Viesti poliiseille ja lukijoille

Sain eilen haastattelupyynnön Suomen suurimman median toimittajalta. Hänen kanssaan keskustelen ensi viikolla jokaisesta tiedossani olevasta tapauksesta; myös niistä, joista olen jo kirjoittanut. Heille menee myös täysi nimilista tekijöistä, joista olen kertonut ja vastedes kerron. Ikävä kyllä tulevissa tutkinnoissa todistajan asemaan joutuu moni hyväkin poliisi, joka on ollut tietoinen näistä rikoksista. Vain näin saadaan totuus mahdollisimman hyvin ja aukottomasti selvitettyä ja oikeus tapahtumaan.

Toimittaja toivoi mahdollisimman monen virassa olevan tai entisen poliisin ottavan yhteyttä, jotta saataisiin mahdollisimman painavaa aineistoa mediaan ja sitä kautta myös tutkintaan, joka varmasti poliisissa on jo aloitettu. Luulisin näin ainakin. Mitä suurempi yleisö, sitä suurempi paine poliisijohdolla on suorittaa tutkinta mahdollisimman tarkasti. Minä tiedän kaikki yksityiskohdat ja osaan kyllä puuttua heti, jos jotain aletaan selittää muuksi kuin olen väittänyt. Tietyt yksityiskohdat ja tapaukset olen pitänyt vielä itselläni sen vuoksi, että niihin ei ehdittäisi valmistautua poliisijohdossa, jossa asioita osataan kyllä selitellä parhain päin.

Olen saanut myös poliiseilta viestejä, joissa on tsempattu jatkamaan ja todettu minun olevan hyvällä asialla. Se kertoo siitä, mistä olen maininnut: paine olla puhumatta vääryyksistä oli ja on varmasti edelleen tajuttoman kova. Moni poliisi kärsii takuulla edelleen, kun ei ole voinut kertoa esimiehelleen kaikista asioista; on sitten kyse ollut joko heidän omakohtaisista kokemuksistaan tai näistä minun kertomistani tapahtumista. 

Sain yhteydenoton myös eräältä entiseltä poliisilta, jota en tunne. Hän on ollut muun muassa Itäkeskuksessa töissä, mutta eri aikaan kuin minä. Hän osasi jostain syystä arvata oikein kaikkien poliisien nimet, joista olen kirjoittanut rappukäytävä- ja juoponheittoteksteissä. Tämä kertoo karua totuutta siitä, että kyseisten henkilöiden luonne tai maine ovat olleet tiedossa sekä ennen että jälkeen minun aikani Itäkeskuksessa.

Moni on kysynyt, miten uskallan kirjoittaa omalla nimelläni ja kuvallani. Vastaus on yksinkertainen: en pelkää yhtään, päin vastoin. Omalla nimelläni ja kuvallani kirjoittaminen antaa juttujen todenperäisyydelle paljon enemmän painoarvoa kuin jos kirjoittaisin nimimerkin takaa ilman valokuvaa. Tiesin, että tällä tavalla toimiessani saan rutkasti lokaa niskaani. En edes vaivaudu googlaamaan, mitä minusta netin syövereihin on kirjoitettu. Olin harkinnut pitkään tätä blogia ja olen myös valmistautunut siihen, että kaikki eivät kirjoituksistani ole mielissään.

On ihan turhaa lähetellä viestejä, joissa herjataan suomen kieltäni tai kirjoitustaitojani. Jos sisältöä tärkeämpää ovat pilkkujen paikat tai sanajärjestys, en voi asialle mitään. Kukaan ei pakota lukemaan blogiani. Yritän parhaani tämän ADHD:n kanssa, nykyään ilman lääkitystä. Haukkumaviestit ja kommentit menevät suoraan roskakoriin, eivätkä aiheuta minkäänlaista ärtymystä, vaan ainoastaan turhaa työtä, kun saan seuloa ja poistaa niitä asiallisten ja tärkeiden viestien joukosta. Mainitsen asiasta siksi, etten missään nimessä tahdo ihmisten lähettämien tärkeiden viestien jäävän lokamyrskyn alle. Toivottavasti se loppuu nyt. Kuitenkin lähes kaikki saamani viestit ovat olleet erittäin asiallisia ja kannustavia. Ärsyttämään pyrkiviä on tullut vain muutama.

Ei, en ole katkera. Poliisi ei ole koskaan kohdellut minua huonosti. Olen vain helvetin vihainen niiden poliisien touhuista, jotka toiminnallaan vievät myös hyvien yksilöiden arvostuksen. Ei ole pahempaa tilannetta kuin poliisivihan eteneminen siihen pisteeseen, että koko organisaatiota vihataan sokeasti välittämättä siitä, onko kulloinkin ollut kyseessä hyvä vai mätä yksilö.

On jännä ilmiö, kuinka moni suomalainen kuulemma kyseenalaistaa tekstejäni, koska rikoksentekijät ovat poliiseja. Mediassa kerrotaan jatkuvasti erittäin rankoista ja julmista väkivallanteoista. Minkä vuoksi poliisit olisivat asiassa poikkeus? Tekeekö haalari ihmisestä automaattisesti hyvän ja luotettavan? Pääsykoe ei kummoinen ole ja jokaiseen ammattikuntaan mahtuu siihen soveltumattomia yksilöitä. Myös poliisiin.

Toivottavasti tämä kaikki johtaa siihen, että saadaan täysin puolueettoman tutkinnan alle henkilöt, joista olen kertonut ja ne, joita en ole vielä maininnut. Blogini on levinnyt mielettömällä tavalla ja saanut tajuttoman määrän lukijoita erittäin lyhyessä ajassa. 

Suuri kiitos jokaiselle lukijalle ja erityisesti heille, jotka ovat tietoa blogista jakaneet. Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

9 vastausta artikkeliin “Viesti poliiseille ja lukijoille

 1. Nyt on hyvää työtä. Omalle kohdalle ei koskaan ole sattunut mitään edellä mainittua, mutta on hyvä jos mädät yksilöt saadaan poimittua pois. Tai edes vähemmäksi. Tämä ei kuitenkaan vähennä luottamusta virkavaltaan. Kuten itse totesit, suurin osa on kai suoraselkäistä porukkaa.

  Liked by 2 people

 2. Se mitä teet on tärkeää. Keskiluokkaan tukevasti kuuluvanakin, oma luottamukseni Suomen poliisin toimintaan on rapistunut viime vuosien aikana pahasti. En usko että asiat paranevat ilman kunnollista tuuletusta, ja sitä varten tarvitaan pilliinviheltäjiä.

  Tämä ei tosiaan vähennä vaan lisää luottamusta poliisin toimintaan. Väärinkäytökset on kertakaikkisesti perattava pois.

  Tykkää

  1. Nöyrät kiitokset. Juuri kaiken tarkoituksena on saada maahamme mahdollisimman hyvä poliisi jossa ei tällaisia asioita pääse tapahtumaan ja naisten asema poliisissa olisi tasa-arvoinen. Niitä törkeitä ahdistelujuttuja on kantautunut korviini aivan liikaa. Yksikin on liikaa.

   Liked by 1 henkilö

 3. Hyvä, että tuot poliisien väärinkäytöksiä esille. Tuskin maltan odottaa että kuulemme totuuden eräästä kirjailija-kansanedustaja-poliisista.

  Tykkää

 4. Pakko kysyä, nyt kun näitä postauksia on lukenut… Miettiikö poliisin sisällä kukaan sitä kuinka se poliisin oma tötöily rapauttaa uskoa siihen systeemiin? Siis jos nyt katsotaan vaikka mihin asti on jenkeissä menty? Vai onko se tosiaan niin, että noi kaikki voi jättää naulakkoon parin ekan kuukauden aikana?

  Mä jotenkin aina ajattelin, että suomessa homma toimii aika hyvin, koska meillä on maailmalla hienoja esimerkkejä siitä miten asioita ei kannata tehdä. Meillä on pieni populaatio, ollaan kohtalaisen vikkeliä kaikissa muutoksissa jne ja jengillä on luottoa valtaapitäviin. Mutta nyt kuitenkin pikkuhiljaa aletaan valua sitä mäkeä alaspäin ja se vauhti kiihtyy pikkuhiljaa kun eri tapauksia tulee esiin. Esim. vaikka se poliisin elokapina-mielenosoituksen rikkominen kyynelkaasuilla jne ylilyönnit. Tai ne pienet jutut, kuten ettei varastettua pyörää kannata ilmoittaa poliisille, koska mitään ei kuitenkaan tapahdu.

  Sit heität tohon soppaan vielä ne jatkuvasti muuttuvat sukupolvet ja mihin asioihin ne uudet sukupolvet aina tottuu ja oppii. Mä olen päälle 40 ja tottunut siihen, että poliisiin voi luottaa. En usko, että nykypäivän 20-vuotias näkee tuota välttämättä ihan samalla tavalla. Projisoi siitä sitten vaikka 50 vuotta eteenpäin ja missähän ollaan?

  Tykkää

 5. Arvostan kovasti rohkeuttasi kertoa näistä asioista. Jospa tämä viimein avaisi silmiä, ettei ainoastaan ”ne ameriikan poliisit” ole ikäviä ihmisiä. Täytyy sanoa, että paha olo tuli lukiessa. Ihminen voi olla toiselle ihmiselle kyllä mielettömän julma. Joillain menee virka-asema vissiin hattuun. Tottakai varmaan suurin osa on hyviä tyyppejä, mutta muutama mätä voi tehdä ikävää kaikkien maineelle. Jospa ne mädät saataisiin poimittua pois.

  Tsemppiä jatkoon! Mukavaa kevättä!

  Vastaan sulle et oli ne mullekin niin rajuja et vieläkin on itku tullut pari kertaa kun kirjoittanut näitä.
  -Joakim

  Tykkää

 6. Juuri tämmöstä kansalaistiedottamista Suomi tarvitsee lisää. Olen puhunut itse nyt jonkin aikaa siitä että moraalia ei voida luoda säädännällä ja tämä blogi tuo kentältä kokemusta tukemaan väittämiäni. Olen myös kirjoittanut ja puhunut pitkään siitä, että Suomessa on valtava määrä rakenteellista korruptiota. Meidän kansalaisten täytyy ryhtyä tekemään koko Suomen laajuisesti yhteistyötä ja uudistaa hallintojärjestelmiä monella eri osa-alueella, koska on selvää että korruptoitunut koneisto ei sitä itse tee.

  Kiitos kun rohkenet avautua ongelmista.

  Tykkää

 7. Setäni on ollut erään kaupungin läänin komissaario aikanaan. Siihen aikaan saattoi luottaakin enemmän poliisiin, mutta muutamien ikävien tapusten jälkeen luotto on mennyt juurikin näiden törkeiden käytösten vuoksi. Mutta joo, hyviä tyyppejä saattaa olla vielä jäljellä, joiden oma ego ei määritä poliisin virkaa.

  Tykkää

 8. Hyvä, kun julkaiset näitä. Minun tekemiä rikosilmoituksia ei tutkita, ja jos teen ilmoituksen poliisi tekee välittömän lastensuojeluilmoituksen. Ystäviäni on pahoinpidelty poliisin toimesta, eräällä on mm kallomurtunut teleskooppipampulla. Kukaan ei puutu poliisin tekemiin rikoksiin

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: