tiedä ja siksi täytyy pitää välillä myös etäisyyttä asiasta. Varsinkin kun isojen medioiden mukana julkaistaan kuvat, joista jokainen viimeistään tunnistaa ja silloin myös blogin luku kerrat räjähtävät ja viestejä tulee arvioni mukaan vähintään tupla määrä kun kansa tajuaa että hei nämähän oikeasti saavat ja tekevät muutosta. Silloin minun täytyy olla vahvimmillani. Pohjatyöt on nyt hoidettu niin hyvin kuin mahdollista.

Sitä en tule koskaan sanomaan, että nyt täytyy lopettaa ja siksi minunkin on otettava etäisyyttä kaikkeen välillä. Osa jutuista, joita lukijoilta tulee on karmeaa luettavaa, kun sen tunteen ja ahdistuksen aistii siitä kirjoituksesta, kun tietää lyövänsä päätä seinään, vaikka asia on täysin selvä mistä on kyse. Niitä on todella rankkaa välillä lukea ja koska olen itse todistanut vastaavia juttuja paljon, osaan yhdistää sanat näkyihin.

En minä tätä blogia kirjoittaisi, jos en oikeasti välittäisi. Vaaransin jopa oman turvallisuuteni sen eteen että kansalaiset saisivat oikeutta ja myös omat jutut eteenpäin. Kun jutut tulevat medioilta ulos kuvien kera, silloin on mahdotonta liikkua missään ilman, että joku tunnistaisi. Sen jälkeen en voi liikkua kaduilla katsomatta taakseni, koska aina riittää hulluja, joille olen täysi vihollinen. Toivottavasti niitä ei tule, varovainen on silti oltava. Olen mies joka ei pelkää, mutta en myöskään tahtoisi vielä kuolla, vaikka olenkin vannonut etten lopeta vaikka henki lähtisi.
Olen nähnyt viestejä joissa minut on kehotettu tappamaan yms. Niitä kannattaa miettiä, jos tuntuu siltä että tämä kaikki olisi ainoastaan näppäimistön ääniä ja siitä syntyvää tekstiä.

Harva tajuaa mitä tämä kaikki vaatii ja aiheuttaa minulle. Jopa edes osa lähipiiristä ei tajua, koska en voi heillekään kertoa lukijoiden juttuja, enkä halua läheisteni miettivän niitä karmeita tapauksia. Eilen näytin kihlattulleni kyseisen Lahden putkapahoinpitely videon ja kerroin, että teen juttua tästä juuri. Kihlattuni sanoi 20 sekunnin jälkeen että laita se pois, en halua katsoa tollasta sairasta väkivaltaa koska siitä tulee todella paha olo. Yritä siinä sitten selittää, että joka päivä käyn monta vastaavanlaista tapausta lukijoilta läpi, jotka ovat tekstinä, mutta itse näen ne tällaisina kuvina koska tiedän mistä lukijat puhuvat kun kertovat tapahtumista. Kaikkeen pitää sama sääntö paikkansa: On ihan eri asia lukea esim siitä että Lahdessa on poliisi meinannut tappaa miehen putkaan, kuin katsoa se videolta saatikka todistaa paikan päällä. Tähän juuri pätee sanonta: yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Blogini aloittaminen on täysin oma vapaaehtoinen päätös ja teen yksin ilman palkkaa kaiken. Se on rankkaa ja vaatii todella paljon.


Kaikkeen mitä minulle on kirjoitettu, tullaan reagoimaan jotenkin, kun sen aika on. Siihen kuluu tajuttomasti aikaa. Eli se että vastausta ei vaikka pariin viikkoon kuulu, ei todellakaan tarkoita, ettei asia olisi esim toimittajien tutkinnan alla. Ensinnäkään en viitsi enkä tahdo ihmiselle, joka on rohkaistunut kirjoittamaan minulle laitaa mitään copypaste viestiä ”kiitos kirjoituksesta ja hyvää kevättä” vaan lukea jokaisen viestin kunnolla ennen vastausta. Suurimmalla osalla on ollut varmasti iso kynnys lähteä laittamaan minulle sähköpostia omista kokemuksistaan.Nyt sitten keissiin eli
keissi 7: Tapaus Itä-Helsinki

Kielenkäyttö tässäkin on paikoitellen roisia, jotta tapahtuma tulee mahdollisimman autenttisesti esiin. Ei idässä kukaan puhu kirjakieltä.

Meinasin aluksi olla kertomatta jutusta, sillä aikanaan kun kuulustelussa kävin asiasta sielläkin poliisit ymmärsivät, että asia olisi syytä pitää salassa. Poliisijohto päätti kuitenkin tapauksen ottaa toiseksi tapaukseksi oman poliisi foorumi kirjoituksen jälkeen, jotta saisivat minut luopumaan tai pistettyä lopullisesti ulos viralta perustuen näihin kahteen tapaukseen ja kirjoitukseeni foorumilla, joten oletan että asia on jo ohi ja käsitelty. Silti poistan pari asiaa kertomuksessa suojellakseni tapaukseen liittyviä henkilöitä mm yksiköt joissa töissä jne. Eivät ole tapauksen kannalta mitenkään tärkeitä faktoja. Jokainen voi miettiä mikä on ollut johdon intressi jos tällaisen tapauksen otti toiseksi yhden täysin naurettavan Ö mapin jutun kera, jossa ei ole mitään totuudenperää. Ainoastaan kiusantekoa minua kohtaan. Siitä toisesta ei enempää, sillä koskee liian läheisiä henkilöitä.

Jännää oli silti että sain haastemieheltä kirjeen näistä kahdesta rikoksesta, jotka oli käsittääkseni jo käsitelty. Noh haastemiehen kanssa naureskeltiin, että ei ole vaikeaa arvata kuka laitoksen johdosta on tämänkin takana. Kyllä siellä osataan. Totesin että laita sakot, turhaa rasittaa poliisijohdon lapsellisen käytöksen vuoksi tuomioistuinta ja vetää sinne iso läjä henkilöitä todistamaan asioissa. Päätös on kuitenkin jo tehty että sakot tulee vaikka mikä olisi. Nyt toki olisi vähän eri tilanne kun blogin johdon myötä jääviydet ovat eri luokkaa. Mutta se asia olkoon, pääsen itsekin vähemmällä, eikä tarvitse katsoa silmiin poliisijohdon erästä ihmistä, jota halveksun tajuttoman paljon. Saattaisi lipsahtaa vahingossa pari väärää sanaa.

Alkuun taustoista, moni varmasti ihmettelee jopa hullulta vaikuttavaa toimintaani tilanteessa. Minulla on lyhyesti siis erittäin pitkät taustat eri kamppailulajeista, olen joutunut paini tilanteisiin sekä ovella että Rautatientorilla ja Asematunnelissa järjestyksenvalvojana ja vartijana satoja kertoja. Eli tottunut hoitamaan tilanteita. Sekä minut on koulutettu poliisina ollessani toimimaan nimenomaan ääritilanteissa, kun aikaa päätökselle toimia on sekunteja. Olin tosiaan voimankäytön kouluttajana Ulkomaalaispoliisissa viimeiset hetkeni, joten lyhyesti: Olen mies joka ei pelkää ja minut on koulutettu viimeisen päälle toimimaan käsillä olevilla tavoilla, kun tilanne sitä vaatii.


Kaikki alkoi siitä, että tahdoin mennä tuulettamaan päätäni ulos ja menin itselle rakkaaseen kuppilaan nimeltä Black Bird, joka sijaitsee Helsingin Itäkeskuksessa. Tarkemmin niille, jotka eivät paikkaa tiedä, on aika lailla Itäkeskuksen STOA:a ja kirjastoa vastapäätä toisella puolella katua. Paikka joka on aina ollut rauhallinen ja silloinkin siellä oli ovella ehkä yksi suomen kovimmista ja kokeneimmista portsareista. Olin liikkeellä autolla ja tarkoitus oli käydä juomassa pari kuppia kahvia ja lähteä sen jälkeen kotiin nukkumaan. Sunnuntai ilta oli tosiaan kyseessä, jonka voisi kuvitella olevan yksi rauhallisimpia päiviä lähteä juuri vain käväisemään. Tästä on noin 1.5 vuotta aikaa. Epäilijöille kaikesta on olemassa kamera tallenteet ja tutkintapöytäkirjat.

Tapasin kuppilassa kaksi naista, joista toisen tunnistin heti jo ulkomuodoltaan poliisiksi. Sanotaan näin että kyllä koira koiran tuntee. Naiset istuivat siinä ja kysyin saako liittyä seuraan, kun olen yksin ja olisi kiva jutella jonkun kanssa. Sain luvan ja aluksi toinen naisista esiintyi lakimieheksi, johon totesin että elä viitsi minullakin on P tunnus. Eli tunnus jolla poliisin tietää heti rekisteristä kuka on. Nainen katsoi hetken ja kysyi mikä kurssi vastasin että P113. Silloin nainen myönsi myös olevansa poliisi ja löytyikin laitokselta yhteisiä tuttuja, joista sitten keskustelimme lähinnä mitä heille kuuluu tänä päivänä jne.

Tällä poliisinaisella alkoi kuuluisaa suomalaisten nauttimaa juomaa menemään vähän liikaa ja sieltä alkoi tulla pikkaisen jo uhoakin päälle. Vastapäiseen pöytään tuli 3 nuorta kundia joista heti tunnistin et nyt on pojilla jotain mennyt kun silmät tapittaa ja pupillit on nuppineulan kokoiset. Nämä 3 sankaria halusivat väkisin tulla pöytään ja alkoivat haukkumaan kovaan ääneen kyttiä ja kertomaan kuinka he ovat räppäreitä ja staroja, yksi kehui että lähtee kohta istumaan kiinteetä (eli vankilaan). Kysyin että mistäs ja paljonko. Ryöstö, pari vuotta. Vastasin siihen että ootteko nyt oikeesti kehumassa sillä, että saatte tuollaisen pikkukakun ja sillä nostatte statusta. Olin silloin hihattomassa paidassa liikkeellä kun oli lämmin ilta ja kuten moni on sanonut näytän täysin jengiläiseltä, jos ei minua tunne. Sen vuoksi varmaankin siihen tulivat esittämään alkuun että me ollaan kovia vanhan koulun ukolle jolla on tukka jo harmaantunut.

Tässä vaiheessa tämä naispoliisi teki pahan virheen ja alkoi uhoamaan sillä että kyllä teidät poliisi hoitaa jne. Todella typerää hommaa. Yritin naista rauhottella että mieti missä me ollaan ja sä alat poliiseja kehumaan täällä kun toiset juuri kehuvat kiinteillä ja on silmät ku nuppineulat.

Baarissa oli samaan aikaan myös jäätävä kokoinen ukko, jolla oli tajuton uho päällä. Kunnon maailman omistajan asenne. Sääliksi kävi sitä nuorta naista joka tämän kanssa oli siellä, takuulla kotona huonoa tuli. Tämä möykky siis oli minuun verrattuna sen kokoinen, että tuli jopa tämä portsari sanomaan mulle kun tuntee ja tietää mun taustat et hei välttele tota ettei joudu sen kanssa painimaan. Se oli sen verran kova veto portsarilta joka aikanaan on koulutanut matolla kaikki Suomen ensimmäiset vapaaottelijat, myös pitkä ura ehkä aikanaan Suomen vaarallallisimmaksi tituleeratuimmalla ovella. Olin sillon tiskillä ja tämä uhoaja alkoi mulle uhoamaan että haluutko ottaa matsia et mua sä et tuijottele. En edes vilkaissut miestä, taisi se juuri ottaa pattiin. Olen aina sanonut että vaarallisimmat ovat niitä, joiden ei tarvitse meuhkata tai tuoda taitojaan esille. Vaarallisimmat ovat ne jotka ovat ihan hiljaa ja joista paistaa se että tossa on mies, joka on matolla vaarallinen vastus. Monista näkee jo korvista kun ovat täysin muurautuneet umpeen ”kukkakaalikorvat” on termi joita näkee pitkän linjan ottelijoilla ja painijoilla. Ukkoja joiden naama on ollut mattoa vasten tuhansia kertoja harjoituksissa.

Noh ilta jatkui ja tässä vaiheessa tämä polisiinainen oli ilmeisesti tuonut esiin näille 3 nuorelle esiin että on poliisi ja siitähän alkoi sellainen väittely että totesin näille naisille että olisi varmaan aika lähteä nyt ja voin tiputtaa heidät kotiin kun ovat matkan varrella.

Kello oli jotain 2-3 pintaan yöllä ja nämä nuoret seurasivat meitä perässä ulos ja jatkoivat uhittelua. Ohi käveli vartija ja tämä isoin uhoaja siinä vaiheessa totesi että nyt lähtee stevarilta henki. Nosti paitaa ja näin selässä iskokoisen veitsen. Karjaisin tälle uhoajalle että anna olla, nyt tulee vanhan koulun mieheltä käsky ja tiedätte mikä on katujen laki ja järjestys. Noh tähän sen verran että tuollaisissa tapauksissa täytyy käyttää vähän järkeä etenkin siitä missä ollaan ja millaiset heitot tietylle porukalle toimivat. Se pysäytti tämän kolmikon hetkeksi ja pääsimme kävelemään rauhassa autolle, joka oli pysäköity noin 300 baarista. Kuten tutkija kuulustelussa kysyi että kaikki olivat samaa ihmetelleet että miksi ihmeessä emme lähteneet ajamaan siitä pois ja soittaneet poliisille. Syy oli senkin verran surullinen että minulla oli autossa jäänyt valot päälle ja akku oli kerennyt tyhjenemään.

Meni hetki kun nämä nuoret tulivat koputtelemaan auton ikkunoihin et nyt te paskalakit kuolette. Siinä vaiheessa kului noin sekuntti ja totesin näille naisille että juoskaa taksiin niin nopeasti kun pääsette että minä hoidan tämän nyt. Ihan jo sen vuoksi, että jos tällä naisella olisi ollut joku asia tarkkailussa se olisi mennyt siinä ja naama palanut totaalisesti nimiä myöden.

Minulla sattui olemaan autossa metallinen co2 kuula-ase hansikaslokerossa, kun usein käyn harjoittelemassa vanhempien mökillä niin ei sitä aina sieltä muista ottaa pois. Onneksi tässä tilanteessa sellainen oli. Täydellinen 4.5mm kuulia ampuva 9mm Beretta replica, jolla kyllä tarvittaessa pysäyttää ihmisen ja on tarkka nimenomaan tarkkuusammunnassa. Tiesin että lipas oli täynnä ja kaasu oli juuri vaihdettu.

Ampaisin ulos autosta ja otin aseen mukaan ja karjaisin naisille että menkää nyt! Samaan aikaan kävelin julma ilme päällä aseen kanssa tämän veitsimiehen eteen ja osoitin aseella suoraan päähän noin 3 metrin päästä. Tarkoitus oli pelata aikaa viimeiseen saakka, sillä tiedän että idässä kamerat käy ja vartijoilla on takuulla Itäkeskuksen ympärillä kameroita. Eli pian joku soittaa poliisille. Ei se jää idässä huomiomatta jos joku karjuu ase kädessä keskellä katua minkä kurkusta lähtee että nyt se vittuilu loppuu.

Tämä kundi alkoi syyttämään minua siitä että olen kyttä. Totesin että näytänkö sellaiselta? Käytin hyödyksi kasvoissani olevaa tatuointia ja sanoin tälle hulluimmalle että tiedätkö mitä se merkitsee. Totesin että se merkitsee Serbimafian perijää. Eikö mene jo saatana jakeluun kenelle vittuilet. Tässä vaiheessa porukka otti etäisyyttä noin 10 metriä ja jotain keskustelivat keskenään. Sitten tuli se huuto jota osasin odottaa. Vitun paskalakki ei toi oo oikee tykki. Ammuin tässä vaiheessa lippaan tyhjäksi ilmaan siten että pari otti kimmokkeen liikennemerkistä. Siten tietty ettei kukaan ollut vaarassa. Ei mitään reaktiota jätkiin. Siinä vaiheessa tajusin et nyt tulee kova paini jos ei poliisi ehdi paikalle ajoissa. Menin autoon takaisin ja laitoin ovet lukkoon. Onneksi tuli poliisi ja voimalla tulikin.

5 suunnasta tuli partioita raskas varustus päällä, oli siinä ainakin pari karhun partiotakin mukana. Poliisin raskas varustus siis kansan kielellä tarkoittaa mellakkakilpeä, joka ei läpäise edes pienikaliiberisia luoteja, raskaat liivit jotka suojaavat koko alaosan, kypärät sekä mp5 konepistoolit, jotka ovat 9mm kiväärimalleja, joita käyttää suurin osa maailman erikoisyksiköistä ja poliiseista juuri niiden tajuttoman tarkkuuden ja nopean tulinopeuden vuoksi. Jos jotakuta kyseinen ase kiinostaa enemmän tästä tarkat tiedot. Tulen tästä aseesta puhumaan paljon myöhemmissä kirjoituksissani. Eli juuri tuo fire rate aprox 800/min on tajuton eli piipusta lähtee teoreettisesti 800 minuutissa. Nopea ja kokenut käyttäjä vaihtaa lippaan lennosta hetkessä ja varsinkin Karhu käyttää noita 30 patruunan lippaita ihan syystä koska Karhu on yksikkö joka laitetaan kaikista pahimpiin keikkoihin.
https://www.heckler-koch.com/en/products/military/submachine-guns/mp5/mp5/technical-data.html


Takaisin asiaan. Tosiaan 5 suunnasta tuli totaalinen saarto ja käskytys kädet näkyviin, ulos autosta! Näin kun yksi näistä uhoajista päätti olla niinkin fiksu että yritti siitä saarrosta lähteä juoksemaan läpi, näin kun poliisi iski ukon sivupotkulla tonttiin. Se oli voimankäyttöä, poliisille kun lähtötiedot toki olivat ainoastaan että Itiksessä ammutaan. Noh minä kun näytän miltä näytän ja laitoin hitaasti kädeet niskan päälle hihattomassa paidassa ja menin kontilleni maahan punapisteet rinnassa niin kyllähän sellainen näyttäytyy poliisin silmissä mieheltä, jolle tuollaiset pidätykset ovat arkipäivää. Kuten sanoin kovimpia ja vaarallisimpia ovat ne jotka ovat hiljaa. Takaa tuli pari partiota ja tunsin kunnon mojovan iskun teleskooppipatukasta toiseen reiteeni. Teleskooppipatukan idea on nimenomaan oikeinkäytettynä aiheuttaa lihaslama kun päässä oleva muotoiltu pallo iskee lihakseen niin siinä lähtee jalat alta keneltä vaan. Voin kertoa kun aikanaan ukkojen kanssa harjoiteltiin niin että jokainen sai kokea miltä se tuntuu jotta tajuaa sen tarkoituksen ja reaktion mitä se aiheuttaa. Yleensä poka jo rauhoittuu siinä vaiheessa kun patukan aukaisee oikein. Ne jotka sitä ovat harjoitelleet kunnolla, itse varmaan noin 50000 kertaa harjoitellut avaamista ja nopeaa sulkemista niin se reaktio kun sen avaa oikein ja täysmetallinen patukka joka ei anna mitään arvoa napsahtaa auki siten että se kuuluu metrien päähän, vastarinta loppuu lähes aina siihen.

Kuitenkin ensin patukasta reiteen kunnolla, minä olin siis siinä vaiheessa kontillaan ja kädet käsketysti niskan takana. Minut kaadettiin maahan ja laitettiin raudat. Siinä ei ollut mitään, kiinniotto meni täysin kirjojen mukaan paitsi tämä ylmääräinen patukan lyönti jonka vuoksi linkkasin pari viikkoa jäätävä mustelma takareidessä.

Selitin tilanteen paikalle tulleelle kenttäjohtajalle ja totesin että hei jätkät tehkää mun kiinniotto siten, että näyttää etten ole kyttä. Raidatkaa auto vaikka kuinka tarkkaan, että junnut näkee boksista että mua kohdellaan kovemmin kun heitä. Tein tämän kaiken tämän poliisin vuoksi. Samalla sanoin että viekää mut pasilaan yöksi että näyttää siltä, että musta oltiin enemmän kiinostuneita kun niistä kolmesta. Olisi aika outoa jos olisi pöytäkirjoissa lukenut että mies joka heilui aseen kanssa vapautettiin ja muut koppiin. Yö sitten Pasilan poliisivankilassa. Siellä sitten tuli asioita jotka olisi varmaan pitänyt ilmoittaa.

Kerroin kun minut sinne saatettiin, toki tuttuja vartijoita ja osa kiinniottaneista poliiseista muisti minut ja uskoi sanaani kun kerroin p tunnuksen yms ja mistä oli kyse. Jätkät hoiti sen homman todella taidolla saaden kaiken näyttämään juuri siltä että se mitä jätkille sanoin olisi ollut totta. Jos olisi paljastunut että olen poliisi olisi siinä paljastunut toinenkin henkilö. Joka tosin itse mokasi tilanteen dokaamalla täysin liikaa ja aukomalla päätä idässä. Taisi olla ensimmäisiä kertoja siellä, kun ei kulttuuria tajua että siellä ei poliisia suojele tai puolustele juuri kukaan.


Pasilassa totesin vartijoille että minun pitää saada ilta lääke joka minulla on mennyt vuosia, se on erittäin tärkeää saada aina ajoissa ettei tule hengenvaarallisia tiloja. Painotan että kyseessä on hermokipulääke, joka menee ihan syystä lääkärin määräämänä. Ei missään nimeessä mistään huumausaineesta. Myöskään alkoholia en nauttinut illan aikana eli krapulasta ei ollut kyse. He totesivat että aamulla tulee hoitaja käymään. Noh mitäpä siihen olisi voinut sanoa. Aamulla sanoin että tarvitsen sen hoitajan et nyt pitäisi saada jo se aamulääkekin. Sama juttu että tutkija tulee kohta kuulemaan sua. Uskon että vartijat kyllä ilmoittivat tutkijoille asiasta kuten kerroin. Oli tuttuja vartijoita jotka muistivat minut ja siellä on kyllä ollut aika hyvää porukkaa pääosin mitä itse tiedän.

Minulla alkoi krampit tulemaan ja tärisin sängyssä kello oli varmaan jotain 10 aamulla. Taas vastaus että tutkija tulee kohta ja pääset hakee ne lääkkeet kotoa. Aikaa kului ja alkoi olo olemaan sellaista tasoa että en enää kyennyt menemään pöntölle että olisin ottanut tukea. Lopulta ilmoitettiin että tulee ambulanssi tarkastamaan mut. Ambulanssi tuli hyvinkin nopeasti ja totesi että he ottaisivat mukaan mut siitä nyt et sen verran paha on ukon kondis. Siihen taas tuli poliisilta vastaus että he hoitaa nyt mut pikaisesti ja sit pääsen kotiin. Lanssi lähti ja aikaa taas kului. Aloin jo melkein karjumaan että tajuatteko että multa kohta lähtee henki! Kysyin että eikö hemmetti tätä voi kuulla joku toinen päivä. Oon entisiä teikäläisiä et mikä syy mulla olisi tulematta kuulemiseen? Et saanko pyytää isää hakemaan mut et saan ne lääkkeet. Siinä vaiheessa tuli vastaus ettei mua voida tuossa kunnossa päästää kotiin että partio tulee viemään mut Hartmannin päivystykseen. Kysyin että miksi. Noh koska olen niin huonossa kunnossa ettei poliisi voi ottaa riskiä, että mulle käy jotain matkalla.

Taas kului aikaa ja paikalle lompsi partio josta toinen oli varmaan about jäämässä eläkkeelle ja asenteen näki heti naamasta. Kysyin voitteko tukea mut autolle en pysty kävelemään itse. Mukana ollut nuorempi konstaapeli oli ottamassa heti musta kiinni niin tämä vanhempi ukko totesi tälle että jos tänne kerran kävelee niin kävelköön itse myös ulos.

Lopulta kaiken hoipertelun jälkeen pääsin autolle ja Hartmannin päivystykseen, jossa sain sitten avun.

Kun tätä asiaa Porvoossa tutkittiin, koska olin silloin siis virassa, vaikka en töissä niin toinen laitos tutkii. Siellä näin kameratallenteet ja kerroin asian tutkijalle. Kertoi että kyllä siitä selväksi homma kävi, että mikä oli homman nimi. Tutkinnanjohtaja oli kuulemma pyytänyt lähettämään terveisiä että helvetin hienosti toimittu, mut kyllä täytyy olla täys hullu et toimii noin. Totesin vaan siihen että tuohon mut on aikanaan koulutettu.

Tutkinta päätettiin ja lopulta siitä olisi mahdollisesti tullut ainoastaan toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito, eli erittäin lievä sakkorangaistus. VRT että raksamies viedään putkaan kännissä ja on vahingossa jäänyt vyölle puukko jota töissä käyttää.

Tämä oli täysin selvä juttu että hienosti toimittu, kunnes kas kummaa tämä oli nostettu pöydälle kaikesta hiljaisuudesta noin pari viikkoa sen jälkeen kuin kirjoitin poliisin sisäiselle foorumille niin pelottavan tekstin että tällaiseen piti lähteä. Samalle foorumille jossa naisia aikoinaan haukuttiin ja naureskeltiin avoimesti turvapaikanhakijalle, joka oli yrittänyt hirttäytyä.

Pari kysymystä jäi arveluttamaan. Miksi minua pidettiin niin kauan kopissa jonne itse halusin mennä? Olin tietoni jo minut kiinniottaneille poliiseille kertonut, eli mitään ”koppihoidon” tarvetta ei todellakaan ollut. Ja jos kyseessä oli pieni näpäytys tai rangaistus kun tiesivät minun fyysisen tilan, mistä käsky on tullut pitää niin pitkään kopissa.

Toinen oli se että takuulla oli tiedossa kuka siellä kopissa on ja jos kohtelu entisen kollegan kohdalla on tällaista, joka ei koskaan ole kääntynyt toiselle puolelle kuten osa on, niin miten kohdellaan heitä, jotka eivät ole entisiä kollegoita.

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

52 vastausta artikkeliin “Keissi 7: Oma tapaukseni Itäkeskuksessa sekä selvennys, miksi juttuja ei nyt tule päivittäin

 1. Vai on ne silmäterät niiku nuppineulan päät nopeuttavissa?

  Ei muuten ole. Silmäterät pienenevät hidastavissa ja laajenevat nopeuttavissa.

  Tajuton asiavirhe.

  Tykkää

   1. Jos haluat pysyä yhtään uskottavana tämän blogisi kanssa, niin suosittelen pysymään faktoissa.

    Faktoissa pysyminen höpöjen puhumisen sijaan on aika suuri asia uskottavuutesi kannalta, ihan vaan vinkiksi.

    Liked by 1 henkilö

 2. Moi, kaikella kunnioituksella, mutta jotenkin minä olen hieman epäilevällä kannalla tästä tapauksesta.Siis, kaikkihan on mahdollista, mutta silti. Tosin, ehkä kirjoituksesi on niin hyvin puettu ja tämä laukasee epäilyny, en tiedä. Olen elänyt myös elämää ja jotenkin tarinasi pistää mut mietteliääksi. Ehkä se johtuukin vain minusta ja minun vaistoistani. Mulla on sellainen ennakkovaisto tulevista tapahtumista omassa elämässäni. Moni vaistottu asia onkin osunut kohilleen. Hyvää jatkoa kaikesta huolimatta.

  Ari

  Tykkää

 3. Kommentoin vain tuota alkuosaa, en sen perässä olevaa keissiä, jota en kerkeä nyt lukemaan kokonaan.

  On hieno, että ymmärrät tarvitsevasi lepoa ja vapaa-aikaa. Monella on sellainen harhaluulo, että jos tekee itsenäisesti kotikoneella ilman palkkaa jotain, ihmiskeho ja -mieli ei tarvitsekaan lepoa yhtä paljon kuin jos kävisi töissä.

  Varmasti osa tappouhkauksien yms. lähettäjistäkin tarvitsisi ennen kaikkea raitista ilmaa. Ja vaikka sauna sen jälkeen.

  Liked by 1 henkilö

 4. Huumausaineista sen verran, että juuri opiaatit ja niihin rinnastettavat aineet vievät pupillit mioosiin, eli pisteiksi. Sen sijaan laajenneet, lautasmaiset pupillit ovat seurausta kannabiksen tai vastaavien aineiden käytöstä. Voi tarkastaa esim. Meilahden päivystyksestä, jonne molempia tapauksia kärrätään ympäri vuorokauden.

  Kiitos tästä tiedosta.

  YT Joakim

  Liked by 2 people

 5. Niin, kerroit paikalla tulleelle partiolla miten tehdään…. VÄÄRIN. He kyllä kertoo sulle mitä tehdään.
  Aseella uhaten toisia, pelastit muita, vaikkakin replica-aseella….VÄÄRIN, sellaista ei tapahdu jos on selvinpäin ja POLIISI.
  Jos olet ollut vielä voimankäytön kouluttaja, etkä tajua että edes aseen näköisellä esineellä uhkaaminen on VÄÄRIN, en kehtaisi edes mainita kyseistä asiaa.
  Partiolle kannattaa juuri kyseisen tyylisen keikan jälkeen heittää, että olen entisiä teikäläisiä… VÄÄRIN, jätkät varmasti tyytyväisiä sun toimintaan, ja saat varmasti tikkarin.
  Kaasu-ase oli unohtunut hanskalokeroon…..pikkasen vanha juttu… ei koskaan kuultu poliisihommissa….aina tuolla on syy….aseen omistaja ei unohda asetta hanskalokeroon… VÄÄRIN.
  Yritä edes, tarinat vaan huononee, mutta, selitykset paranee.

  Tykkää

  1. Olen blogin alussa jo ilmoittanut, että tulen laittamaan myös itseni peliin enkä esittämään täydellistä kansalaista. Tiedän todellakin että on väärin uhata ilma-aseella tai jättää sellainen hansikaslokeroon. Tässä kuitenkin vastaus asiaan, joka toivottavasti herättää mielessäsi muutaman kysymyksen miten itse olisit toiminut.

   Jos nyt ymmärsit oikein, se oli partioille toive että asia saadaan näyttämään siltä, etten ole poliisi. En todellakaan kertonut tai käskenyt partioita toimimaan. He pienen tarkistuksen jälkeen päättivät itse toimia kuten heitä kehotin tekemään. Se oli mielestäni poliisin osalta upeasti ja täysin oikein toimittu. Miten itse olisit toiminut kolmea sekaisin olevaa henkilöä kohtaan, jolla tiesin että yhdellä ainakin on veitsi? Vastasit että VÄÄRIN. Eli olisiko minun pitänyt lähteä yksin ilman mitään voimankäytön välinettä lähteä näitä kolmea vastaan ja ottaa riski, että joko minulle tai näille naisille olisi tapahtunut jotakin? Se että olen ollut voimankäytön kouluttajana ei tee eikä kenestäkään muustakaan elokuvien supersankaria, joka yksin tiputtaa kymmeniä aseistettuja typpejä. Tilanne jossa ollaan 1 vastaan 3 ja toisella puolella ainakin veitsi on äärimmäisen vakava. Puhutaan tilanteesta jos olisi ollut poliisi vastassa ja tämä henkilö olisi veitsen ottanut esiin ja lähtenyt tulemaan kohti olisi poliisilla oikeus käyttää ampuma-asetta. Sitä kannattaa miettiä kun kirjoitat mikä on väärin.

   Parempi ottaa puukosta tai joutua tilanteeseen jossa mukaan astuu termi hätävarjelun liioittelu? Ja kyllä, mulla kulkee usein ilma aseita autossa, kun käyn jatkuvasti harjoittelemassa turvallisissa olosuhteissa, joissa ei sivullisia ole lähimaillakaan. En ole sanonut että sekään on oikein, ne ovat kuitenkin aseita joihin ei lupia tarvitse ja saa jokaisesta kaupasta melkein. Nimenomaan entisenä voimankäytön kouluttajana tiedän , että tilanteissa täytyy toimia lievimmän haitan periaatteella. Tässä juuri niin eikä käynyt kellekään mitään.

   Kyllä juttua tosiaan, kuten pitääkin alunperin tutkittiin myös laittomana uhkauksena osaltani, mutta ne jäivät sitten hyvin pian pois, kun tilanne alkoi selkeytymään tutkinnassa mistä on kyse. Varsinkin kun vastapuoli ei halunnut kommentoida väitteitä heitä kohtaan, jossa puhuttiin mm tästä veitsestä yms. Sellaisena se kuitenkin kirjattiin. Tottakai selvensin paikalle tulleille partioille, että olen entinen poliisi tilanteessa, jotta partiot kykenivät tarkistamaan sekä minut että henkilöt jotka osallisena olivat pienellä tsekkauksella ja poliisi toimi upeasti siinä tilanteessa nimenomaan näiden naisten turvallisuuden vuoksi. Ei omani. Poliisin puolelta ”liikaa” tuli ainoastaan siitä teleskoopista, josta en siitäkään juttua nostanut kun kysyttiin myöhemmin, koska omalla tavallaan ymmärsin sen siinä tilanteessa joka partioille oli ilmoitettu oli hyvin raju lähtökohdiltaan.

   VÄÄRIN, sellaista ei tapahdu jos on selvinpäin ja POLIISI.
   No nyt tapahtui kuitenkin ja se asia on tarkistettavissa.Tällaiset väittämät ovat aika naurettavia, koska kuten sanoin on ihan eri asia olla tilanteessa jossa joutuu toimimaan hetkessä ilman aikaa harkita. Miksi minun olisi pitänyt lähteä kolmea vastaan ilman voimankäytön välineitä? Jos autossa olisi ollut laiton teleskooppi niin se olisi todellakin ollut VÄÄRIN, sellaista tai kaasu sumutinta kun ei siviili saa omistaa, niin milläs siinä olisi toimittu sitten.

   Kyllä olet siinä oikeassa että on erittäin väärin uhata ilma-aseella. Kuten sanoin, niin sen jos olisin jättänyt tekemättä, siinä olisi voinut käydä todella huonosti jollekin. Nyt ei käynyt kellekään.

   Ei pahalla mutta tässä haisee viestissä nyt jotain outoa.. Toivon ettei ole poliisin kirjoitusta sillä sinun kommentista poistuu kaikki ymmärtäminen mitä on lievimmän haitan periaate, osaat vain poimia asiat jotka ovat rikoslain edessä kyllä tekoja, joista saa sakkorangaistuksia. Toimin tuolloin noin ja tiesin tekeväni siinä lieviä rikoksia, jotka olisivat olleet erittäin pieniä verrttuna mitä olisi voinut käydä. Jos olisi tämä poliisinainen saanut puukosta ja olisin kertonut että minulla oli ilma ase autossa, jota en käyttänyt vaan annoin mennä siihen tilanteeseen että veitsestä olisi tullut olisitko vastanut VÄÄRIN ?
   Jos vastaavanlainen tilanne tulisi uudelleen toimisin täsmälleen samalla tavalla.
   YT Joakim

   Tykkää

 6. Kuule Joakim, viisas, paino sanalla VIISAS, ei olisi kaivanut autosta kuula-asetta, vaan todellakin poistunut sillä autolla paikalta. Vaikka ne muut ns. uhattuna olleet mukana.
  Siihen olisi jääneet ne sekopäät veitsiensä ja uhkauksiensa kanssa.

  En voi tajuta että ex-poliisina ja ex-voimankäytön kouluttajana kaivat jostain hanskalokerosta sinne ”unohtuneen” ilma-aseen ja sillä vielä ammuskelet. Kuulostaako tuo viisaalta noin omasta mielestäsi ?
  Miksi yleensä piti joutua tällaiseen tilanteeseen, varmasti oli toisin toimimisen mahdollisuus.
  Tuo kuula-aseella sohiminen on TODELLA, vaikkakin ex-poliisina, melkoinen rimanalitus ja kertoo jotain tyhmemmällekkin…

  Tykkää

  1. Luepa teksti uudestaan.

   Autosta oli akku finito, eli sillä ei ajettu senttiäkään. (lukijan kommentti)

   Se todettiin poliisinkin puolesta että autosta todellakin oli akku loppu. Kyseisen kirjoittajan kommenteja en enää hyväksy. Tarkoitus on pitää blogi asiallisena eikä kaikenmaailman sekoilijoiden purkaus foorumina. Niille löytyy omat paikat kyllä.

   YT Joakim

   Liked by 1 henkilö

   1. Kuinka sattuikin että just kun asekin ”unohtui” mukaan, niin just oli autostakin akku loppu 🙈

    Sanoit, että miksi pitäisi lähteä kolmea ihmistä vastaan ilman voimankäyttö välinettä/neitä ? Ei sulla ollut edes lupaa mihinkään voimankäyttövälineeseen siviili-ihmisenä.
    Nämä jutut menee sulla aivan sekaisin ja enemmän kuin huvittaviksi mitä enemmän selittelyä tulee, varsinkin kun näitä lukee jotkut jotka lainsäädännön tietää ja varsinkin nykypäivän lainsäädännön käytännössä.
    Onnea matkaan, sitä tarvitaan !

    Tykkää

   2. Minun kanta on se, että todellisuus ja mielikuvitus on nyt sekoitettu keskenään ja tulos on tämä. Hyvää dekkariainesta kyllä. Kaikki on vain liian täydellistä ja täydellistä ei ole olemassakaan.

    Tykkää

   3. Muokkasit vastaustasi aika lailla sen jälkeen kuin vastasin sinulle. Luepa teksti uudelleen niin ymmärrät että ne ukot olisi tulleet vaikka ikkunoista sisään. Kysyn edelleen, miten itse olisit toiminut? Nyt kun ainoastaan puhut jostain voimankäyttövälineistä. Vastasin sinulle että se oli ainoa saatavilla oleva väline. Sinun kohdalla mun vastaukset on jo tässä. Oikeusoppineet nimenomaan sen jutun hoitivat. Sen voit vaikka itse tilata ja tutkia jos kiinostaa. Ei tarvitse heitellä arvauksia. Vastasin sinulle nimenomaan ettei minulla ollut mitään laittomia voimankäyttövälineitä käsillä. T

    Tykkää

 7. Terve Joakim!

  Kun nyt olet useaan otteeseen ilmoittanut laittavasi myös itsesi likoon, niin pystytykö kirjoittamaan tähän kaiken kansan nähtäville, että mitä kaikkea oikein tapahtui noin viisi päivää ennen ensimmäistä blogipostaustasi: eli maanantai-päivänä 22.3.2021?

  Tykkää

  1. Pystyn kyllä kun esitutkinta on ohi. Nimesi taitaa löytyä listalta, joka on katsonut tietojani ilman lupaa. Jos jutun tutkija olet ja kirjoitat julkisen kommentin asiasta jossa vasta esitutkinta vaihe on menossa tiedät varmasti että virka lähtee. Terveiset menee kyllä sisäiseen tutkintaan. Ja heti.

   Ja vastaus kyllä minä senkin kerron kun asia on kunnolla selvitetty. Asiasta joka tapahtui ei voi tietää kuin poliisi. Eli toisin sanoen jutun tutkija kirjoittaa blogiin julkisen kommentin tai poliisi joka on käynyt urkkimassa tietoja. Jos tämä on Suomen poliisin taso niin kusessa ollaan. Tutiseeko siellä todella noin monen puntti jo parista kirjoituksestani? Toivon todella että nämä poliisiksi tunnistautuneet henkilöt kaikki ovat parin ihmisen kirjoituksia. Jos siellä koko laitos laittaa terveisiä on maassa kohta asiat todella pahasti.

   YT Joakim

   Tykkää

   1. Ikävä fakta, mutta: Ajatusmaailmasi pyörii melko kapealla alueella tällä hetkellä. Ei tässä ole nyt poliisiksi tunnistautumisesta kyse, asiassa on useita osallisia kuten tapahtumien keskipisteessä tiedät.Kuten vaikkapa terveydenhuollon ammattihenkilöt jotka ovat peloissaan ja syystäkin. Sanon tämän ihan vilpittömästi ja kunnioituksella että osaat kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin, mm. tämän esitetyn kysymyksen valossa kansa tulee vaatimaan sinultakin vastauksia ihan uskottavuutesi sekä toimintasi läpinäkyvyyden vuoksi ja saattaahan se näyttää vähän huonolta venyttää vastausta. Toisaalta ymmärrettävää on että haluat aikaa käsikirjoittaaksesi asian itsellesi edulliseen muotoon, hiljattain tekemäsi asiat toden totta näyttävät hiukan pahalta siihen nähden miten olet itsestäsi kirjoittanut.

    Ps. Voit toki sensuroida tämän kirjoituksen tältä blogilta, mutta nämä samat asiat voi kirjoittaa jatkossa sellaiselle alustalle johon sinulla ei ole mitään moderointi-oikeuksia. Keskustelua käydään melko reippaasti muutamalla alustalla ja niiden määrä tulee jatkossa olemaan kasvava Jos isommat mediat uutisoivat tästä…

    Tykkää

   2. Miksi sensuroisin? En minä ole poliisi, sen tiedän että sinä joka kirjoitat tämän olet. Todella surullista että uhkailut alkavat jo ennen mitään uutisia. Kansa kyllä tajuaa mistä on kyse ja saat näyttämään koko poliisin todella pahalta kirjoituksillasi. Toivon sydämestäni että poliisijohto tulee puuttumaan kirjoituksiisi, jos tietävät kenestä kyse on. Ja ihan vain tiedoksi terveydenhuollon kanssa on asiat on sovittu ja selvitetty. Se että tuot esiin asioita esitutkinnasta jonka etenemisestä et voi tietää mitään, pikainen veikkaus on kyllä että tiedän kuka olet ja sen nimen mainitsen huomenna sisäiseen tutkintaan. Minulla ei ole salattavaa ja blogi koskee poliisin tekemiä rikoksia jos osaat otsikon edes lukea. Olenko poliisi? En todellakaan ole, olen entinen sellainen. Tämä ei ole minun elämänkerta ja todellakin asia on jo selvitetty eli tämä tästä, jatka ihmeessä muualla keskustelua. Täällä tuskin kukaan haluaa enempää lokaa poliisin niskaan kuin on pakko. Ihmeellisiä juttuja kyllä, nämä kaikki todistavat lukijoille vain, että se mistä kirjoitan on todellakin totta. Nimesi löytyy kyllä listalta jonka pyydän maanantaina ja sisäinen tutkinta kyllä paljastaa sinut. Virka lähtee takuulla toimintasi jälkeen. Hävettää puolestasi. Kuinkahan paljon löytyy omalta kontolta rikoksia kun on noin kova tarve tulla tänne kertomaan poliisin rekisterissä olevia asioita?

    YT Joakim

    Tykkää

   3. Lisään vielä että jo aiemmin sinut paljastettiin poliisiksi ja se että tiedät asioita mutta et sitä että asia on selvitetty paljastaa juuri sen, että olet lukenut ainoastaan salaisia tietoja johon sinulla ei ole asiaa. Se käsittääkseni edelleen poliisikoulussa opetetaan. Kuten sanoin jatka muualla, kyllä ihmiset osaavat lukea toisin kuin eräät joille edes blogin otsikko ei tule selväksi..

    YT Joakim

    Tykkää

   4. Todellakin kansa tajuaa. On tässä itsekin oltu juuri ihan vastaavan indoktrinaation kohteita…. ei se unohdu.

    Tykkää

   1. Asia on kyllä selvitetty ja ei se liity blogin aiheeseen mitenkään. Ei siitä pitäisi tietää, jos ei ole tiedoissani luvatta käynyt tai itse ollut jutun tutkija. Itseni likoon laitan ja olen laittanut jutuissa, joissa olen toiminut poliisin virassa. Blogi käsittelee poliisin tekemiä rikoksia, ei ole oma elämänkertani 🙂

    Tykkää

 8. Arin ja Itiksen jyrän kommentit riittävät nyt. Tämä paikka on todellakin väärä trollaukselle ja provosoinnille. Jos ei lue edes juttuja kokonaan, on turhaa kommentoida mitään. Näiden herrojen kommentit olivat tässä. Tähän asti olen laskenut kaikki kommentit blogiin mutta nyt alkaa menemään jo idiotismin puolelle. Eli jatkossa joudun sensuroimaan osan kommenteista, joita blogiin tulee,

  Tykkää

 9. Asiallista meininkiä Joakim, jatka samaan malliin. Olen pähkäillyt sitä myös, että miksi virkasalaisuuden rikkomisia tulee vuosittain käräjille koko maassa vain 10-20 kpl. Ja niihin syyllistyy monet muutkin viranomaiset kuin poliisi…

  Liked by 1 henkilö

  1. ”Suomen virallisen tilaston tuottaman Rangaistukset rikoksittain 2009–2013-tilaston mukaan rikoslain 40 luvun 5 §:n 1 momentin mukaisesta virkasalaisuuden rikkomisesta tuomittiin Suomessa rangaistuksia lukumäärällisesti vuonna 2013 yhteensä 8, vuonna 2012 yhteensä 5, vuonna 2011 yhteensä 2, vuonna 2011 yhteensä 2 ja vuonna 2009 ei yhtään. Rikoslain 40 luvun 5 §:n 2 momentin mukaisesta tuottamuksellisesta virkasalaisuuden rikkomisesta ei tuomittu vuosina 2013 ja 2012 yhtään rangaistusta, vuonna 2011 sen sijaan kyseisestä teos-ta tuomittiin yhteensä 4 rangaistusta, vuonna 2010 yhteensä 1 rangaistus ja vuonna 2009 yhteensä 2 rangaistusta.”

   Tykkää

   1. Hmm jos tämä tilasto tosiaan pitää paikkansa niin aika paljon muuta kuin itse tiedän ja on jopa uutisoitukin asiasta. Surullista jos tuomioistuimet eivät koe tietojen luvatonta urkintaa rangaistavana rikoksena, kun se kuitenkin laissa on rikokseksi selkeästi on säädetty. Noh odotellaan rauhassa lukemia, mitä omalla kohdallani tulee ilmi.

    YT Joakim

    Tykkää

  2. Uskaltaisin arvella, että terveydenhuollossa on vielä yleisempää käydä katsomassa potilastietoja, joko tunnetusta henkilöstä, existä, kavereista yms. Siellä tuskin painotetaan asian vakavuutta niin paljon kuin esim poliisissa. Ja vielä kun poliisin urkinnat ovat olleet tarkastuksen alla monesti. Mutta ihmisen mielenkiinto on erikoinen. Muistan tosiaan kun Myllylän tapauksessa laitoksessa varoitettiin kaikkia että älkää hemmetti menkö katsomaan että takuulla jäätte kiinni, ne tullaan tarkastamaan ja se on jo tiedossa. Silti niitä tuli sen verran, että sisäinen tutkinta varmasti oli tukossa pari viikkoa kun jokainen pitää kuulla erikseen miksi tietoja on käyty katsomassa. Siinä laitoksen johto sitten repi tukkaansa käytävillä että mikä perkele siinä on kun ennalta varoitetaan että takuulla jää kiinni niin miksi ihmeessä täytyy käydä katsomassa.

   En ymmärrä kyllä mitä joku saa edes irti jonkun tunnetun ihmisen kuolemasta. Aika kaameaa edes ajatella. Omalla kohdalla varmasti on katsottu tietoja, se jo on selvinnyt paristakin paikasta. Siellä varmaankin intressit on että saadaan seliteltyä tekoja jos omalle kohdalle sattuu. Ikävä kyllä tuottaa pettymys, ettei siellä minulla mitään kaamean seksikästä ole. Pari vanhaa tutkittua juttua ja uudempi, joka on jo selvitetty ja kyse oli täysin inhimillisestä mokasta, jossa olin joutumassa hengenvaaraan toistamiseen saman asian takia. Olen asiaa vilpittömästi asianosaisilta pyytänyt anteeksi ja kertonut kaiken avoimesti. Eikä tämä tosiaan ole minun elämänkertani ja tapahtumat eivät ole tapahtuneet poliisina. Olen pari rikosta myöntänyt tehneeni ja ne kerroin myös sisäiselle tutkinnalle. Jätin joo puskan takavarikoimatta, poltin kerran ja jätin ilmoittamasta näyistäni esimiehelle.

   Mutta se siitä aiheesta. Jos tarve jossain välissä tulee kertoa niin kyllä sen teen. Esitutkinta on kuitenkin kesken, jolloin tiedot pitäisi olla vain jutun tutkijoilla ja sisäisessä tutkinnassa jossa sielläkin todettiin että ei halunnut edes lukea omia juttujani koska ei liity mitenkään siihen asiaan.

   YT Joakim

   Tykkää

   1. ”Uskaltaisin arvella, että terveydenhuollossa on vielä yleisempää käydä katsomassa potilastietoja, joko tunnetusta henkilöstä, existä, kavereista yms. Siellä tuskin painotetaan asian vakavuutta niin paljon kuin esim poliisissa.”

    Todella uskaliaasti arveltu, ja väärin meni. Potilastietoihin on asiaa vain hoitosuhteessa olevalla, ei kenelläkään muulla. Asiaa painotetaan paljon jo opiskeluvaiheessa, työsuhteen alkaessa jne. Lokeihin tehdään ns. pistokokeita, ja jokaisella kansalaisella on oikeus pyytää selvitys, kuka heidän hoitotiedoissaan on käynyt ja milloin. Siellä ei siten kukaan voi käydä muuten vaan.

    Tykkää

   2. Näin myös poliisissa. Poliiseja kärähti satoja Myllylän kohdalla ja Nykäsen myös ja niistä varoitettiin jopa etukäteen että lokitiedot tullaan katsomaan. En näe syytä olettaa että hoitoalalla mielenkiinto ihmisten tietoja kohtaan olisi erilaisempaa kuin poliisilla. Olen pyytämässä myös omat lokitietoni terveydenhuollosta koska on syytä epäillä siellä ainakin parin ihmisen käyneen luvatta.

    Tykkää

 10. On kyllä ihme jeesustelua kommenteissa. Eikö ihmiset lue kokonaan tekstiä ja miksi ne hyökkää sun kimppuun ihan ihme viisastelulla. Voimia sulle, kiitos kun jaat näitä on tosi mielenkiintoista lukea. Mielestäni olet aivoja käyttävä poliisi ja näitä tulisi olla enemmän

  Liked by 2 people

 11. Jo siitä ensimmäisestä blogista alkaen odottelin, että milloin ensimmäisellä kuumakallella lipsahtaa jotain salassapidettävää kommenttiosioon. : )

  Liked by 1 henkilö

 12. Näin itse polamkiin hakeneena (jäi hakuvaiheeseen tapaturman takia), ja edelleen kovasti poliisiksi haluavana, on tämä teksti rankkaa luettavaa. Itse toimin piirivartijana juurikin itiksen alueella, ja tulee oltua lähes joka yö poliisien kanssa tekemisissä. Toki sitä sillointällöin näkee, kun poliisit ”vähän kurmottaa” omaa pokaa jonka poliisi on ottanut haltuun, mutta että tilanne on näin paha. Itse olen, ja luotan edelleen, poliisiin 100%, mutta tälläinen teksti saa kyllä miettelijääksi. Eniten siltä osin, että jos itse vielä poliisiksi päädyn, miten tälläiseltä kohtalolta selviää. Ryhmäpaine on varmasti valtava poliisin puolelta, eikä väliinputoajia katsota hyvällä jotka toisten poliisien tekemisiä arvostelee. Älytöntähän se olisi että nuorena konstaapelina alkaisi vanhoille ketuille kertoa miten asia pitäisi hoitaa. Ulos savustushan siitä vain seuraisi. Joten innolla jään odottamaan, mitä tulee tapahtumaan ennenkuin pääsen polamkista ulos astumaan. Toivottavasti tilanne on jo erilainen.

  Tykkää

 13. Tämän ”itiksen jyrä” näyttää juuri sen puolen poliisista, mitä ei kukaan haluaisi nähdä! Kommentista käy rahvaalle selväksi, että tuollainen tieto ei ole julkista, eikä sitä voi tietää kuin asiaa läheltä seuraava. Se tekeekin kyseistä kommentista vielä likaisemman! Samalla se tukee Joakimin kertomuksia tällä blogilla. Oma veljeni hakattiin aikoinaan täysin muodottomaksi, kun kärähti ratista. Enkä todella kiillottele veljeäni, mutta usean poliisin toimesta, yhtä miestä vastaan kohdistettu silmitön väkivalta olisi vaatinut todella vahvat perustelut poliisin toiminnasta. Niitä ei koskaan tullut! Ja nyt asia on kirjaimellisesti haudattu, koska veljeni on kasvanut pitkään koiranputkea ja tuo tapahtui 80-luvulla Kajaanissa. Jossain aiemmissa kommenteissa kirjoitettiin, että entisaikaan oli vitsi kahden miehen poliisipartioista. Eli siksi kaksi, koska toinen osaa kirjoittaa ja toinen lukea. Tämän ”itiksen jyrän” kohdalla näyttää siltä, että molemmat taidot uupuvat. Ei ammattimainen poliisi tuherra kyseisiä ”vihjauksia” kaiken kansan nähtäville! Samalla tulee todella todistaneeksi olevansa hyvin lähellä kyseistä asiaa, joka…ainakin tässä vaiheessa luulisi olevan salassa pidettävä. Laki kuitenkin sanoo, että olet syytön, kunnes toisin todistetaan. Tokihan kyseinen yksinkertainen nihilisti tekee tämän jälkeen kaikkensa syyttömyys olettamusta vastaan, mutta jo pelkästään täällä kirjoitetut tekstit tulevat tekemään siitä todella vaikean tehtävän. ”Onnea” valitsemalle linjalle, sillä sitä todella tarvitset. Julkisessa blogissa moisten asioiden julki tuominen taitaa vaatia tästä eteenpäin jo uskoa meitä korkeampaan.

  Tykkää

  1. Kommentin oli tarkoitus kohdentua ”koiralle”, mutta ei niin väliä, koska pätee myös ”itiksen jyrän” kohdalla. Ei näin, ”VÄÄRIN”!

   Tykkää

 14. Odotinkin jo, että kuka hölmöläisistä ensimmäisenä puuttuu tuohon ”kapakassa kahvitteluun”. Eipä tarvinnut pitkään odottaa, kun ensimmäinen ”arg” siihen sortui. Voi pyhä yksinkertaisuus. Kun oikein kaivaa nenää, niin kyllä se varsanjalka sieltä ulos tulee:)

  Tykkää

 15. Täyttä feikkiä. Suomessa on huono lähteä haastamaan poliisia missään mitä tekevät koska sisäministeriö on munaton paska, mutta tämän blogin tarinat on ihan silkkaa paskaa. Äänestäkää parempaa.

  Tykkää

  1. Hei, ihan mielenkiinnosta millä perusteella väität että ”tarinat” ovat paskaa? Omat blogissa kertomani jutut ovat esiselvityksessä, lukijoiden jutuista tulee medioilta paljon tavaraa lähiaikoina. Viimeaikaisten uutisointien valossa, eivät nämä minun, tietenkin uutisia yksityiskohtaisemmat kuvaukset kauhean omituisia ole.

   YT Joakim

   Tykkää

 16. Hyvin kiinnostavaa luettavaa, itsekkin kun todistanut vierestä idän poliiseilta ”kyseenalaista” toimintaa. Mutta tämä nimim. ”sheepdog” kommentti vei tämän kyllä aivan uusiin syvyksiin.

  Nostan sinulle hattua Joakim, sinunlaiset tyypit muuttavat maailmaa.

  Tykkää

  1. Ei tarvitse hirveästi mielikuvitusta käyttää, niin voi arvata millainen kyseinen ”koira” on miekkapotkupuku päällä!

   Tykkää

 17. Tsemppiä! Itse olen todistanut tilannetta, jossa yksi mätämuna pilaa kaikilta maineen ja motivaation tehdä hyvää työtä. Se ei sen ihmeellisempää tarvitse.

  Mielenkiinnolla odotan jatkoa julkisuuteen ja toivon, että tässä olisi todellinen mahdollisuus korjata rikkinäinen järjestelmä. Arvostan sitä, että laitat itsesi likoon. Kun kaikki uskaltaisivat myöntää, etteivät ole täydellisiä, niin olisi rohkeutta puuttua todellisiin epäkohtiin. Oma häpeä omista virheistään on suurin syy, miksi muiden tekemät isot vääryydet katsotaan niin helposti sormien välistä.

  Tykkää

 18. Uskon täysin näihin tapahtumiin, ja myös muihin tapauksiin, koska valitettavasti olen muutaman kerran joutunut poliisin kanssa tekemisiin. Ja myös lähipiirini on ollut poliisin kanssa kosketuksissa.

  Oma ikävin tapahtuma liittyy erääseen ampumajuttuun, jonka jälkiselvittelyssä poliisi takavarikoi ison läjän venäläisiä tyrmäyskaasuja, jotka katosivat oudosti. Niistä ei kysytty kuulusteluissa, eikä kukaan saanut mitään tuomiota niistä…

  Ja ihan tiedoksi vielä, että minut yritettiin ampua, ja olin väärässä päästä asetta kiinni, kun se laukesi ja osui sivullisen. Sain tästä sakkotuomion luvattomasta aseen käsittelystä, samoin kuin ampuja. Emme valittaneet ja asia on sovittu jo ennen oikeudenkäyntiä. Mutta ne kaasut???

  Tykkää

  1. Mielenkiintoista jos tosiaan on totta. Ymmärsin sun pointin ja rehellisesti myönsit että on tötöilty. Jos sua kiinostaa enemmän aihetta avata niin kirjoitatko blogin e mailiin mulle. Onhan se huolestuttava juttu , os ton tason arsenaalia ei päädy sinne mihin pitäisi eli juuri oikeuteen ja viralliseen takavarikkoon vaan johonkin muualle.

   YT Joakim

   Tykkää

 19. Sitä tosiaan alkaa miettimään mitä kaikkea muuta ”katoaa”, kun eihän tuollaista millään pysty, tai edes kannata alkaa selvittämään, kun tulisi vaan kovempia tuomioita.. M

  Tykkää

 20. Päädyin lukemaan blogia Ylen verkkosivuilla julkaistun jutun luettuani. Siitä, että esiinnyt omalla nimellä ja naamalla on syytä antaa kunnioitusta.
  Kritiikkinä sanottakoon kun sinulta tuota tekstiä tuntuu tulevan niin itse toivoisin, että keskittyisit tekstissä enemmän asian ytimeen. Jonkun verran tekstiä hieman ohi aiheen joista voisi jopa kirjoittaa omat tekstinsä omilla otsikolla.
  Ja tuosta ilmapistoolista josta ylempänä onkin jo paskaa sadellut. Ilmapyssy autossa ei minusta suurelta rikokselta kuulosta. Mutta se, että se on käyttövalmiina herättää kysymyksiä. Mitään ilma aseen oikeaoppista käyttöähän tuo ei ole, enkä tarkoita turvallisuutta vaan huoltoon ja aseiden kunnossapitoon liittyvä asia. Eli vastaus on joko, että et tiedä ettei kaasupatruunoita ole suositeltavaa pitää aseissa kun niitä ei käytetä ja mahdollisesti haluat aseen nopeasti käyttöön kun käyt ampumassa. Tai sitten tiedät, mutta asia ei kiinnosta. Tai sitten sinulla on ollut mielessä, että kun vaikka itä Helsingissä liikut niin jos kuitenkin siltä varalta jos joku tilanne tulee.

  Tykkää

  1. Siitä tulikin tuomio nimenomaan toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Kiitos palautteesta. Blogia tosiaan kannattaa lukea alusta päin, niin siellä tulee paljon tiiviimmin niitä juttuja.

   YT Joakim

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: