Keissi 5: Poliisin käytöksestä

Olen nyt todella hyvän ja luotettavan toimittajan kanssa sopinut, että en tule kirjoittamaan isompia tapauksia, ainakaan montaa kunnes on kerätty tarpeeksi aineistoa, haastateltu asianosaisia ja jo mainituista asioista tietoisia olevia henkilöitä. Myös ihmisiä jotka ovat minulle kirjoittaneet. Tämä tekstini on silti todella pitkä ja toivon että jokainen jaksaisi lukea loppuun saakka.

Paljastan tässä tekstissä myös itsestäni asioita, joista en osasta todellakaan ole ylpeä.

Hyvin mielenkiintoista on myös nyt seurata poliisin omaa aloittamaa esiselvitystä blogistani. Varsinkin kuin eräs rikoksista syyttämäni henkilö istuu poliisihallituksessa. Erikoista tosiaan asiassa on, että se aloitettiin vaikka kukaan muu kuin minä ei ole vielä tietoinen nimilistasta, josta olen kertonut. Osallistun itsekin toki tutkintaan ja osaan kyllä huomauttaa jos joku kivi on ”jäänyt kääntämättä” tai siellä yritetään yhtään mustamaalata tai peitellä väittämiäni.

Sain eilen poikkeuksellisen erikoisen viestin Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa olevalta henkilöltä. Viestien sisältö oli selkeästi parin toimittajankin kanssa asiasta keskusteltuani tulkittavissa uhkaukseksi, jossa yritetään saada minua luopumaan aloittamastani taistelusta oikeudenmukaisuuden puolesta. Laitan tämän kirjoituksen loppuun suorat lainaukset viestien vaihdosta. Nimet toki pois kirjoittajalta ja siten, ettei miestä voida tunnistaa. Sisäpiiri tietona kuulin, että varsinkin Pasilassa joudutaan väkeä tsemppaamaan siihen, ettei lähde nyt mopo keulimaan minua kohtaan. Moni mätä poliisi varmasti pelkää mitä kaikkea tiedän ja mitä minulle kirjoitetaan. Nähtäväksi jää kuinka moni lopulta joutuu tutkinnan alle.

Jokunen teksti on osunut silmään keskusteluista, joissa on ainakin esiinnytty poliisina ja yritetty mustamaalata minua muka tuntemalla minut. Tässä siis kylmää faktaa minusta.

Ei, en lähtenyt maitojunalla kotiin virasta. Jäin sairaslomalle kun olin hommaan täysin kypsä ja siksi osin masennuin. Luvuin itse virasta lopulta vuonna 2020 kun viimeinenkin into palata tämän hetken poliisiin meni. Minulla ei ole ACAB tatuointia, muita tatuointeja kyllä paljon. En myöskään vihaa poliisia vaan päinvastoin. Haluan siitä luotettavan. Sen asian luulisi tulleen jo selväksi jos ihmiset ovat blogini kokonaan lukeneet. Minulla ei myöskään ole itsellä huonoja kohtaamisia poliisin kanssa paitsi nyt tämän blogin aloituksen jälkeen, joten ei, en ole todellakaan katkeroitunut pössyttelemällä ulospotkittu poliisi.

Masennus ei aiheuta harhoja. Joku onkin jo kuulemma ehtinyt leimata tekstini mt potilaan hulluksi voimafantasiaksi. En myöskään ole käyttänyt ”laittomia” päihteitä poliisina, muuta kuin sen yhden kerran, minkä olenkin kertonut. En myöskään ole psykoottinen narkkari. En pidä itseäni narkomaanina sen vuoksi, että satunnaisesti poltan sätkän silloin tällöin ja kuuntelen hyvää musiikkia. Alkoholia toki meni vapaalla ja reissuilla. Ja kyllä, olen harrastanut seksiä ulkomailla. En ole kuitenkaan maksanut siitä koskaan, vaan tavannut upeita naisia joiden kanssa asiat sitten menivät pidemmälle. Kävin jopa pari kertaa strippiklubilla Kreikassa.

Erääseen upeaan Kamerunilaiseen naiseen jopa rakastuin niin lujasti, että mietin tosissaan muuttoa sinne. Vaihtelimme pitkään viestejä ja ajatuksia sähköpostitse ja harmitti vielä kovasti jokunen vuosi sitten, etten koskaan lähtenyt. Hän oli hyvässä asemassa Kamerunissa ja olisi nimenomaan halunnut minun muuttavan sinne, ei todellakaan toisin perin.

Kyllä, elin todella hurjasti ulkomaanreissuilla. En kuitenkaan tehnyt mitään muuta rikosta, kuin se Gambian sätkä, jonka mainitsin aiemmassa jutussa. Vaarat kiehtoivat silloin nuorta miestä ja halusin saada mahdollisimman oikean kuvan maista, joissa vierailimme. Nähdä itse millaista ihmisten elämä siellä oikeasti on ja siellä sitten toki oli vaaratilanteita vaikka kuinka kun yksin siellä kävelin. Mutta myös todella paljon upeita muistoja ja upeita ihmisiä. Olen aina ollut mies jota ei pelota, ei edelleenkään. Olen aina myös ollut heikkojen puolella ja toivottavasti jonakin päivänä pääsisin auttamaan ihmisiä maihin, jossa varsinkin naiset ja lapset eniten vääryyttä kokevat.

Siinä kaikki ”media seksikäs” tieto minusta poliisina ollessani. Olen jo sanonutkin, etten peittele omaa toimintaani ja ei todellakaan ole kehumisen aiheita osa teoista joista juuri kerroin Muuta kuin se upea Kamerunilainen nainen nimeltä Gaelle. Siinä hommassa tunteet leiskui puolin ja toisin. Olin silloin nuori ja todella komea, hän maansa ykkösmalleja tuolloin ja meillä synkkasi heti alusta asti. Fiksu upea nainen. Toivottavasti hänellä on elämä hyvää tälläkin hetkellä.

Kaikki muu mitä minusta netissä selitetään on täyttä paskaa. Anteeksi kielenkäyttö mutta näin on. Kysykää mielummin minulta itseltäni, kuin että uskotte jotakuta joka esiintyy ihmisenä joka tuntee minut poliisiajoilta. Jos joku oikeasti tietää minun poliisiaikojen tarkempia faktoja ja haukkuu minua, niin itselläni herää vahva kysymys miksi. Olin erittäin pidetty työpaikallani ja taitava siinä mitä tein.Sen verran voin sanoa että niin iso koneisto on liikkeellä tämän asian kanssa että maassamme todennäköisesti tulee poikkeuksellisen laaja tutkinta poliisien vallan väärinkäytöksistä ja jutut on tutkittava todella tarkoin nyt jo ison yleisön ja median valvovan suurennuslasin alla.

Kirjoittelen kuitenkin ”lievempiä” lyhyitä kertomuksia, jottei blogin tarkoitus katoa ja lukijakunta kyllästy odottelemiseen. Juttuja lukijoilta on tullut todella paljon ja ne, joilta olen jo luvan kysynyt menevät toimittajan tietoon. Niitä tarvitaan ja varsinkin viestejä nykyisiltä ja entisiltä poliiseilta. Ymmärrän että tällä hetkellä paine kirjoittaa poliisina omalla nimellään minulle on varmasti todella kova. Jokaisella jutulla on tärkeä merkitys <3.

Seuraavana tapaus joka liittyy poliisin käytökseen hyvin ilkeällä tavallaKerron nyt eräästä konstaapelista, joka oli koko oman aikani Itäkeskuksen poliisin rikosilmoitusten vastaanotossa. Oli käsitykseni mukaan ollut muissakin tehtävissä ja kun ei oikein soveltunut luonteensa vuoksi kentälle yms niin paikka oli päivystys. Paikka, joka on monen ihmisen ensimmäinen kosketus poliisiin. Monessa paikassa ollaan jo todettu että poliisiviha syntyy siitä, että ensimmäinen kohtaaminen poliisin kanssa on ollut kammottava. Saatikka jos niitä löytyy useampi.

Tämä mies josta kerron käyttäytyi sikamaisesti todella usein asiakkaita kohtaan ja siitä kun sanoin useasti silloiselle esimiehelleni, ei asiaan puututtu mitenkään. Aina vain sama ”se nyt on vähän sellainen” Silloinen esimieheni oli enemmän kiinnostunut lähinnä omista hommistaan poliisiliitossa ja tulevista Golf reissuista Helsingin poliisijohdon kanssa. Miestä näki erittäin harvoin tiskillä. Oikeastaan ei koskaan, vaikka oli osa ryhmää. Muut sitten painoivat menemään minkä ehtivät.

Pari juttua, jotka muistan erittäin tarkasti tästä miehestä oli kun erään kerran tuli kaksi itkevää lasta tekemään rikosilmoitusta äidistään, jota sen aikainen miesystävä pahoinpiteli lähes päivittäin. Tämä poliisi totesi lapsille että menkää kotiin ja sanokaa että tulee se äiti tekemään jutun jos tahtoo. Lapset puhuivat tälle poliisille todella kammottavasta väkivallasta. Kuulin kaiken kun istuin viereisellä tiskillä, väliä noin pari metriä.

Tässä vaiheessa minulla rehellisesti kärähti ja karjaisin tälle poliisille, että mitä helvettiä sä touhuat. Lapset olivat lähdössä pois ja kävelin perään ja totesin näille lapsille, että hei mä otan sen jutun että anteeksi tuon poliisin käytös. Voitte kuvitella mitä vaatii lapsilta tulla tekemään rikosilmoitusta kotona oleskelevasta väkivaltaisesta miehestä ja vastaukseksi poliisi kuittaa ettei kirjaa mitään.
Juttu oli tosiaan sen verran karu, että vein sen suoraan yläkertaan poliisikoulun kurssikaverilleni joka oli silloin töissä perheväkivaltatutkinnassa idässä ja totesin että otas tää keissi nopsaan, on aika rajua tavaraa ja että saisi lapset oikeutta. Kerroin toki mitä tiskillä myös tapahtui. Tämä tutkija otti asian tosissaan ja teki heti lastensuojeluun kiireisen pyynnön mennä kotikäynnille. Toivottavasti lapset ja heidän äiti sitä oikeutta ja turvaa saivat. Ainakin tiedän että tämä tutkija, jolle asian vein oli erittäin taitava työssään.

Toinen muisto tästä miehestä on, kun kirjailin netissä tehtyjä rikosilmoituksia ja lajittelin juttuja. Siinä yhteydessä pamahti silmille paperit, joissa oli karmea määrä lapsiporno kuvia, joita oli löytynyt rikoksesta epäillyn koneelta. Voin kertoa, että sellaisia näkyjä ei kukaan tahdo nähdä ja enkä lähde niitä kuvia edes kuvailemaan. Riittää varmasti että edelleen niitä tulee joskus painajaisiin. Totesin silloin esimiehelle, että nyt on mentävä kotiin ottamaan happea, että sen verran rajut oli kuvat etten kykene olemaan loppupäivää töissä. Tähän tämä sikamainen poliisi, joka kuuli keskusteluni esimiehen kanssa totesi, että mitä sä siinä itket. Ne lapsethan nauttii siitä.

Olisin ehkä vielä pärjännyt kuvien kanssa jotenkin, mutta tämä sairas kommenti kyllä teki sen verran pahaa että tuloksena parin päivän sairasloma. Toinen esimies siinä yksikössä kyllä ymmärsi täysin ja pahoitteli kovasti.

Sama mies usein suoraan sanoen vittuili asiakkaille ja muutoinkin käytös oli kaikkea muuta kuin poliisille sopivaa. Siinä oli surullista katsoa ihmisten ilmeitä, kun lähtivät sen miehen tiskiltä. Moni siinä yksikössä vihasi miestä suuresti, mutta jostain syystä sai vain istua siellä. Idän päivystyksen maine oli varmasti aika surkea kun siellä istui samaan aikaan tällainen yksilö sekä mies kännissä, josta jo olenkin kertonut aiemmin.

Moni on kirjoittanut minulle juuri kohtaamisisistaan poliisin kanssa nimenomaan kun ovat menneet tekemään rikosilmoitusta. Siinäkin olisi poliisilla miettimistä, että paikka jossa ihmiset, jotka nimenomaan menevät tekemään ilmoitusta heihin kohdistuneesta rikoksesta eivätkä ole poliisin toistuvia asiakkaita, niin kannattaisiko sellaiseen paikkaan laittaa parhaita yksilöitä ja valvoa sitä miten siellä asiakkaita kohdellaan. Välissä on seinät eli siellä ei voimaa käytetä, mutta väärillä sanoilla saadaan todella moni ihminen vihaamaan tai vähintäänkin kyseenalaistamaan omaa luottamusta poliisiin.

Loppusanoina sanon että jos ihminen on luonteeltaan sairas niin poliisikoulusta kun saa päälleen sinisen haalarin tästä tulee sairaan vaarallinen. Tällöin mädällä yksilöllä on puolellaan laki, virkavallan asema sekä tuomioistuin ja myös loputon poliisin peittely omiin sadistisiin tekoihinsa.
Tässä nämä viestit joista kerroin. Oman pikaisen tarkistuksen jälkeen mies on todella sitä miksi itseään väittää:

Kalle (nimi muutettu)to 1. huhtik. 2.08 (2 päivää sitten)
-> minä

Aloitin Itiksessä harjoittelun 2007. Voin sanoa, että noista ajoista toimintakulttuuri on muuttunut todella paljon. En ole myöskään kuvailemasi mukaisia tilanteita ollut todistamassa ja mikäli olisin ollut, olisin puuttunut niihin välittömästi. Siksi pidänkin hyvin kyseenalaisena yli kymmenen vuoden jälkeen nostaa näitä esille. Jutut ovat vanhentuneet eikä niitä voi lain mukaan enää tutkia. Eikä asioiden esiinnostaminen poista omaa osallisuuttasi. Jotakin on mennyt pieleen, jos olet päässyt kuvailemaasi asemaan, jossa sinuun on tällaisissa luotettu. Itse en ole tällaiseen asemaan päässyt.
Muutenkin sellainen vanha kulttuuri, jossa konstaapeli saa tehdä mitä haluaa, on taakse jäänyttä. Siksikin olet ulostulosi kanssa pahasti myöhässä. Selkeästi suurempi huolenaihe on se, että päälliköt näkemykseni mukaan suojelevat toisiaan. 
Sanomasi uskottavuus kärsii todella pahasti viimeaikaisen toimintasi vuoksi. Joka tapauksessa toivon sinulle vilpittömästi kaikkea hyvää, mutta tällainen toiminta ei auta sinua eikä ketään muutakaan. Toivottavasti tarkoitusperäsi ovat kuitenkin vilpittömät. Ammattikunnalle tämä on kuitenkin karhunpalvelus, koska toimintakulttuuri on muuttunut ja kuten jo totesin, itse en ole moiseen onneksi törmännyt. Vääriä ihmisiä tosiaan on poliiseina, mutta nykypäivänä tuollaista ei ilman vakavia seuraamuksia voi tapahtua. 
Kannattaa myös ottaa huomioon se, että monet mediat hakemalla hakevat negatiivista kerrottavaa poliisista ja saattavat käyttää sinua hyväksi omiin tarkoitusperiinsä,nimim. kokemusta on. En tunne sinua ollenkaan, mutta mielellään juttelisin asioista kasvotusten, olen toiminut hetken laitoksen pääluottamusmiehenä, joten tiedän aika paljon asioita. 
Yt. Kalle(nimi muutettu)


Joakim Lindholm <poliisienrikokset@gmail.com>to 1. huhtik. 12.48 (2 päivää sitten)
-> The

Hei
Todella moni tuorekkin poliisi on kirjoittanut, että homma ei ole miksikään muuttunut. Viestisi on melkoinen ja jääköön se tähän meidän väliseksi. (edit: ei nyt jäänyt viestin luonteen vuoksi, kyseessä ei ollut poliisin tekemä paljastus vaan ihan muuta) Se että ei saisi vanhoista jutuista puhua joissa tekijät ovat edelleen viroissa on poliisilta aika karu lausunto. Oletko valmis sen ihan mediaan antamaan? Jos olet blogini lukenut, siellä olen kertonut miksi en ole uskaltanut asioista puhua. Se olisi vienyt viimeiset mahdollisuudet palata riveihin, joihin en todellakaan enää halua.

Se että luotto on tullut suun kiinni pitämisestä on ollut ja on edelleen todella monella poliisilla asia joka vaivaa ja paljon. Jos todella siellä ollaan tuolla asenteella liikenteessä niin pahasti on pielessä. Jos itse olet niin rohkea, että teet työkaverista välittömästi rikosilmoituksen jos siihen aihetta on, niin todella rohkea olet. Et ole sellaiseen tilanteeseen tosiaan joutunut että joutuisit asiaa todella miettimään tai sitten kirjoitat ihan täyttä hölynpölyä. 

Se että mainitset minun viimeaikaisen toimintani jota ei ole vielä edes tutkittu ja asiaan tulee kyllä inhimillinen selitys kun sinne torstaina kuultavaksi tulen. Saako siellä nykyään katsella vapaasti toisen poliisin tietoja? Jos pyydän tutkittavaksi, kuinka moni poliisi on urkkinut tietojani löytyykö sieltä ainoastaan kyseisen jutun tutkijoita kuten kuuluukin?

Olen kyllä täysin vilpittömästi liikkeellä ja jos olet tarkoin tekstit lukenut, niin kaikissa olen painottanut suurimman osan poliiseista olevan hyviä. Ikävä kyllä siellä teillä johdossa on melkoista väkeä ja myös kentällä edelleen. Ei mitään henkilökohtaista, mutta uskon enemmän näihin lukuisiin poliisien yhteydenottoihin, jotka olen kyennyt todistamaan poliisiksi, kuin tähän sinun viestiin jossa jo yrität valmiiksi peitellä asioita ilman että tutkinta on edes aloitettu.

En tehnyt poliisina rikoksia kuin sen josta olen jo kertonut, eli poltin pilvisätkän Gambian saatolla. Tulen kyllä kertomaan myös itsestäni osan rikosten yhteydessä ja tulen kyllä mainitsemaan jossain välissä että olen kyllä harrastanut seksiä ulkomailla pariin kertaan. Ei minusta poliisin uralta paljon seksikkäämpää kaivettavaa löydy. Olin taitava ja luotettava työssäni ja se siitä. En koskaan tehnyt sen kummempia asioita, jossa olisi mitään rikollista.  Sen tulen kyllä kertomaan.

Lähes jokainen kansalainen on joka on kirjoittanut minulle on nimenomaan maininnut, että tämä tulee parantamaan heidän luottoa poliisiin lujasti.Ymmärtäkää se jo siellä hyvänen aika. Suuri osa minulle kirjoittaneista poliiseista on saman asian sanonut. Jopa eräs ihan johdostakin. Se että poliisi tutkii rikoksesta epäiltyä poliisia on täyttä sontaa. Sen luulisi olevan siellä selvä ja minulle on näistä turha kirjoitella ettei tätä ja tätä tapahdu enää. Kerrot pääluottamusmiehenä faktana että tällaista ei enää ilman vakavia seurauksia voi tapahtua. Kannattaa hetki miettiä nyt sanomaasi. 
Se että et ole itse törmännyt vastaaviin asioihin, ei kerro siitä ettei niitä tapahdu. Totuudet kun usein tulevat heiltä, jotka väärää kohtelua ovat kokeneet tai poliiseilta jotka eivät laitoksella uskalla puhua. Luulisi sen olevan siellä jo selvä asia, kun lähes jokainen minulle kirjoittanut poliisi on samaa asiaa kironnut. 

Hyvää pääsiäistä sinne.
Yst terveisin Joakim Lindholm


Tässä ”Jannen” vastaus

Kiitos vastauksesta,
Hyvällä olisin halunnut vain sanoa, että tuhoat valitsemallasi tiellä itsesi lopullisesti, mutta omapahan on asiasi. En sanonut, ettei saisi tällaisista puhua, muttei se enää hyödytä ja tuskin itse tulet kestämään sitä ryöpytystä mikä tästä alkaa ja olisin ollut valmis auttamaan ulospäässyssä, koska tarvitset apua. Päätöksesi olet näköjään lukinnut, joten en voi muuta kuin toivottaa kaikkea hyvää. 
– Janne (nimi muutettu
Joakim Lindholm <poliisienrikokset@gmail.com>to 1. huhtik. 13.28 (2 päivää sitten)
-> The

Kysynpähän vain tarkoitatko ryöpytystä poliisin puolelta? Kansan puolelta sitä ei ole tullut yhtään. Päinvastoin. Et tosiaan tunne minua jos luulet etten kestä. Melkoista tekstiä jos oikeasti olet poliisi… 


Seuraavaa ”Jannen viestiä” en voi julkaista koska siitä paljastuisi henkilöllisyys. Mutta asian ilme ja tyyli muuttui erittäin ystävälliseksi näiden vastausteni jälkeen. Uskon osittain että miehen viesteissä oli johdon paine takana, ei pelkästään kyseisen poliisin viestejä.

En silti saanut koskaan vastausta siihen että keneltä tulevaa ryöpytystä hän tarkoitti enkä siihen että onko tietoni katsoneet vain he, joilla on lainvoimainen lupa siihen. Kuten eräs taitava toimittaja sanoi että Suomalaiset eivät ole todellakaan tyhmiä!

Päätelkää itse viestin luonne.

Sen voisi joku toimittaja ottaa ihan jutuksi, että kyselee virallisia teitä pitkin kuinka moni on katsonut poliisissa tietoni ilman lain siihen antamaa lupaa ja ei muuta kun luvut uutisiin.


Joakim Lindholm

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

19 vastausta artikkeliin “Keissi 5: Poliisin käytöksestä

 1. Hei Joakim,

  Onkohan näissä jutuissa kyse vain työpaikkailmapiiristä ja äijäpuheista. Rikokset ovat eri asia, muttei niitä näytä noissa teksteissä esiintyvän.

  KR

  Tykkää

  1. Jos et näe kirjoituksissani rikoksia kehotan huolella tutustumaan lainsäädäntöön. Pelkästään tähän juttuun niin Kyllä ilmoitus täytyy ottaa vastaan vaikka se olisi skitsofreenikon harhainen kertomus. Se että jättää kirjaamatta noinkin rankan jutun on jo tajuttoman tökerö virkarikos.

   Tykkää

 2. Aika kovaa settiä, kiitos ulostulosta. Varmaankin jotain kuraa tulee päälle, mutta hei, eihän se kai voi enempää masentaa kaiken tuon jälkeen. Masennuksesta voi kyllä toipua, kokemusta on.

  Itse en aivan täysin luottaisi mainitsemaasi toimittajaan siinä, että isoja keissejä ei enää pitäisi julkaista, miksi ihmeessä ei? Kuka hyötyy, ehkä media tai ehkäpä joku sinulle tuttu, joka teki ”hyvän diilin” toimittajan kanssa? Oletko tietoinen toimittajien ”taidoista”, esim. manipulointi sopivan tarinan kirjoittamisessa? Julki vaan kaikki, kyllä niillä voi suurelle yleisölle rahalööpit tehdä joka tapauksessa…?

  Voihan niitä keissejä päivittää tai julkaista osittain, jos ne vaativat lisää materiaalia. Tietenkin aikaisen julkaisun sanotaan vaikuttavan lopputulemaan, mutta mieti nyt ihmeessä vielä, että kuka hyötyy missäkin tilanteessa. Arkku on jo avattu, että siitä ei enää ole kyse, että pitäisikö sitä ollenkaan avata.

  P.S. Kaiken salliessa ja mahdollisuuksien loksahtaessa yhteen, tarjoan sinulle kaljan tai jonkun vastaavan yhtä suuren hyödykkeen, jollaisen saa vain tekemällä oikein 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Sä olet toivonpilkahdus. Piittaamaton raakuus ja valehtelu on koko ihmiskunnassa se mikä ajaa meitä kohti helvettiä. Poliisi ja viranomaisvalvonta samoin kuin armeija on niitä tarpeellisia yhteiskunnan osia jotka tarvitsee sun kaltaisia. Se luottamusmies on full of shit. En usko että kukaan sua enää pystyy tuhoamaan mutta yrittävät varmaan ja kyllä sä tarvit apua.

  Liked by 2 people

 4. Olet kyllä rohkea mies.Pidä pintasi.Tiedän kokemuksesta et jotku poliisit ”leipoo” tuomion.Itse sain ”vain” varoituksen.Heh,siihen kaatu herrasmies sopimus:tunnustan jos on näyttöä ja minua ei turhaan kopiteta jos ei ole.Nimim:Isältä pojalle.

  Liked by 1 henkilö

 5. Silmiä avaavaa luettavaa. Löytyy lisää ymmärrystä siihen, miksi usea poliisi haluaa vaihtaa alaa. Nämä alaa vaihtaneet, selkärankaa osoittavat poliisit, tekevät sitten uudessa ammatissaan niin loistavaa työtä ❤ suurella sydämellä. Toivon Sinulle kaikkea hyvää.

  Liked by 1 henkilö

 6. Entisenä rikollisena kentällä kiinni jääneet diilerit ryöstettiin melkein aina, halutko patukkaa, ja putkaan, vai annatko kaikki mitä löytyy, summat pyöri 500e- ja 20.000€ välillä….mut en tiedä onko paljoo muuttunut, voi olla että onkin.

  Liked by 1 henkilö

 7. Hienoa, että löytyy kerrankin rohkea mies tähän hommaan. On yksi hyvä veli järjestelmä mikä pitäisi rikkoa ja hajottaa. Tämä on yksi parhaista asioista joita olen vähään aikaan kuullut. Luotto poliisiin oli jo menossa ihan totaalisesti ja miten paljon poliisi käyttää tulkintaa, manipulointia sekä tutkinnassa myös suojelee omiaan.
  Suomessa se edestään vielä löytää tulee vielä eteen.
  Kouvolan poliisit tulevat myös minua vihaamaan.

  Liked by 2 people

 8. Itse katselin menoa sellaiset 10v Pirkanmaalla ja lähinnä kyllästyin toimintakulttuuriin, tutkinnanjohtajien yksisilmäisyyteen, poliisin ja syyttäjälaitoksen valikoivaan ”yhteistyöhön” Sekä hysteeriseen ylhäältä määrättyyn käskyyn siloitella, tiettyjen etnisten ryhmien kepposteluita.

  Helvetin hyvä, että joku saa suunsa auki! *Nöyrä kumarrus*

  Liked by 2 people

 9. En lainkaan epäile tämän blogin ylläpitäjän kokemuksia ja kertomia tietoja. Itselläni on todella kielteisiä kokemuksia Espoon poliisin tutkinnanjohtajista ja tutkijoista jne. Seison jokaisen kirjoittamani rivin takana omalla nimelläni: Ari Savolainen > http://www.polisi.fi

  Esim. Erikoissyyttäjä Erkki Huhtala nostaa syytteitä ilman esitutkintaa ja syyttää syyteoikeudellisesti vanhentuneista kunnianloukkausrikoksista jne. Lakimieheni todistaa hänelle kerrotun ja hänen minulle välittämän tiedon, että Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastossa on tehty päätös olla tutkimatta henkilööni kohdistuvia rikoksia sen vuoksi, koska olen vanhemmat.com keskustelufoorumin ylläpitäjä. Foorumilla on tuotu vuodesta 2005 lähtien runsaasti julkisuuteen, esim. poliisien tekemiä rikoksia jne. Myös erikoissyyttäjä Erkki Huhtalaan liittyviä toimittaja Mikko Niskasaaren julkaisuja, joiden seurauksena tämä Huhtala soitti minulle aikoinaan ja vaati Mikko Niskasaaren kirjoituksia hänestä poistettavaksi. Olen kertonut tästäkin tapauksesta todisteiden kera http://www.polisi.fi sivulla.

  http://www.polisi.fi sivulta löytyy myös juttu ja todisteet valtakunnansyyttäjä Jukka Rappen rikolliselle myöntämästä laittomasta syytesuojasta. Kyseinen laiton syytesuoja johti aikoinaan tilanteeseen, jossa minua syytettiin syytesuojan saaneen henkilön internet kirjoituksista, jonka seurauksena minulle vaadittiin ehdotonta vankeusrangaistusta. Uhri tiesi tukalan tilanteeni ja kiristi minulta Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston avustuksella ”130 000 €” sopimuksen joka oli pakko allekirjoittaa, koska vaihtoehtona oli vankeusrangaistus.

  Ari Savolainen
  Espoo 02940

  Tykkää

  1. Hienoa että saadaan lisää tietoa myös muista Suomen poliisilaitoksista.

   Tsemppiä Joakim ja Ari! Jos kuvatut teot ovat edes puoliksikin totta, mitä en epäile hetkeäkään, tulette kokemaan uhkailua ja painostusta. Käykää vain tuulta päin niin saadaan pysäytettyä nämä sairaat tyypit. Menee ymmärrys miksi tuollainen puolihullu tekee päivystyksessä?

   Liked by 1 henkilö

 10. Kiitoksia olet jo paljon saanut. Ja olet ne ansainnut. Älä missään nimessä anna minkään tai kenenkään suostutella sinua lopettamaan. Toivottavasti monet poliisit lähtevät nyt mukaan ja väärinkäytösten, jopa rikosten selvittely pääsee alkamaan.Vähän eri lähestymiskulmalta teen minäkin samaa työtä: pyrin tuomaan esiin mätäpesäkkeitä ja lähimenneisyyden rikoksia, toivossa, että saamme oikeusvaltion (ja itsenäisyyden, -ei voi olla toista ilman toista) palautettua. Samalla asialla ovat nyt tahoilaan toivoa herättävän monet toimijat. Jumala siunatkoon meitä kaikkia.

  Liked by 2 people

 11. Hienoa työtä teet. Toivottavasti nuo poliisien puolelta tulleet varoitukset, tai melkein lupaukset vaikeuksista eivät pääse kohdallasi toteutumaan, sillä jos niitä alkaa tulla taho on jo tiedossa, mikä lisää vaan uskottavuuttasi ja todistaa näistä vääryyksistä poliiseissa. Nyt on alkava suon kuivatus Suomessakin monella rintamalla, joskus se voi alkaa vaikka yhdestä oikeudentuntoisesta ihmisestä, niinkuin sinun tapauksessasi. Nöyrä kiitos sinulle rohkea arjen sankari. Jatka sinnikkäästi tätä työtäsi, niin hyvä tästä tulee, niinkuin toinen rehellinen sankarimme Jukka Davidson aina sanoo, ja hänenkin sanaansa luotetaan niinkuin sinunkin.

  Liked by 2 people

 12. Kiitos rohkeudestasi 🙏 Näin tavallisena kansalaisena aina luottanut Suomen poliisin. Tämä korona aika osoittanut kuinka mätä poliisi on ja kuinka paljon kohdistuukaan vääryyksiä kansalaisia kohtaan. Korruptio yltää rivi poliiseista korkeamman johdon kautta maan ylimpään johtoon presidentti Niinistöön saakka. Teet mahtavaa työtä! Totuuden aika on alkanut. Voimia ja virtuaali halauksia sinulle 💪🤗🤗🤗😘😘

  Liked by 2 people

 13. Suuret muutokset näemmä vaikuttava täällä Suomessakin.
  Tiedän, että Poliisin joukossa on paljon uskovia (kristittyjä) Poliiseja. Näitä luettuani en voi oikeastaan käsittää, miten monet näistä uskovista Poliiseista eivät ole näitä ns. pimeyden tekoja Poliisivoimien sisällä tuoneet julki. Jos näin laajalti vääryyttä tapahtuu Suomen Poliisivoimissa niin missä uskovat Poliisit elävät, jos eivät näitä vääryyksiä ole todistaneet ja, että tämä Joakim ne tuo lopulta esille?
  Kiitos kirjoituksistasi Joakim.

  Luukas 8:17
  Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon.
  (Oma kommentti: Se on vain ajan kysymys..)

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: