Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Keissi 2: Ulkomaalaispoliisin ylikonstaapelin raiskausyritys ja virka-aseman väärinkäyttö

Kerron nyt hiljattain eläköityneestä poliismiehestä, joka virassa toimiessaan teki törkeitä asioita.

Miestä kutsuttiin ulkomaalaispoliisissa nimellä ”African Jack”. Nimi tuli siitä, että mies oli  pannut yli 1000 tummaihoista naista Afrikkaan suuntautuneiden saattokeikkojen kuluessa. Hän leuhki niillä yksikössä ihan avoimesti. Omaan ymmärrykseeni ei mahdu, että mitä hienoa siinä on, että on maksanut seksistä yli 1000 kertaa ja vielä sellaisissa maissa, joissa naisten asema on muutenkin todella huono. Voin kertoa, että jokainen ulkomaalaisyksikön nainen voi varmasti pahoin miehen jutuista ja hänen naisia syrjivästä asenteestaan.

Pääsin hyvin pian sisäpiiriin, ja olin saattokeikoilla tämän herran luottomies. Olin mies, joka osasi hommansa hyvin ja pärjäsi vaikeissakin tilanteissa. Ja mikä tärkeintä, en koskaan puhunut siitä, mitä näillä matkoilla tapahtui.

Tästä miehestä ja parista muusta herran luottomiehestä riittäisi kerrottavaa vaikka kuinka paljon. Nyt kerron yhdestä saattoreissusta Kameruniin. 

African Jack oli tunnettu siitä, että hän suunnitteli ja junaili itselleen aina reissut sellaisiin maihin, joissa oli parhaat huorat. Pahoittelen kielenkäyttöä, mutta näillä sanoilla asioista puhuttiin poliisissa. Pöydällä miehellä oli pino juttuja ja tulevia saattokeikkoja juuri tiettyihin Afrikan maihin. Kerran African Jack sanoi minulle: ”Joakim, nyt olisi yksi kamerunilainen kopissa. Saadaan sinne reissu kyllä järjestettyä”. Naiset saattokeikoilla olivat täysin poissuljettuja, sillä he kuulemma olivat haitaksi näille panoille. 

African Jack valikoi reissuille omat luottomiehensä. Matkat suunniteltiin mahdollisimman pitkäksi, jotta määränpäässä olisi aikaa juhlia ja paneskella. Valtio maksoi tietysti hotellimajoitukset, matkarahat ja päivärahat. Reissut olivat todella kalliita juuri niiden kestojen vuoksi. Kukaan ei uskaltanut tai halunnut puuttua asiaan millään tavoin. Olihan African Jackilla kuitenkin erittäin pitkä ura ulkomaalaisyksikössä. Päivärahat riittivät vallan hyvin viinoihin ja naisiin. Jos rahat loppuivat kesken, lisää nostettiin valtion luottokortilta ja näitä nostoja sitten joko makseltiin jälkikäteen takaisin tai pahimmillaan seliteltiin, että pokille maksettiin rahaa, jotta saatot sujuisivat helposti. Puhuttiin sadoista euroista. Jostain syystä tällä miehellä oli oikeus käyttää satoja euroja näihin selityksiin, kun muut saivat vaikeimmissa tapauksissa maksaa mahdolliset rahat omista kukkaroistaan, jos sellaista edes tarvitsi tehdä. Reissut maksoivat usein viisinumeroisia summia ihan vain siksi, että saatiin mahdollisimman pitkät lepoajat määränpäässä. Kaikki meni tietenkin valtion kassasta.

Tämä reissu, jolla olin mukana, oli minun ensimmäinen saattokeikkani Kameruniin. African Jack totesi minulle jo lentokoneessa: ”Joakim, tänään nussitaan mustaa pillua”. Vastasin siihen asiaa sen enempää miettimättä, että tottakai. Siinä tuli sitten luottamus ansaittua. 

Matka oli suunniteltu niin, että määränpäässä oltiin yhteensä viisi päivää. Yleensä lepopäivien määrä oli pitkillä saatoilla maksimissaan kolme, joskus neljä päivää. African Jack sai jostain syystä  aina näitä viisi päivää kestäviä saattokeikkoja, joskus jopa pidempiä, ja se oli yleisesti hyväksyttyä yksikössä. Tai kukaan ei ainakaan silloin uskaltanut kritisoida hänen suunnitelmiaan.

African Jack oli tosiaan kansainvälinen saattokeikkojen koordinaattori, joka junaili Euroopan muiden maiden kanssa yhteisiä saattoja. Hän oli erittäin arvostettu omassa työssään niiden piirissä, jotka eivät totuutta tienneet. Ihmisenä mies oli täysi sika.

Ensimmäisenä päivänä Kamerunissa menimme siihen ainoaan baariin, johon valkoinen mies uskalsi mennä. Turismia siellä ei silloin vielä ollut juuri lainkaan, ainoastaan hotellissa asioivat liikemiehet ja heti hotellin vieressä sijaitseva muukalaislegioonan evakuointiyksikkö.

Istuimme baarissa, ja pöytään tuli kaksi todella kaunista tummaa naista. Toinen heistä sanoi minulle, että täällä ei näe koskaan nuoria valkoisia miehiä, varsinkaan komeita sellaisia ja kysyi, että juhlittaisiinko yhdessä. Maassa kun ei tosiaan ollut turismia, niin seksiturismiakaan ei ollut. Kyse oli ihan puhtaasta mielenkiinnosta puolin ja toisin.

Menimme näiden naisten kanssa kauppaan, ja naiset hakivat kassillisen olutta. Kaupasta siirryttiin sitten hotellille jatkamaan juhlia. African Jackilla ja minulla oli kummallakin oma huone, Huoneita yhdisti väliovi, jonka kautta pääsi kulkemaan huoneesta toiseen. African Jack meni toisen naisen kanssa käymään omassa huoneessaan ja minä jäin juomaan olutta omaan huoneeseeni toisen naisen kanssa. Juttelimme lähinnä siitä, mistä kaukaa me miehet olemme kotoisin, kun siellä ei valkoisia miehiä juuri näy.

Yhtäkkiä toisesta huoneesta kuului karmeaa huutoa ja väliovesta tuli  nainen hysteerisenä itkien ja aneli minua auttamaan. African Jack oli kuulemma yrittänyt alkaa panemaan väkisin. Ja nimenomaan perseeseen. Sanoin naiselle, että on ihan rauhassa, ei hätää. African Jack tuli vihaisena ulos huoneestaan ja karjui: ”Mä olen maksanut, anna huora sitä persettä”. Sanoin miehelle, että jospa nyt jätettäisiin tämä juttu tähän. Hän rauhoittui ja palasi kiroillen omaan huoneeseensa. Hysteerisenä African Jackin huoneesta rynnännyt nainen poistui hotellista melkein heti. Minä jäin vielä juttelemaan ja viettämään iltaa tämän toisen naisen kanssa.

Hotellin aulaan saapuessamme African Jack oli jo saanut siellä polvelleen uuden naisen ja totesi minulle, että kyllä Afrikan tytöt kunnon panomiehen tunnistaa. African Jack oli noin 55-vuotias  ja kaikkea muuta kuin nuoren kauniin naisen unelma. Tämä nainen sitten vietti aikaa miehen kanssa matkan loppuun saakka. Nainen oli kai ollut sen verran ”suostuvainen”, että African Jack alkoi suunnittelemaan uutta keikkaa Kamerunin Doualaan heti kun oltiin takaisin Suomessa päästäkseen mahdollisimman pian takaisin tämän naisen luo.

African Jackista riittäisi juttuja vaikka kuinka paljon, mutta ei ole järkevää keskittyä vain yhteen henkilöön. Surullisinta tässä oli, että koko ulkomaalaisyksikkö tiesi hänen puuhistaan ja hiljainen hyväksyntä vallitsi. Osa yksikön miespuolisista poliiseista piti häntä lähes sankarina ja ylisti kuinka kova panomies hän on – oikea ”äijä”. Hiljainen sopimus oli, että mitä saattokeikoilla tapahtuu, jää sinne. Ikävä kyllä minäkin kuuluin silloin niihin lampaisiin, jotka eivät uskaltaneet sanoa mitään. Kuljin African Jackin mukana vielä monella saattokeikalla, minähän olin yksi hänen luottomiehistään.

African Jack asustelee nykyisin Thaimaassa – jokainen päätelköön itse, että miksi.

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

11 vastausta artikkeliin “Keissi 2: Ulkomaalaispoliisin ylikonstaapelin raiskausyritys ja virka-aseman väärinkäyttö

 1. Mielestäni Poliisin tulisi ottaa oppia Tehdaiden työnjohtajista niin loppuisi tälläiset perseilyt kertaheitolla. Kerron esimerkin. Olin 90 luvulla töissä muovia tuottavassa firmassa ja pistin väärät muovit väärälle asiakkaalle monen tuhanen markan moka. Voi kuulkaa se johtaja huusi kuin leijona. Kyllä siinä 15 vuotiaan tytön alahuuli vapisi, kun pomo huusi kurkkusuorana. Kattokkin, että et on viimenen kerta. Nyt oon 36 vuotias ja vieläkin tarkistan etten laita väärään paikkaan. Jutun pointti on siis se, että noin tiukka johto estää perseilyt.

  Tykkää

 2. Mitä tulee kaljan juontiin työaikana se on työturvallisuus rikos ja Teidän esimiehen tulisi ohjata hänet hoitoon ja onhan tuossa syitä mobia. Toinen juttu on se, että esimiehelle on pystyttyvä kertomaan väärinkäytöksistä. Noh, itse en ole pystyny kertomaan, vaikka syitä olisi ollut. Syynä on se, että voit joutua silmätikuksi ja se voi tehdä työnteon hankalaksi.

  Liked by 1 henkilö

 3. ”…ja muukalaislegioonan evakuointi yksikkö hotellin vieressä.”

  Mikä hotelli?

  Jos näin erikoiset faktat kiinostaa,niin taisi olla Meridian. Jos yhtään Kamerunin tilannetta tiedät, niin siellä on vieraillut ahkerasti ranskalaisia firmojen edustajia ja heitä varten siellä on yksikkö jos tilanne maassa pahenee. Saavat sitten järjestettyä oman maan kansalaiset kotimaahan.

  Tykkää

 4. Olipas kommentoija-Hannalla naivi kommentti;) Eiköhän juuri siellä johdossa ole ne mainioimmat narsistit töissä. Alalle hakeutuu tiettyjä ihmistyyppejä, poikkeuksia toki on. Niinpä saamme edes lukea näistä.
  Lisäksi on kyse niin isoista rikoksista, että nyt ei alahuulen vapistelu riitä. Poliisin ammatti on etiikka-ammatti, jossa tulee käyttäytyä nuhteettomasti myös vapaa-ajalla. Tämä ei siis ole mitenkään vapaaehtoinen vala, vaan ehto ammattiin pääsylle.
  Nämä blogeissa mainitut rikokset ovat tapahtuneet poliisin työajalla, liekö niin että siitä johtuen eivät ihan heti vanhene vai miten on esim juopppojen pahoinpitelyiden kohdalla?

  Liked by 1 henkilö

  1. Escobar, kyllä nämä blogissa mainitut rikokset ovat ehtineet jo vanheta. Ymmärsin, että olivat tapahtuneet noin 10-15 vuotta sitten.

   Tykkää

 5. Vanhentuminen ei poista tosiasiaa että tekijät ovat edelleen suurin osa poliisin viroissa. Jos ei rangaistuksia saada voidaan silti ryhtyä virkamiesoikeudelliisiin toimenpiteisiin kuten erottamiseen.

  Tykkää

  1. Vanhentuminen poistaa rikosvastuun. Miksi et itse aikanaan 15 vuotta sitten, tehnyt asioille mitään, esimerkiksi kertonut epäkohdista eteenpäin. Tämä tekee Sinusta yhtä syyllisen siihen, että nämä tekijät ovat edelleen töissä, ja ilman rangaistusta.
   Turha Sinun nyt, 15 vuotta myöhemmin kitistä siitä mitä tapahtui.
   Erottaminen 10-15 vuotta sitten tapahtuneen sakkojutun takia on vain päiväunia öyhöttäjälle…

   Tykkää

   1. Jos olet blogin lukenut kunnolla, niin vastaukset selviävät kyllä miksi en silloin tehnyt niin. Kyllä se syyllisyys niistä on kalvanut vuodet ja ihan samasta syystä en ole kertonut kuin on tullut jo nyt ilmi pienen ajan sisään missä kyllä virkatoverit ovat olleet tietoisia teoista.Tekstini on kyllä näyttäytynyt suurimmalle osalle ihan muuna kuin ”kitinänä”, jota en myöskään itse koe että se on.Se on tekstiä joka olisi pitänyt kirjoittaa ajat sitten, jos olisin ollut tarpeaksi rohkea.

    Se mikä paine työyhteisössä on ja kuinka vaikeaa hyvän poliisin on lähteä sotimaan varsinkin virassa olevana ehkä Suomen taitavinta sekä peittelyssä, että selittelyssä olevaa koneistoa vastaan on todella vaikeaa ja vaativaa. Totta on, että olisi pitänyt sanoa siloin. En tiedä olisiko johtanut muuhun, kuin että silloin minulla olisi vasta-alkanut virka ura jäänyt siihen ja nämä nyt tuodut asiat esiin jääneet todistamatta. En tiedä olisiko ehkä noussut joku toinen taistelemaan, en tiedä. Blogi on kuitenkin poikinut hurjan määrän tuoreita juttuja, joita mediat ovat tauotta tutkineet tahoillaan ja siellä ollaan saatu kaivettua todellakin lujia väärinkäytöksiä esiin tapauksista, jotka ovat tuoreita. Se on jo todella upea juttu ja iso osa blogia. Se oli yksi blogin tärkeä asia, jota toivoin kun sitä aloin kirjoittamaan, että lukijat kirjoittavat minulle kun luottamus siihen kuka oikesti olen on tullut. Saada kansa liikkeelle ja kirjoittaa kokemuksiaan ihmiselle, joka oikeasti välittää ja siirtää asiat eteenpäin tahoille, joissa ei olla puolueettomia. Uskon että ensimmäisten medioiden uutisoinnit blogin lukijoiden jutuista tulevat tuomaan ”toisen aallon” juttuja, joissa on sitten heitä jotka vieläkin ovat varovaisia ja ymmärrän että osa on joko syystä että oma maine menee, tai että tieto menee ihan väärälle taholle.

    Lähiviikkojen uutisointi tulee olemaan ankaraa poliisin kannalta, mutta takuulla nimeomaan niiden pahojen. Uskon kuten suurin osa minulle kirjoittaneista, että tämä kaikki tulee toivottavasti tuomaan avoimuutta poliisin toimintaan ja saa liikkelle lumipalloefektin, joka saa muitakin poliiseja nousuun vääryyttä vastaan. Se että kirjoitat noin on omalla tavallaan totta, mutta olisiko ollut parempi jättää kokonaan mainitsematta asiasta? Osa rikoksista ei todellakaan ole edes vanhentuneita, joita olen tänne kirjoittanut. Kaikkea edes en vielä ole kirjoittanut.

    YT Joakim

    Tykkää

 6. Jutussa on monia asioita, joita ei saisi tapahtua koskaan. Mutta itse päärikoksesta on pakko tällä elämänkokemuksella todeta, että jos kaksi nuorta naista Kamerunissa tai ihan missä kehitysmaassa tahansa lyöttäytyy muitta mutkitta valkoisten miesten seuraan ja lähtee näiden kanssa hotellille, niin kyseessä ei ole tavallinen vieraanvaraisuus. Se pitäisi osata päätellä jo siitä, että naiset hengailevat kaupungin ainoassa turisteille ja ulkomaalaisille liikemiehille sopivassa baarissa evakuointiyksikön vieressä.

  Raiskausrikoksessa taisi olla kyse siitä anaalista enemmänkin kuin seksistä yleensä. Monella prostituoidulla kun on aika tiukat rajat. Hehän ovat kuitenkin ammattilaisia työssään eivätkä orjia.

  Tämä on hyvä blogi ja jatkan lukemista. Vaikka ilman todisteita tällainen whistleblower-tarinointi ei varmaan mihinkään konkreettiseen johdakaan, ainakin on vähän saatu tuuletettua likapyykkiä. Kenties julkisuuden pelko muuttaa ajattelua ja kulttuuria pidemmällä aikavälillä.

  Tykkää

 7. Itsekin aikoinaan ulkomaalaispoliisissa toimistosihteerinä työskennellyt ja voi kauheus nuo saattokeikkojen tarinat.. Yksikössä työskenteli poliisi, jota kutsuttiin äijien kesken ”seivästäjäksi”. Onhan se hienoa valtion kustantamilla matkoilla käyttää päivät maksullisten naisten kanssa..

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: