Medioiden uutisointia blogista

Blogin tekstit ovat herättäneet valtamedioiden huomion ja ne ovat jo nyt asiasta näkyvästi uutisoineet. Moni on varmasti asian huomannutkin. Medioilla on suuri määrä tietolähteitä, jotka voivat turvallisesti asioita kertoa medioille. Lähdesuoja estää viranomaisia saamasta selville, kuka on antanut toimittajalle, tai tiedotusvälineelle tietoja. Tietolähteissä on myös paljon poliiseja.

”Poliisihallitus kertoo tehneensä asiasta ilmoituksen poliisirikostutkinnasta vastaavalle valtakunnansyyttäjän toimistolle. Syyttäjälaitos kertoo, että se tekee rikosilmoituksen johdosta asiasta esiselvityksen ja päättää sitten, aloitetaanko asiasta esitutkinta.” -Lainaus MTV uutiset

Tämä kaikki on nyt tosiaan johtanut siihen, että syyttäjä on aloittanut esiselvityksen jo kertomistani tapahtumista. Myös poliisijohto on asiaan reagoinut vahvasti. Se toki ei vielä kerro mitään, mutta erittäin upea alku. Tämä on äärimmäisen hyvä asia sekä kansan, että myös poliisin kannalta, että asiat selvitetään nyt todella tarkasti medioiden ja kansan valvovien silmien alla.

Erikoista asiassa on, että nimilistaa en ole vielä toimittanut kellekään, ja silti on kertomistani asioista on aloitettu esiselvitys. Se kertoo toivottavasti siitä, että joku muu poliisi on myös asiasta puhunut, tai että tekijöiden henkilöllisyydet on jotenkin saatu selville. Tiedän itse kuitenkin totuuden ja tulee aika, jolloin myös minua kuullaan asian tiimoilta.

Moni jutuistani tosiaan on vielä kertomatta. Tässä vaiheessa joudun nyt konsultoimaan medioiden edustajia siitä, miten minun kannattaa asiassa nyt edetä. Minulla on joka tapauksessa tiedot ja nimet kaikissa rikoksissa, jotka ovat tiedossani, ja ne kyllä päätyvät syyttäjälle ja tutkintaan.

Blogissa on pelkästään eilen ollut yli 180000 lukukertaa, jonka vuoksi viestejä tulee nyt niin tajuton määrä, etten millään ehdi niihin kaikkiin nyt reagoida, koska ensin tosiaan täytyy hoitaa haastattelut medioiden kanssa. Tulen kyllä lukemaan jokaisen viestin läpi heti kun vain ehdin.

Lukijat ovat kirjoittaneet tajuttoman määrän tapauksia, joista osa on hyvinkin vastaavanlaisia, kuin mitä itse olen todistanut. On sanomattakin selvää, ettei tämä ongelma rajoitu ainoastaan Helsingin poliisilaitokseen. En millään pysty itse vahvistamaan kirjoitusten totuudenperää, mutta tulen saattamaan jokaisen kertomuksen, jonka yhtään arvioin sellaiseksi, että niissä voi olla totuudenperää, syyttäjän tietoon kun jossain vaiheessa kutsu kuultavaksi tulee. Kysyn toki ensin kirjoittajilta, että tahtovatko he asiansa sinne suuntaan vietäväksi. Nyt kannattaa muistaa, että edessä on Suomessa täysin poikkeuksellinen tutkinta tulossa poliisien tekemistä rikoksista, eli uskon itse, että jokainen kivi tullaan kääntämään. Kaiken paineen alla ei poliisilla ole nyt varaa peitellä mitään.

Kiitos kaikille, jotka ovat tsempanneet minua jatkamaan. Ne viestit antavat voimaa, ja tuntuvat todella hyvälle. Monia tapauksia, joita minulle on kirjoitettu, on ollut järkyttävää lukea.

Toivottavasti viimein maahamme saadaan kunnon keskustelua siitä, joka mielestäni on yksi pahimpia asioita luomaan epäluottamusta poliisiin. Eli se, että toinen poliisi tutkii rikoksesta epäiltyä poliisia.

Lainaan tähän vuodelta 2019 MTV uutisten kappaleen, jossa Suomen Poliisijärjestön Liiton puheenjohtaja asiaa kommentoi seuraavasti. Vetäköön tästä jokainen oman johtopäätöksensä.
”Poliiseja ei suosita. Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinne ei puolestaan usko, että poliisiin kohdistuvissa rikostutkinnoissa tapahtuisi poliisien suosimista, sillä tutkijat tulevat aina eri poliisiyksiköstä. Hänen mukaansa poliisit osaavat tarvittaessa jäävätä itsensä tutkinnasta.

– Jos esimerkiksi tutkinnassa osapuolena olisi vaikka oma kalakaverini, jääväisin itseni. Uskon, että kuka tahansa poliisi toimisi samoin. Kukaan poliisi ei halua vaarantaa tutkinnan uskottavuutta.

Tolvanen ei silti näe ongelmana, että poliisimieheen kohdistuvia rikosepäilyjä tutkivat muut poliisit.– Vaikea sanoa, mikä muu elin voisi tutkia poliisirikoksia kuin poliisi. Poliisilla kuitenkin on ammattitaito rikosten tutkintaan.

Toisin kuin monessa muussa maassa, Suomessa ei ole erillistä yksikköä, joka olisi erikoistunut tutkimaan poliisin tekemiä rikoksia. Tolvanen ei näe tällaiselle yksikölle tarvetta.”

Tässä vielä linkki uutiseen:https://www.mtvuutiset.fi/…/iso-osa-poliisista…/7546074…,

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

6 vastausta artikkeliin “Medioiden uutisointia blogista

 1. Morgen. Tuohon tekstin loppuun oli pompannut nimi ”Tolvanen”: Piti vissiin lukea ”Rinne”?

  Tykkää

 2. Isäni vaimo no 3 ja sisareni estivät minua hyvästelemästä kuolluttaa isääni joka menehtyi Rääkkylään terveyskeskuksen vuodeosastolla 29.9.2019.Ajoin Helsingistä Rääkkylään hyvästelemään rakkaan isäni, mutta johtava terveyskeskuslääkäri ilmoitti minulme, että omaiset ovat kieltäneet kertomasta hautausuranoitsijan nimeä, jonne isäni oli saman päivän aikana siirrrety. Minulle ei myöskään suostuttu kertoa mihin ja miten isäni haudataan. Palkkaamani asianajaja haastemiehineen saivat vihdoin noin puolitoista vuorokautta ennen isäni siunaustilaisuutta, isäni viimeisen kirjeen, jossa kertoi että minä, tytär, en ole tervetullut hautajaisiin sillä en osaa käyttäytyä. Miks tietoa pantattiin viimeiseen asti, oli silkkaa pahuutta, sillä omaisilla on tapana valmistautua hautajaisiin mm ostamalla kukkaseppelet ja matkaliput yms. Hautajaiskutsu minulle kuitenkin lähetettiin, vaikka leskellä oli tiedossa että minua ei tulla päästämään kappeliin. Hautajaiskutsu oli ansa. ”Näytelmään” kuului myös jatkuva disinformaation levittäminen, joissa mm Kuopion Piispa Jari Jolkkonen totesi minulle, että ”tilanteen vakavuudesta kertoi se, että poliisi oli pyydetty pitämään järjestystä isäni siunaustilaisuuteen minun takiani. Minulla ei ole väkivaltataustaa. Poliisi tosiaan oli paikalla hautakaisvieraana, eli ex-kansanedustaja Kari Kulmala, joka on ensimmäinen rääkkylämäinen kansanedustaja. Kulmala ei ollut työ tehtävällä ja tämän tarkistin Joensuun poliisilta. En vieläkään tiedä millin isäni uurna on maahan kätketty, eikä minua sinne kutsuttu. Olen tehnyt asiasta kaksi rikosilmoitusta ja toisen valtakunnansyyttäjä palautti takaisin tutkintaan, joka nyt lopetettiin. Tulen jatkamaan taistelua, jotta saan moraalista oikeutta. Taustalla on tulehtuneet perhesuhteet mutta kuolema on lopullinen ja erittäin suuri surun aihe. Meillä kaikilla on vain yhdet vanhemmat. Minut hylkäsi terveyskeskus, kirkko ja oikeuslaitos. Yhtä Rääkkylään kuntaa pyörittää leski ja sisareni. Olen ollut osaksi työkyvytön isäni kuoleman jälkeen ja minulla on pidentyneet kriisireaktiot. Edes arkun väriä en tiedä. En lähtenyt isäni hautajaisiin, sillä matka oli yhteensä se 1000 km, jonka olin jo kerran ajanut turhaan kun yritin jättää jäähyväiset isälleni ja jättää kuvani arkkuun. Eli, niinkuin totesin, taistelua tulen jatkamaan. Tarina on myös monitahoisempi mutta en arkaluonteisuuden takia, avaa sitä tässä enempää. Minulla oli ennen erittäin rakastavat välit isääni kunnes vaimo no 3 tuli elämäämme. Isälläni ei ole edes omaa hautaa saati hautakiveä. Hänet on viety kauas minusta lesken vanhempien hautaan. Sekin tahallista kiusantekoa, joka tuli ilmi perintö oikeudenkäynnissä maaliskuussa 2021.

  Liked by 1 henkilö

  1. Todella ikävää luettavaa. En voi edes kuvitella, miten pahalta tuo kaikki on tuntunut.

   Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti tulet saamaan oikeutta asiaasi! Jatka ihmeessä taistelua jos voimavarat vain riittävät!

   YT Joakim

   Tykkää

   1. Tulen jatkamaan taistelua. Kuolema on lopullinen ja silloin jos ei pysty hautaamaan sotakirvestä, niin se kertoo ihmisistä paljon.

    Tykkää

   2. Olet todella oikeassa mitä sanot. Kaameaa että joutuu vielä surun keskellä taistelemaan. Tsemppiä sulle joka peukulla. Toivon että saat sekä rauhan että oikeuden asiallesi ❤

    Tykkää

 3. Valitettavasti tilanne on se, ettei valtakunnasyyttäjä, lukuisat tuomarit sekä lukuisat lakimiehet ja varsinkaan POHA ole korruption ulkopuolella. Erityisesti poliittisen korruption.

  Tämä on asia, joka tulisi myös ottaa huomioon.
  Suosittelen tiettyä varovaisuutta ja huolellisuutta, mitä syvemmälle tässä savotassa aikomus on edetä.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: