Pienestä tauosta ja medioiden yhteydenotoista

Niin monelta medialta on tullut nyt haastattelupyyntöjä, että keskityn seuraavat päivät seuraavat päivät niihin. Niin saan annettua heille mahdollisimman todenmukaiset ja aidot lausunnot. Pyrin kuitenkin lukemaan kaikki blogin sähköpostiin saapuvat viestit. Kuten olen sanonut, niitä tulee niin paljon, että vastaamisessa saattaa kestää. Haastatteluiden vuoksi saattaa kulua muutama päivä, ennen kuin ehdin kirjoittaa seuraavia tapauksia blogiin. Mediat varmasti tutkivat ja kirjoittavat väittämiäni todeksi, jolloin myös epäilijät näkevät aiheesta riippumattomien medioiden uutisointia.

Poliiseilta on tullut edelleen upeita viestejä, joissa tsempataan jatkamaan hienoa työtä. Todella moni poliisi ymmärtää asiani: mitä vähemmän näitä sadistisia yksilöitä joukossa on, sitä enemmän poliisia arvostetaan. Näin säilyy myös luottamus poliisiin, jossa suuri osa on hyvää väkeä.

Vielä kerran: kirjoittakaa minulle blogin sähköpostiin, jos haluatte kertoa omista kokemuksistanne. Facebookiin tulee viestejä niin paljon, että tärkeät viesti voivat hukkua helposti sekaan. Osa poliisien viesteistä on mennyt Messengerin roskapostiin, josta olen onneksi ne löytänyt. Muitakin viestejä ja tsemppauksia saa kirjoittaa Facebookiin, jos siltä tuntuu.

Blogilla on nyt lähes 90 000 lukukertaa. Olen saanut myös uhkauksia ja haukkumaviestejä, joissa on julkiselta FB-sivultani kaivettuja kuvia ja tekstejä. Kaveripyyntöjä tulee myös todella paljon. Painotan, että oma FB-sivuni on henkilökohtainen ja avoimena pääasiassa omaa musiikkiuraani varten. Se ei siis liity blogiin mitenkään. Tämän vuoksi en tule hyväksymään kavereiksi kuin musiikkiin liittyviä tai muuten tuntemiani henkilöitä. Tässä ei ole mitään henkilökohtaista, toivottavasti ymmärrätte. Sivuni voi laittaa seurantaan ja lukea vapaasti, jos siltä tuntuu. Minulla ei ole mitään salattavaa.

Sivu pysyy julkisena, enkä tule sitä muuksi muuttamaan. Minua on aivan turhaa yrittää pelotella tai uhkailla. Olen kaikkea muuta kuin mies, joka pelkää, joten lopettakaa se naurettava pelleily. Uhkailuviestit menevät suoraan roskikseen, eivätkä aiheuta minkäänlaista reaktiota.
Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille. Palaan blogin ääreen uusin tapauksin, kunhan olen saanut hoidettua medioiden yhteydenotot alta pois. 

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

13 vastausta artikkeliin “Pienestä tauosta ja medioiden yhteydenotoista

 1. Kiitos blogista ja asioiden esilleottamisesta. Olen ollut käsityksessä, että kokonaisuutena meillä on hyvä poliisi ja omat kohtaamiseni ovat olleet erinomaisia tai ainakin tyydyttäviä Poliisi on varmasti hyvä erityisesti lainkuuliaisen keskiluokkaisen, valkoihoisen miehen näkökulmasta. Idealistisesti toivon, että blogisi ansiosta poliisi olisi kokonaisuutena hyvä myös päihteidenkäyttäjien, vaimonhakkaajien ja vähemmistöjen näkökulmasta. Oma lapseni miettii poliisin uraa. Minusta hän olisi hyvä poliisin ammatissa, toivoisin tietysti että poliisilaitos olisi hänelle hyvä paikka, jos koulutus aukeaisi. Kyllähän tämä mietityttää. Toivottavasti ainakin poliisien tutkinta saadaan eriytettyä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei, tähän vastaan, että poliisi on hieno ammatti ja olen blogissa painottanut monesti, että suuri osa on hyvää väkeä. Lapselle sen verran, että jos poliisiksi menee ja on yhtään herkkä luonne kannattaa hakeutua jonnekin muualle kuin PK seudulle töihin. Täällä näkee aika rankkoja näkyjä jatkuvalla syötöllä. Tarkoitan nyt ihan virkatehtäviä, en poliisin omia tötöilyjä. Ei ole missään nimessa tarkoitus mustamaalata poliisia vaan puhua niistä jotka ei ammattiin todellakaan sovellu, sekä saada aikaan keskustelua tutkinnasta, jossa toinen poliisi tutkii rikoksesta epäiltyä poliisia. Se on omasta mielestä yksi suurimpia asioita mikä lisää epäluottamusta poliisiin.

   Tykkää

 2. Kiitos hyvästä ja tärkeästä blogista!

  Laitan kommenttikentän pari kysymystä jos ne sinut tavoittavat:

  Suurin osa poliiseista on ”hyviä” (jonka olen oman työn kautta myös todennut), mutta kuitenkin poliisien rikoksia ja väärintekoja peitellään ja selitellään laitosten sisällä. Mistä se johtuu? Onko poliisin kulttuuriin sisäänrakennettu asenne, että vasikat on paskasta seuraavia? Vähän samaan tapaan mitä rikollisten maailmassa.
  Jos näin on niin mitä se vaatisi että kulttuuri poliisin sisällä muuttuisi?

  Sanoit myös että Suomi on ainoita euroopan maita jossa poliisi tutkii toisen poliisin tekemiä rikoksia. Voitko selventää vähän tätä? Ylen uutisessakin tuli tänään sinua koskevassa uutisessa esille, että syyttäjä johtaa poliiseihin kohdistuvia tutkintoja.

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei vastaan sulle tähän. Sanoisin että johdon paine on kova. Pitää heidän oma maineensa yllä että poliisi ei virheitä tee. Toinen on asenne josta moni poliisi minulle on kirjoittanut että tosiaan toisesta poliisista ei lauleta. Ei nyt ihan samalla tavalla kuin rikollisella puolella jossa rotat kyllä hoidellaan. Poliisissa työkaveria, omaa kaveria ja sukua kyllä autetaan vaikka viimeiseen saakka.

   Yksinkertaisin vastaus miten se kulttuuri minunmielestä muuttuisi olisi että toisen laitoksen poliisi ei saisi enää tutkia poliisien tekemiä rikoksia. Tällöin jos tutkinnassa olisi laintuntevia ammattilaisia olisi poliisillakin helpompi ilmoittaa esim työkaveristaan joka saisi tuomion niin ei työporukalla olisi asiaan sanomista. Uskon myös että jos tällainen taho tulisi, kansalaisten tekemät ilmoitukset polliisista räjähtäväisivät. Ja myös poliisien kumppanit uskaltaisivat tulla tekemään juttuja joita tapahtuu kodin seinien sisällä. Tämä on siis vain oma mielipide ja arvaus.

   toiseen kysymykseen vastaus. Syyttäjä johtaa, silti poliisi kuulustelee poliisia. Ei se syyttäjä siinä pöydän vieressä ole. Ja ihan heittona kuka varmistaa ettei kyseinen syyttäjä ole juuri se kalakaveri. Tämän hetkinen tutkinta joka on nyt aluillaan on Suomen historiassa poikkeuksellinen, sillä tulen kertomaan myös kirjoittajien tapauksia syyttäjälle jolloin se osa poliisista joka on mahdollisesti syylistyneet kyseisiin rikoksiin joutuvat todella valvottuun tutkintaan.

   Toivottavasti sait hyvät vastaukset 🙂

   Joakim

   Tykkää

 3. Moro! Mahtavaa että uskallat tuoda näitä asioita päivänvaloon. Toivottavasti saat tukea kollegoiltasi jotta poliisissa voidaan aloittaa suursiivous ja kunnollinen sisäinen valvonta jota hoitavat poliisista erilliset henkilöt. Kiitos ja hyvää kesää!

  Todella moni poliisi on ottanut yhteyttä ja kehunut sitä mitä teen, ihan ylempiäkin tahija myöden. Se kertoo juuri samasta josta puhun. Poliisissa on todella paljon todella upeaa väke,ä mutta se sairain kykenee pitämään kaikki hiljaisena niiden toimista.

  Joakim

  Liked by 1 henkilö

 4. Hienoa että uskallat tehdä kuten omatuntosi käskee. Mielestäni toimit sankarillisesti ottaen huomioon, että blogisi vuoksi sinulla on suuri uhka joutua maalitetuksi.

  Allekirjoittaneella on ystäviä yksityisissä vartiointipalveluissa, Rikosseuraamuslaitoksessa (vanginvartijoina) ja poliisissa. Vaikka ”asiakaskunta” on pahimmillaan vaikka mitä, kuulopuheiden ja kirjoitustesi perusteella on suorastaan väärin, jos Suomen poliisilla on mahdollisuus poistaa haalarikameran tallentama sisältö ilman seurauksia.

  Jatka kirjoittamista!

  Liked by 1 henkilö

 5. Hienoa, että teet tätä blogia, tärkeää asiaa! Uskoisin valtamedian kyllä olevan poliisin puolella ja suojelevan heitä kaikin mahdollisin keinoin. Sinusta voidaan kyllä kaivella kaikenlaisia tietoja, jotta sinut voidaan saada näyttämään hullulta ja katkeralta mieheltä, joka on potkittu pois poliisista. Valtamedian narratiivi mukailee eliitti rikollisten agendaa. Olen asiassa mielelläni väärässä ja todella toivon, että valtamedia kääntäisi kelkkansa ja alkaisi tekemään todellista journalismia, mutta epäilen vahvasti.

  Liked by 1 henkilö

  1. Sanoisin jo nyt että valtamediat ovat kiinostuneet nimenomaan saamaan suomeen hyvän poliisin. Blogi on herättänyt kaikkien huomion ja en ole nähnyt tai havainnut vielä mitään suosimista. Jokaisen etu on mahdollisimman hyvä viranomaiskoneisto.

   Tykkää

 6. Heippa, ja paljon kiitoksia blogista! Miljoonasti tsemppiä haastiksiin, vain, ja ihan kaikkeen! Pro-tip: luota toimittajan ammattitaitoon, mutta tarkista tarkkaan mitä se on kirjoittanut, ja tarvittaessa auta kädestä pitäen korjauksissa.
  Luettuani oheisen tarinan Amerikanmaalta, olisi todella kiinnostavaa kuulla sinulta siitä kommentteja (kun joskus taas hengähdät blogin äärellä), miten merentakaisen poliisivaltion meininki vertautuu täkäläiseen tilanteeseen, esim. alkaako täälläkin korruptio jo koulussa, eli onko vaikka Poliisiammattikorkeakoulussa ”lampaat ja lammaskoirat” -tyyppistä vastakkainasettelevaa asennetta vaalivia opintokokonaisuuksia?
  View at Medium.com
  PS. Laitan tän kommenttina blogiin, enkä sähköpostina, koska en täysin luota geemailin/Aakkosooyyn tietoturvaan. XD

  Liked by 1 henkilö

 7. Posiiivista kiirettä siis tullut kuvaan!

  Hienoa että olet onnistunut herättämään laajaa kiinnostusta. Varmasti jatkokirjoitusten kannalta motivoivaa, kun tietää että lukuisat silmäparit niitä odottavat. Samalla poliisilaitoksen puolelta vähenee mahdollisuus vaieta asia pimeäksi.
  Blogisi on tämän vuoden parasta nettiantia. Todennäköisesti voin sanoa saman joulukuun lopussa. Kirjoituksesi on miellyttävän suoraa ja räväkkää. Sopii todella hyvin asiasisällön esiin tuomiseen.

  Itse onnekseni tavannut melkein yksinomaan erinomaisia poliiseja. Kovia ammattilaisia jotka hymyilevät ja kuuntelevat asiasi kunnolla.

  Järkyttää oikeusmurhaamista nämä kannabiksella ratsastavat poliisit. Tuhlaavat verorahoja ja aiheuttavat varmasti syvää vihaa joka saattaa kääntyä osin koko julkista valtaa vastaan. Samalla ovat kaiken päälle vielä poissa normaalista poliisityöstä ja valvontavahvuudesta.

  Hatunnosto ja iso kiitos veronmaksajalta.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: