Keissi 3: Itäkeskuksen poliisin 3 vuoron juoponheittokisat

Tämä tapaus josta nyt kerron on luonteeltaan todella julma ja kertoo karua kuvaa millaisia yksilöitä poliisissa pahimmillaan on.

Blogi on ensimmäisen päivän aikana saanut tajuttoman määrän kiinnostusta. Kaikki tsemppiviestit joita olen jo nyt saanut auttaa jaksamaan jatkaa tätä taistelua yhtä Suomen isointa tuulimyllyä vastaan. Alle vuorokaudessa on blogissa ollut yli 5000 lukukertaa ja lähes 1500 kävijää. Toki lukijoissa on paljon poliiseja, se nyt on täysin selvä asia.

Jos haluatte asiassa auttaa niin jakakaa blogia mahdollisimman laajalle ja isolle yleisölle. Kirjoittakaa minulle niitä omia kokemuksianne, jotta saadaan mahdollisimman paljon juttuja ja sitä saastaa esille jota poliisissa on. Myös painetta poliisille lopettaa se helvetin selittely ja saada viimein näitä mätiä yksilöitä sellaisen tutkinnan alle jossa ei voida enää vähätellä ja tutkia juttuja pimeiksi. Jos ei kaikissa jutuissa tuomioita tule niin vähintään pois viralta. Ohjeet yhteydenottoon löytyy blogin etusivulta.

Suomi on Euroopan ainoa maa jossa toinen poliisi tutkii toista poliisia jos poliisi on rikoksesta epäilty. Aivan helvetin sairasta eikö? Ei mikään ihme että tilastollisesti meillä on yksi maailman vähiten korruptoitunut poliisi.. Jokainen joka siihen prosessiin on lähtenyt tietää mitä se on. Uskaltaisin väittää jos maahamme saataisiin täysin poliisista riippumaton taho tutkimaan poliisirikoksia tulisi tajuton määrä juttuja ihmisiltä jotka eivät edes enää viitsi lähteä siihen naurettavaan pelleilyyn tekemään rikosilmoitusta poliisista toiselle poliisille.

Sitten tähän karmaisevaan asiaan. Itäkeskuksessa tähän osallistui ainakin kaksi partiota. Ikävä kyllä muistan tästä tapauksesta takuuvarmasti vain 3 nimeä, mutta sekin on paljon. Se ei silti vähennä tippaakaan tekojen vakavuutta.

Jätkät keksi niinkin sairaan idean että kun viedään juoppoja joita korjataan talteen ja viedään Sahaajankadulle niin aletaanpa kisaamaan siitä kuka heittää juopot pisimmälle maijan boksista. Kirjaimellisesti heittää. Sahaajankatu on siis paikka jossa kodittomat alkoholistit voivat yönsä viettää seinien sisällä.

Tämä oli ensimmäisiä asioita joita muistan idästä jossa nuoren poliisin oikeudentaju sai karmean kolauksen että mihin helvettiin mä olen hakenut töihin. Se nuoren maailmanpelastajan asenne alkoi karisemaan jo heti alkutekijöissä. Poliisikoulussa varoitettiin että se tunne tulee katoamaan monella muutamassa vuodessa, itsellä siihen riitti pari kuukautta. Eikä sen vuoksi että olisi turhautunut siihen että samat kodit, samat perheet jotka eivät apua saa vaan nimenomaan poliisin sairaan käytöksen ja toiminnan vuoksi.

”Kisan säännöt” oli että laitetaan tikku maahan jonka takaa heitto tehdään. Poliisit ottivat juoppoa kiinni toinen käsistä ja toinen jaloista. Sitten heijattiin vauhtia ja yritettiin heittää kaaressa mahdollisimman pitkälle. Itse en halunut siihen osallistua ja sain selitettyä asian niin että toimin mittamiehenä. Ei siinä nuori poliisi uskaltanut alkaa sanomaan että ootte jätkät sairaita, ei noin saa tehdä. Muistan edelleen sen helvetillisen tunteen kun lähes shokissa katsoin kun ”kisat” tulivat täytenä yllätyksenä siinä vaiheessa kun takaboksi ekan kerran aukesi kisojen merkeissä. Se oli kuvottavaa katseltavaa ja kuulla sitä luiden rusahtelua ja tajun menetyksiä. Muut juopot jos sattuivat olemaan ulkona käänsivät aina katseensa pois jo siinä vaiheessa kun tietyt poliisit tulivat autoista ulos.

Sahaajankadulla oli silloin töissä täysi sadistinen kusipää jonka kanssa oli sovittu että jos joku tulee puhumaan niin turpaan tulee urakalla. Se oli hiljainen sopimus. Sama Sahaajankadun työntekijä kehui nauraen kuinka juopoilta saa kivasti taskuista extramassia, nämä kisaavat poliisit nauroivat yhdessä miehen kanssa asialle. Voitte kuvitella kuinka turhaa uhrien olisi ollut tulla laitokselle toiminnasta valittamaan tai tekemään rikosilmoitusta. Turpaan olisi tullut ja urakalla kun Sahaajankadulle olisi takaisin mennyt.

Pisimmät heitot olivat jotain 3 metrin luokkaa. Näille naurettiin räkäisesti ja jätkät jopa alkoivat ottaa nopeammin keikkoja jossa sammuneita oli tarjolla jotta saisi uusia heittoja ja voiton kisassa. Jäävuorenkokoiset ”kovat itiksen kytät” heittelemässä ressukoita kaaressa. Just for fun. Hyi vittu. Anteeksi, mutta nämä tapaukset tekevät vieläkin niin pahaa että pistää vihaksi vuosien jälkeen muistella yksityiskohtia.

Yksi heittäjistä istui ainakin vuosi sitten Poliisihallituksen poliisitarkastajana. Taitaa olla edelleen mutta en tiedä virkanimikettä tarkasti muuta kuin että on edelleen jossakin poliisin korkeimmista viroista. Eikä tarkalla virkanimikkeellä ole väliä, nimi kyllä on muistissa eikä unohdu koskaan. Sisäpiiri tietona kuulin että miehestä oltiin jopa kaavailemassa uutta poliisiylijohtajaa. Sama mies syyllistyi myös tekoon joka oman lakituntemuksen mukaan olisi tapon yritys, vähintään törkeä vammantuottaminen. Siitä tulee myös jossain välissä tänne juttua. Eikö ole sairasta että mies joka on niinkin korkeassa virassa joka ottaa kantaa poliisien tekoihin ja rikosepäilyihin on luonteeltaan tällainen? Minusta ainakin on.

Kisat kestivät pitkään ja itse todistin ja mittasin ainakin 5 heittoa. En viitsi lähteä arvailemaan missään nimessä yläkanttiin jottei tekojen totuudenperäisyys vaarantuisi. Anyways yksikin heitto on jo liikaa ja tämä oli systemaattinen homma Idän sen ajan 3 vuorossa. En usko että tähän jokainen osallistui vuorosta, mutta ainakin kaksi partiota joista muistan 3 nimeä tarkasti. Minä mittamiehenä koska en suostunut heittämään.

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

18 vastausta artikkeliin “Keissi 3: Itäkeskuksen poliisin 3 vuoron juoponheittokisat

 1. Hienoa fiktiivistä tekstiä äijä kyllä tuottaa. Toimiiko psykoosit luovuuden lähteenä? Näistä sais kirjan koottua.

  Tykkää

 2. On tuttua poliisin järjetön voimankäyttö. Erään kerran juovuspäissäni oltuani, enkä rähjännyt, heitti konsta kuralätäkköön ja tuli polvilleen selkääni ja raudoitti niin että ranteet rutisi. Kylkiluu murtui tuossa kontaapelin ”rukoushetkessä”.Ja putkareissu. Oli kyllä perseestä nukkua valtion pahnoilla kun kylkeen sattui ihan helvetisti.

  Toisella kertaa kun nukahdin kauppakeskuksen penkille nuorehko konsta potkaisi penkiltä lattialle niin että pää kajahti kunnolla betoniin ja tähtitaivas aukeni näkökenttään. Siitä jälleen muitta mutkitta putkaan potemaan päänsärkyä.

  Juoppo tuntuu olevan useiden poliisien silmissä punainen vaate ja yhteiskunnan hylkiö.

  Liked by 1 henkilö

 3. Hei. On valitettavaa, että tällaista on mahdollisesti sattunut. Tietääkseni Suomessa poliisin tekemiä rikoksia tutkitaan syyttäjän johdolla, eikä toisen poliisin. Luulen, että sama käytäntö on muuallakin, eikä Suomi tässä poikkea ainoana, kuten asian esitit.
  Teitkö itse rikosilmoitusta näistä asioista?
  Mikäli et, olisi kiva tietää miksi..
  Tämän blogin motiivit siinä tapauksessa ovat erittäin kyseenalaiset. Eikö sinun poliisina ollessasi olisi ollut velvollisuus tehdä asialle jotain, sen sijaan, että nyt bloggaat asiasta?
  Epäluottamusta poliisiin tässä maailman tilanteessa nyt sitten tarvitaankin. Montako tällaista poliisia todella oli ja lasketko myös itsesi mukaan, mittamies?

  Tämähän nyt oli kommentti. Sanon heti alkuun että toivotko koronan mahdollisiin liikkumisrajoituksiin valvomaan senlaista poliisimassaa josta olen kertonut? Kannattaa lukea blogi kokonaan, siellä kerrotaan miksi olen vaiennut liian pitkään. Sama syy miksi poliisit kirjoittavat nyt minulle eivätkä puhu asioistaan työpaikalla. Erittäin harva poliisi on uskaltanut toisesta poliisista tehdä rikosilmoitusta. Väittäisin että edelleen ura on siinä. Varsinkin jos on naispoliisi.

  Joakim

  Tykkää

  1. On todellakin arvostettavaa ja hienoa, että tuot julki nämä ja viet asita eteenpäin. Minä ainakin tuen jokaista ammattilaista millä alalla tahansa, joka uskaltaa tuoda ennen pitkää julki kaikki rikokset, joihin toiset ammattilaiset syyllistyvät. Ja kuten Joakim kerroit, en todellakaan halua, että kun nyt tämän horonadystopian aikana näyttää siltä, että koko kansan perustuslailliset oikeudet yksi toisensa jälkeen potkitaan romukoppaan, niin haluaisin vaarallisia ja likaisia, hulluja, rikollisia poliiseja hoitamaan yhteiskuntaamme. Kiitos sinulle suuresta rohkeudestasi!

   Tykkää

 4. Muistan itiksen kytät ja kyttiksen. Kerrankin lähdin tuttavan kaveriksi näyttämään missä kyttis on kun hänen lompakkonsa oli kadonnut Bohemiassa, olin minä nauttinut mutta en mitenkään päissäni horjunut.
  Olin siinä vain kaverina siinä kun toinen teki ilmoituksen ja minulle sanottiin että sinä et lähde mihinkään.

  Taluttivat ala autotalliin ja autossa hyvinpitelivät, koska hieman saatoin avata suutani koettuani että nyt minua viedään ilman syytä jonnekin. Samperin kiva oli olla raudoissa takapenkin jalkatilassa vatsallaan matkustaa.
  Kisahalliinhan ne minut tietenkin vei.
  Ja aamulla kun pääsin pois ja tahdoin hieman että minut otettaisiin vakavasti sain kuulla vain uhkauksen ”poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta.”
  Hemmetti ei mulla ollut edes fyrkkaa matkustaa himaan Tölikästä. Se oli nastaa se.
  Potutti.

  myös sahaajankatu tuli tutuksi. Siellä nukuttiin vain lattialla. Paikalla saattoi olla viitisentoista äijää ja ehkä 6 patjaa ja siellä sai nukkua toinen silmä auki. Sinne ei kukaan halunnut joutua.

  Iso rispekti siitä että kirjoitat ja sääli että olet lopettanut kun juuri kaltaisiasi tarvittaisiin enemmän.
  Rauhaa.

  Liked by 1 henkilö

 5. Pystyn kyllä vahvistamaan osittain, vaikka en juuri tätä kyseistä tarinaa. Olin aikanaan idässä vartiointiliikkeessä hommissa ja jouduttiin asioimaan itiksen poliisin kanssa harvase päivä. Oma kokemukseni itiksen poliisista on että kusipäisempää piiriä sai hakea. Asiakkaiden kohtelu oli ajoittain todella törkeää ja vertaansa vailla. Edes vantaan poliisi (joka muuten piti aika vahvaa kakkossijaa) ei toiminnassaan ollut näin perseestä. Vartijana ollessani opin/tajusin miksi idässä suhtaudutaan niin kriittisesti auktoriteetteihin. Itä opettaa.

  Tiedän täysin mistä puhut. Rohkea kommentti sinulta. Kiitos.

  YT Joakim

  Liked by 1 henkilö

 6. Onko sulla Joakim fikassa jotain kovaa todistetta, kuten esim videokuvaa/äänitallennetta jostain näistä keikoista tai teoista? Jos ei, niin kiinnostaisi tietää mikset saanut koskaan kännykällä tai esim haalarikameralla dokumentoitua näitä? Ja siis täysin vilpitön kysymys, kun tässä nyt on vain sinun sanasi. Ex-poliisina ymmärrät varmasti että näyttöä tarttee – mikäli haluaa näitä mätiä omenoita vastuuseenkin.

  Sun todistuksesi tuntuu hyvin uskottavalta, mutta faktat eivät välitä mun (tai kenenkään muunkaan) tunteista.

  Kiinnostaisi myös, että oletko jutellut muiden poliisien, kuten entisten kollegojesi kanssa ja oletko saanut muita poliiseja puolellesi vahvistamaan näitä juttuja vai oletko ainoa joka on uskaltanut tulla julki?

  Rohkea äijä olet joka tapauksessa! Eiköhän se lankakerä ala tästä nyt purkautumaan, toivon mukaan.

  Tykkää

  1. Hei ja kiitos viestistäsi. En voi tässä vaiheessa paljastaa mitään tiedossani olevaa tulevan tutkinnan kannalta. Ymmärrät varmasti. Todella moni poliisi on kirjoittanut ja kehunut rohkeudesta ja painottanut samaa asiaa, että tämä mitä teen puhdistaa niiden hyvien maineen. Nyt kun kokoajan lisääntyvä poliisiviha ei erottele kansan silmissä kuka siellä on hyvä ja kuka paha.

   Tykkää

 7. Olin 15 vuotias, ehkä 45 kiloinen ja juopottelemassa kylillä, pikkukaupungissa jossa poliisit sitten ottivat kiinni alaikäidenä juopottelusta. Putkaan eivät heittäneet, mutta lähtivät kuskaamaan kotio, kotipihassa halusivat katsoa puhelinta koska jonkun takia luulivat sitä varastetuksi. Sanoin jotain pahasti niille jonka jälkeen konstaapeli astui varpailleni ja löi maglitella mahaan, niin että tuuperruin maahan. Poliisit hyppäsivät autoon ja jättivät minut maahan makaamaan. Tämän jälkeen en olekkaan virkavaltaan luottanut. Tämä tapahtui vuonna 2000. Tänä päivänä ei tulisi mieleenkään lyödä 15 vuotiasta, vaikka minkälaista kielenkäyttöä sieltä tulisi.

  Tykkää

 8. Mitä muuten tarkoittaa, kun mennään ”Lauttasaaren kautta”? Itiksessä, kun poliisi tuli hakemaan kiinniotettuja kodittomia alkoholisteja, kysyivät joskus, että pitäiskö mennä Lauttasaaren kautta. Aiheutti pelkoa kiinniotetuissa.

  Tykkää

 9. Alkoholistin sukulaisena olen kuullut näitä juttuja paljon. Eniten vitutti siinä vaiheessa kun mies oli jo vanha ja raihnainen ja paikat hajalla, niin se oli käytännössä aina sairaalareissu kun johonkin kolahti. Ymmärtäähän sen, että poliiseja ottaa päähän hoidella juoppoja, mutta se on kuitenkin sairaus. Ja jos ei se dena mitään väärää tee, niin voisi jättää rauhaan. Voimajuoman rohkaisemana riehuvat tietysti asia erikseen.

  Tykkää

 10. Suuri peukutus sinulle. Tee vielä uusi lakialoite tähän asiaan liittyen poliisin toimien valvontaa varmasti saat kannattajia.
  Varmasti on Suomessakin vikaa poliisissakin niinkuin muissakin ammateissa. Onko Suomen poliisissa korruptiota? Muualla maailmassa esimerkiksi sakkoja ei välttämättä saa jos antaa rahaa, niin välttyy sakoilta tms.

  Tykkää

 11. Hyvä, että tuot asian esille. Useammalta asunnottomalta olen kuullut ”poliisien voimankäytöstä” kun ihmettelin ruhjeita, murtumia. On vaan heidän hankala yksin todistaa tapahtumaa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: