Blogini uutisoinnista

Kirjoitukseni ovat herättäneet valtakunnanmedioiden huomion. Niistä on uutisoitu näkyvästi, minkä moni teistä on varmasti huomannutkin.

Tiedotusvälineillä on paljon tietolähteitä, joten voitte turvallisesti kertoa asioitanne medioille. Oikeudessakin pitävä journalistinen lähdesuoja estää viranomaisia saamasta selville, ketkä ovat antanut tietoja toimittajalle. Tietolähteissä on myös paljon poliiseja.

Lainaus MTV:n uutisista:

”Poliisihallitus kertoo tehneensä asiasta ilmoituksen poliisirikostutkinnasta vastaavalle valtakunnansyyttäjän toimistolle. Syyttäjälaitos kertoo, että se tekee rikosilmoituksen johdosta asiasta esiselvityksen ja päättää sitten, aloitetaanko asiasta esitutkinta.”

Prosessi on edennyt nyt siihen pisteeseen, että syyttäjä on aloittanut esiselvityksen kertomistani tapahtumista. Myös poliisijohto on reagoinut asiaan vahvasti, mikä ei toki vielä kerro sinällään mitään. Alku on kuitenkin lupaava. On erittäin hyvä sekä poliisin että koko kansan kannalta, kun asiat selvitetään tarkasti median ja kansan valvovien silmien alla.

Erikoista asiassa on, etten ole toimittanut kenellekään vielä nimilistaa ja silti joistakin kertomistani asioista on aloitettu esiselvitys. Se kertoo toivottavasti siitä, että joku muukin poliisi on puhunut tai että tekijöiden henkilöllisyydet on saatu selville muuten. Tiedän kuitenkin itse totuuden ja tulee aika, jolloin myös minua kuullaan.

Monet jutuistani tosiaan on vielä kertomatta. Joudun tässä vaiheessa konsultoimaan median edustajia, miten asiassa kannattaa edetä. Minulla on joka tapauksessa tiedot ja nimet kaikista tiedossani olevista rikoksista ja ne kyllä päätyvät syyttäjälle ja tutkintaan.

Blogin laskuriin kertyi pelkästään eilen yli 180 000 lukukertaa, minkä vuoksi viestejä kommenttikenttään ja sähköpostiin tulee nyt niin tajuton määrä, etten millään ehdi reagoida kaikkiin. Ensin täytyy tosiaan hoitaa mediahaastattelut. Luen kyllä joka viestin läpi heti kun ehdin.

Lukijat ovat kirjoittaneet valtavasta määrästä tapauksia, joista osa on hyvinkin vastaavanlaisia kuin mitä itse olen joutunut todistamaan. On sanomattakin selvää, etteivät ongelmat rajoitu ainoastaan Helsingin Poliisilaitokseen. En millään pysty itse vahvistamaan kirjoitusten totuudenperää, mutta tulen saattamaan jokaisen mahdollisesti todenperäiseksi arvioimani kertomuksen syyttäjän tietoon, kunhan jossain vaiheessa tulee kutsu kuultavaksi. Kysyn toki ensin kirjoittajilta, tahtovatko he asiaansa vietävän sinne suuntaan. Kannattaa muistaa, että edessä on Suomessa täysin poikkeuksellinen tutkinta poliisien tekemistä rikoksista. Siksi uskon, että jokainen kivi käännetään. Poliisilla ei ole paineen alaisena varaa peitellä mitään.

Kiitos kaikille, jotka ovat tsempanneet minua jatkamaan! Viestit antavat voimaa ja tuntuvat todella hyvälle. Monia tapauksia on ollut järkyttävää lukea. Toivottavasti saamme viimein kunnon keskustelua yhdestä mielestäni pahimmista poliisia kohtaan epäluottamusta nostattavista asioista: toinen poliisi tutkii rikoksesta epäiltyä poliisia.

Lainaan tähän vuodelta 2019 MTV:n uutisten kappaleen, jossa Suomen Poliisijärjestön Liiton puheenjohtaja kommentoi seuraavasti. Vetäköön jokainen omat johtopäätöksensä.

”Poliiseja ei suosita.

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinne ei puolestaan usko, että poliisiin kohdistuvissa rikostutkinnoissa tapahtuisi poliisien suosimista, sillä tutkijat tulevat aina eri poliisiyksiköstä. Hänen mukaansa poliisit osaavat tarvittaessa jäävätä itsensä tutkinnasta.

– Jos esimerkiksi tutkinnassa osapuolena olisi vaikka oma kalakaverini, jääväisin itseni. Uskon, että kuka tahansa poliisi toimisi samoin. Kukaan poliisi ei halua vaarantaa tutkinnan uskottavuutta.

Tolvanen ei silti näe ongelmana, että poliisimieheen kohdistuvia rikosepäilyjä tutkivat muut poliisit.

– Vaikea sanoa, mikä muu elin voisi tutkia poliisirikoksia kuin poliisi. Poliisilla kuitenkin on ammattitaito rikosten tutkintaan.

Toisin kuin monessa muussa maassa, Suomessa ei ole erillistä yksikköä, joka olisi erikoistunut tutkimaan poliisin tekemiä rikoksia. Tolvanen ei näe tällaiselle yksikölle tarvetta.”

Linkki uutiseen:https://www.mtvuutiset.fi/…/iso-osa-poliisista…/7546074…,

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

6 vastausta artikkeliin “Blogini uutisoinnista

 1. Morgen. Tuohon tekstin loppuun oli pompannut nimi ”Tolvanen”: Piti vissiin lukea ”Rinne”?

  Tykkää

 2. Isäni vaimo no 3 ja sisareni estivät minua hyvästelemästä kuolluttaa isääni joka menehtyi Rääkkylään terveyskeskuksen vuodeosastolla 29.9.2019.Ajoin Helsingistä Rääkkylään hyvästelemään rakkaan isäni, mutta johtava terveyskeskuslääkäri ilmoitti minulme, että omaiset ovat kieltäneet kertomasta hautausuranoitsijan nimeä, jonne isäni oli saman päivän aikana siirrrety. Minulle ei myöskään suostuttu kertoa mihin ja miten isäni haudataan. Palkkaamani asianajaja haastemiehineen saivat vihdoin noin puolitoista vuorokautta ennen isäni siunaustilaisuutta, isäni viimeisen kirjeen, jossa kertoi että minä, tytär, en ole tervetullut hautajaisiin sillä en osaa käyttäytyä. Miks tietoa pantattiin viimeiseen asti, oli silkkaa pahuutta, sillä omaisilla on tapana valmistautua hautajaisiin mm ostamalla kukkaseppelet ja matkaliput yms. Hautajaiskutsu minulle kuitenkin lähetettiin, vaikka leskellä oli tiedossa että minua ei tulla päästämään kappeliin. Hautajaiskutsu oli ansa. ”Näytelmään” kuului myös jatkuva disinformaation levittäminen, joissa mm Kuopion Piispa Jari Jolkkonen totesi minulle, että ”tilanteen vakavuudesta kertoi se, että poliisi oli pyydetty pitämään järjestystä isäni siunaustilaisuuteen minun takiani. Minulla ei ole väkivaltataustaa. Poliisi tosiaan oli paikalla hautakaisvieraana, eli ex-kansanedustaja Kari Kulmala, joka on ensimmäinen rääkkylämäinen kansanedustaja. Kulmala ei ollut työ tehtävällä ja tämän tarkistin Joensuun poliisilta. En vieläkään tiedä millin isäni uurna on maahan kätketty, eikä minua sinne kutsuttu. Olen tehnyt asiasta kaksi rikosilmoitusta ja toisen valtakunnansyyttäjä palautti takaisin tutkintaan, joka nyt lopetettiin. Tulen jatkamaan taistelua, jotta saan moraalista oikeutta. Taustalla on tulehtuneet perhesuhteet mutta kuolema on lopullinen ja erittäin suuri surun aihe. Meillä kaikilla on vain yhdet vanhemmat. Minut hylkäsi terveyskeskus, kirkko ja oikeuslaitos. Yhtä Rääkkylään kuntaa pyörittää leski ja sisareni. Olen ollut osaksi työkyvytön isäni kuoleman jälkeen ja minulla on pidentyneet kriisireaktiot. Edes arkun väriä en tiedä. En lähtenyt isäni hautajaisiin, sillä matka oli yhteensä se 1000 km, jonka olin jo kerran ajanut turhaan kun yritin jättää jäähyväiset isälleni ja jättää kuvani arkkuun. Eli, niinkuin totesin, taistelua tulen jatkamaan. Tarina on myös monitahoisempi mutta en arkaluonteisuuden takia, avaa sitä tässä enempää. Minulla oli ennen erittäin rakastavat välit isääni kunnes vaimo no 3 tuli elämäämme. Isälläni ei ole edes omaa hautaa saati hautakiveä. Hänet on viety kauas minusta lesken vanhempien hautaan. Sekin tahallista kiusantekoa, joka tuli ilmi perintö oikeudenkäynnissä maaliskuussa 2021.

  Liked by 1 henkilö

  1. Todella ikävää luettavaa. En voi edes kuvitella, miten pahalta tuo kaikki on tuntunut.

   Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti tulet saamaan oikeutta asiaasi! Jatka ihmeessä taistelua jos voimavarat vain riittävät!

   YT Joakim

   Tykkää

   1. Tulen jatkamaan taistelua. Kuolema on lopullinen ja silloin jos ei pysty hautaamaan sotakirvestä, niin se kertoo ihmisistä paljon.

    Tykkää

   2. Olet todella oikeassa mitä sanot. Kaameaa että joutuu vielä surun keskellä taistelemaan. Tsemppiä sulle joka peukulla. Toivon että saat sekä rauhan että oikeuden asiallesi ❤

    Tykkää

 3. Valitettavasti tilanne on se, ettei valtakunnasyyttäjä, lukuisat tuomarit sekä lukuisat lakimiehet ja varsinkaan POHA ole korruption ulkopuolella. Erityisesti poliittisen korruption.

  Tämä on asia, joka tulisi myös ottaa huomioon.
  Suosittelen tiettyä varovaisuutta ja huolellisuutta, mitä syvemmälle tässä savotassa aikomus on edetä.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: