Lyhyt näkökulma tulevaan – Poliisilla itsellään on nyt avaimet käsissään

Tehdä yksi asia heti selväksi: tämä teksti on minun mielipiteeni. 

Minulta on kysytty, mitä uskon tämän kaiken saavan aikaan. Mitä tapahtuu myllytysten jälkeen?

Poliisilla on nyt itsellään tosiaan käsissä kaikki avaimet siinä, miten se tahtoo jatkossa edetä ja mitä sillä saavutetaan. Toivottavasti poliisi suorittaa tutkinnat perusteellisesti ja poistaa mädät yksilöt joukostaan. Toivon rikoksesta epäiltyjen poliisien esitutkintoja suoritettavan niin tarkoin, että syylliset ja syyttömät voidaan todeta puolueettomasti kansan ja median valvovan silmän alla. Olen saanut tajuttomasti viestejä, joissa on kerrottu kokemuksista nimenomaan poliisiväen mädän aineksen kanssa.

Jos kaikki tutkitaan oikeasti ja perinpohjaisesti – enkä puhu ainoastaan jo esiin tuomistani tapauksista, vaan ihan kaikesta kansan minulle kirjoittamasta ja puhumasta – sen seurauksena suomalaiset luottavat poliisiin enemmän kuin koskaan.  Jos homma taas menee rumaksi varsinkin johdon puolelta, on poliisi pelannut korttinsa väärin eikä niitä ihan heti takaisin saada.Blogini laukaisema viesti- ja kommenttivyöry kertoo karua totuutta siitä, etten ole erehtynyt: homma ei ole muuttunut miksikään vuosien varrella. Eikä kyse ole missään tapauksessa ainoastaan Helsingin poliisilaitoksen ongelmasta.

Jos jotain pitäisi veikata, niin homma on mennyt vain pahemmaksi, ainakin tiettyjen yksiköiden osalta. Muistakaamme muuten aika, jolloin puhuttiin paljon poliisin työttömyydestä ja siitä, kuinka poliisikoulu jätti ainakin yhden kurssin pitämättä, koska yksikään hakija ei ylittänyt vaadittavaa vähimmäispistemäärää.

Nyt jos koskaan olisi poliisin oltava täysin avoin ja laitettava itsensä kunnolla likoon, vaikka rikosepäily kohdistuisi sitten itse Poliisiylijohtajaan. Poliisilla on nyt homman hoitamiseen kaikki avaimet käsissään. Blogia seurataan tällä hetkellä jopa maailmanlaajuisesti. Osa seuraajista on tunnettuja ihmisoikeuksien puolustajia. Maamme viranomaistoiminta on nyt suurennuslasin alla. Korruptiota on joka maassa. Meillä on oltu selvästi ihan liian pitkään paineen ja pelon alla, jotta olisi uskallettu tai tahdottu avautua edes omalle kohdalle sattuneista tapauksista.

Miten Suomen poliisi asian hoitaa? Toivon vilpittömästi, että tarkasti ja perusteellisesti. Sen verran voin sanoa saamistani sadoista viesteistä, että kansa rupeaa olemaan lopullisesti kypsä kaikkeen selittelyyn ja siihen, että poliisit selviävät lähes kaikista rikosepäilyistä. On höpöpuhetta, että poliisi osaisi jäävätä itsensä, jos hän tutkii vaikkapa omaa kalakaveriaan. Rikoslaissa on pykälä, jonka mukaan oikeudessa ei tarvitse todistaa läheistään vastaan, vaikka rikos olisi kuinka rankka. Ei se kalakaveri lähisukulaista kummoisempi ole. Siinäpä miettimistä.

Poliisin on korkea aika puhdistaa rivinsä perinpohjaisesti ja julkistaa kaikki tutkimuksissa selviävät virka-aseman väärinkäytökset. Jos se ei sitä tee, kansan puolelta on helvetti irti. Tätä en toivo missään nimessä, vaan edellistä vaihtoehtoa.

Mielestäni kansan suurin luottamuspulaa poliisiin aikaansaava kysymys on se, että maassamme ei ole erillistä poliisirikoksiin keskittyvää ulkoista tutkintaa, johon kansa voisi luottaa. Sellainen pitäisi olla kaikkialla, missä eliitti ja johto kutsuu maataan oikeusvaltioksi.

Kansa voi antaa anteeksi mutta ei unohda. Se kannattaa muistaa ihan kaikessa.

Joakim

Julkaissut poliisirikokset

Olen 39 vuotias mies Helsingistä. Tosiaan entinen poliisi kuten etusivulla kerron. Nykyään teen musiikkia ja yritän elää mahdollisimman hyvää elämää masennuksen kanssa joka aikanaan laukesi poliisina.

4 vastausta artikkeliin “Lyhyt näkökulma tulevaan – Poliisilla itsellään on nyt avaimet käsissään

 1. Jonkun pitäisi puuttua seinäjoen poliisinlaitoksen toimintaan, mm. Ylikonstaapeli Jaakko Nygård näyttäisi rakastavan valtaa ja jaella huumausaineseuloihin kutsuja, vaikka et olisi syyllistynyt mihinkään rattijuopumukseen, riittää että olet ollut kannabiksen kanssa tekemisissä jossain tilanteessa. Etelä-Pohjanmaan poliisi muutenkin keräilee vyölle ”helppoja” kannabiskeikkoja yms mistä saa tilastot kuntoon. Vuosien varrella nähty tämä homma ja tilastoista näkyy selvästi etelä-pohjanmaa vs. muu Suomi.

  Tykkää

  1. Täysin samaa mieltä. Punkarille riittää myös rikoksen tekemiseksi, että on ollut samassa paikassa jossa on tapahtunut rikos. Täysin mielivaltaista touhua ilman minkäänlaista tarvetta todisteille tai todenmukaisuudelle. Poliisin oman mielikuvituksen tuotteet riittävät lähes rajattomiin resursseihin, eikä todisteiden puute tai totuuden puute estä pitämästä syyttömiä tutkintavankeudessa kuukausi tolkulla, sillä aina voidaan vedota sotkemisvaaraan tai milloin mihinkin asiaan edes kuulumattomaan.
   On myös erittäin mielenkiintoista miten poliisivankilassa uhkaillaan ja valehdellaan häpeilemättä ja kuulustelupöytäkirjoihin tulee tasan tarkkaan kuulustelijan omalla agendalla höystetty lausunto, sillä ainakin omalle kohdalleni osui tapaus jossa ensin valittiin tekijät ja sen jälkeen heille keksittiin osuuksia rikoksiin. Poliisin suosittelema avustaja myös osasi olla hiljaa ja hyväksyä poliisin toiminnan ja myöhemmin myönsi ettei koston pelossa uskalla puuttua poliisin toimintaan. Tällainen toimintaympäristö takaa varmasti sen, ettei ihmisarvoa ole vaan poliisin agenda menee kaiken edelle.
   Vakavia rikoksia kyllä tapahtui, enkä millään tavoin ole rikosten selvittämistä vastaan, mutta hinnalla millä hyvänsä se ei voi tapahtua, varsinkin kun asiaan liittymättömällekin tuli käräjiltä vuosien vankeusrangaistus ja ylemmissä oikeusasteissa selvitellään josko oikeus toteutuisi edes jossain vaiheessa. Inhimillinen hinta ei kiinnosta ketään, ainoastaan se että saadaan mahdollisimman paljon tuomioita kenelle tahansa, vaikka sitten syyttömälle on tärkeää.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: