Lyhyt näkökulma tulevaan: Poliisilla itsellään on nyt avaimet kädessä


Heti alkuun kirjoitan, että tämä on oma mielipidetekstini.

Minulta on kysytty mitä uskon, että tämä kaikki tulee aiheuttamaan. Mitä tulee tapahtumaan kaiken myllytyksen jälkeen?

Poliisilla on nyt itsellään tosiaan käsissä kaikki avaimet, miten tahtoo jatkossa edetä ja mitä sillä saavutetaan. Toivottavasti poliisi tulee suorittamaan tutkinnan todella perusteellisesti ja poistaa nämä mädät yksilöt joukoistaan. Toivottavasti esitutkinta rikoksesta epäiltyjen poliisien kohdalla suoritetaan niin tarkoin, että voidaan todeta puolueettomasti kansan, sekä medioiden valvovien silmien alla kuka on oikeasti syyllinen, ja kuka ei. Tajuton määrä on tullut viestejä, joissa on kerrottu omista kokemuksista nimenomaan sen mädän poliisiväen kanssa.

Jos näin toimitaan, että kaikki tutkitaan oikeasti perinpohjaisesti, enkä puhu ainoastaan omista jo esiin tuomistani tapauksista, vaan ihan kaikista, joita kansa on minulle kirjoittanut ja puhunut, niin sellaisen tutkinnan jälkeen on suomalaisilla luotto poliisiin suurempi kuin koskaan.

Jos homma menee rumaksi varsinkin johdon puolelta, silloin on poliisi korttinsa pelannut, ja niitä ei vähään aikaan takaisin saada.

Kaikki se määrä viestejä ja kommentteja, joita moni onkin jo lukenut blogista, kertoo kyllä karua totuutta, että olen oikeassa siinä, ettei homma ole miksikään vuosien varrella muuttunut. Eikä kyseessä ole todellakaan ainoastaan Helsingin poliisilaitoksen ongelma.

Jos jotain pitäisi veikata, niin homma on vain mennyt pahemmaksi. Ainakin tiettyjen yksiköiden osalta. Muistakaamme aikaa, kun puhuttiin paljon poliisin työttömyydestä ja koulu jätti ainakin yhden kurssin pitämättä, sillä yksikään hakija ei ylittänyt edes vähimmäispistemäärää, joka Poliisikouluun pääsyyn vaaditaan.

Nyt jos koskaan olisi poliisin oltava täysin avoin, ja pistettävä itsensä kunnolla likoon! Vaikka rikosepäily kohdistuisi jopa Poliisiylijohtajaan, niin poliisilla on nyt kaikki avaimet kädessään, miten homma tullaan hoitamaan.

Blogia seurataan tällä hetkellä jopa maailmanlaajuisesti. Osa on jopa tunnettuja ihmisoikeuksien puolustajia ja nyt maamme viranomaistoiminta on suurennuslasin alla.

Miten Suomen poliisi asian hoitaa? Toivon vilpittömästi, että todella tarkasti ja perusteellisesti. Sen verran voin viesteistä sanoa, joita minulle on satoja tullut, että kansa rupeaa olemaan todella kypsä kaikkeen selittelyyn ja siihen, että poliisit selviävät lähes kaikista rikosepäilyistä. On turha sanoa, että poliisi osaa jäävätä itsensä, jos kyseessä olisi vaikka oma kalakaveri. Rikoslaissa on pykälä jossa mainitaan, ettei oikeudessa tarvitse todistaa omaa läheistään vastaan, vaikka rikos olisi kuinka rankka. Ei se kalakaveri sen kummoisempi ole, kuin oma lähisukulainen. Siinäpä miettimistä.

Korruptiota on joka maassa. Meidän maassamme kansa on selvästi ollut ihan liian pitkään paineen ja pelon alla, jotta olisivat uskaltaneet, tai tahtoneet avautua edes omalle kohdalleen sattuneista tapauksista.

Nyt on poliisin aika puhdistaa rivinsä perinpohjaisesti, ja tulla ulos kaikkien tutkinnoissa selviävien virka-aseman väärinkäytösten kanssa. Jos se ei sitä tee, silloin on helvetti irti kansan puolelta. Tätä en missään nimessä toivo, vaan nimenomaan tuota ensimmäistä vaihtoehtoa.

Edelleen näen isoimpana ongelmana kansan luottamuksessa poliisiin sen, että maassamme ei ole erillistä poliisirikostutkintaa/sisäistä tutkintaa, johon kansa voisi luottaa. Sellainen pitäisi olla jokaisessa maassa, jossa eliitti ja johto kutsuu maata oikeusvaltioksi.

Kansa voi antaa anteeksi, mutta ei unohda. Se kannattaa muistaa ihan kaikessa.

-Joakim

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

4 vastausta artikkeliin “Lyhyt näkökulma tulevaan: Poliisilla itsellään on nyt avaimet kädessä

 1. Jonkun pitäisi puuttua seinäjoen poliisinlaitoksen toimintaan, mm. Ylikonstaapeli Jaakko Nygård näyttäisi rakastavan valtaa ja jaella huumausaineseuloihin kutsuja, vaikka et olisi syyllistynyt mihinkään rattijuopumukseen, riittää että olet ollut kannabiksen kanssa tekemisissä jossain tilanteessa. Etelä-Pohjanmaan poliisi muutenkin keräilee vyölle ”helppoja” kannabiskeikkoja yms mistä saa tilastot kuntoon. Vuosien varrella nähty tämä homma ja tilastoista näkyy selvästi etelä-pohjanmaa vs. muu Suomi.

  Tykkää

  1. Täysin samaa mieltä. Punkarille riittää myös rikoksen tekemiseksi, että on ollut samassa paikassa jossa on tapahtunut rikos. Täysin mielivaltaista touhua ilman minkäänlaista tarvetta todisteille tai todenmukaisuudelle. Poliisin oman mielikuvituksen tuotteet riittävät lähes rajattomiin resursseihin, eikä todisteiden puute tai totuuden puute estä pitämästä syyttömiä tutkintavankeudessa kuukausi tolkulla, sillä aina voidaan vedota sotkemisvaaraan tai milloin mihinkin asiaan edes kuulumattomaan.
   On myös erittäin mielenkiintoista miten poliisivankilassa uhkaillaan ja valehdellaan häpeilemättä ja kuulustelupöytäkirjoihin tulee tasan tarkkaan kuulustelijan omalla agendalla höystetty lausunto, sillä ainakin omalle kohdalleni osui tapaus jossa ensin valittiin tekijät ja sen jälkeen heille keksittiin osuuksia rikoksiin. Poliisin suosittelema avustaja myös osasi olla hiljaa ja hyväksyä poliisin toiminnan ja myöhemmin myönsi ettei koston pelossa uskalla puuttua poliisin toimintaan. Tällainen toimintaympäristö takaa varmasti sen, ettei ihmisarvoa ole vaan poliisin agenda menee kaiken edelle.
   Vakavia rikoksia kyllä tapahtui, enkä millään tavoin ole rikosten selvittämistä vastaan, mutta hinnalla millä hyvänsä se ei voi tapahtua, varsinkin kun asiaan liittymättömällekin tuli käräjiltä vuosien vankeusrangaistus ja ylemmissä oikeusasteissa selvitellään josko oikeus toteutuisi edes jossain vaiheessa. Inhimillinen hinta ei kiinnosta ketään, ainoastaan se että saadaan mahdollisimman paljon tuomioita kenelle tahansa, vaikka sitten syyttömälle on tärkeää.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: